Tai geriausias vidutinės klasės 2017 metų dronas visame pasaulyje? „IF“ ir „IDEA“ apdovanojimai, 4K raiška, paprastas valdymas ir daugybė ekspertų pagyrų (Video)  ()

Žmogui visada norėjosi pakilti ir skraidyti. Į Žemę pasižiūrėti iš paukščio skrydžio, lengvai sklęsti ir mėgautis neaprėpiamos laisvės pojūčiu. Ir nors dabar galima laisvai skraidyti lėktuvais ar kitais žmogaus išradimais, tai nėra taip malonu ir atraktyvu kaip drono pilotavimas. Su dronu gali apžiūrėti praktiškai visas dominančias, bet sunkiai pasiekiamas vietas. Tereikia tik išsirinkti tinkamiausią droną, kuris ne tik gebėtų maksimaliai efektyviai skraidyti įvairiomis sąlygomis, bet ir užfiksuoti nepamirštamas akimirkas. O tokiu klausimu geriausia kreiptis į specialistus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-01-23 Tai geriausias vidutinės klasės 2017 metų dronas visame pasaulyje? „IF“ ir „IDEA“ apdovanojimai, 4K raiška, paprastas valdymas ir daugybė ekspertų pagyrų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hanoveryje įsikūręs Tarptautinio Dizaino Forumas apdovanojo „XIAOMI Mi Drone 4K“ droną „IF“ apdovanojimu, o prestižinį „IDEA“ apdovanojimą įteikė Amerikos pramonės dizainerių draugija. Tad įdomu sužinoti, kodėl vieni geriausių dizaino ir novatoriškumo ekspertų pasaulyje pasirinko būtent „Xiaomi Mi“ droną?

„IF“ dizaino komanda teigia, kad „Xiaomi Mi“ yra „RTF“ - pasiruošęs skristi (angl. Ready-To-Fly), 4 variklių, mėgėjams skirtas dronas. Aprūpintas didelės talpos baterija, „ARA-D“ aerodinaminio profilio oro sraigtais ir lengvu korpusu. Turi išskirtinai ilgą, net 27 minučių lengvo arba dar kitaip vadinamo kreiserinio skrydžio trukmę.

Gali pakilti į 500 metrų aukštį ir nufotografuoti už 3000 metrų esantį objektą 4K ir 1080P raiška. Siekiant užtikrinti saugų skrydį į „Xiaomi Mi“ droną galima iš anksto įkelti žemėlapį su neskraidymo zonomis, o taip pat turi specialų mokymosi režimą pradedantiesiems. Pats drono valdymas yra labai lengvas ir žmonės gali jaustis taip tarsi viską stebėtų iš paukščio skrydžio.“

 

Po tokio komentaro norisi sužinoti ką apie savo produktą sako pati „Xiaomi“ kompanija.

O ji teigia, kad „Xiaomi Mi“ drono kontrolė yra tokia paprasta, kad net pradedantieji ją labai greitai perpras. Vos vienu mygtuko paspaudimu nuotoliniame valdymo pulte galima nusiųsti „Xiaomi Mi“ dronui komandą kur jam skristi, leistis, grįžti ar netgi sekti norimu maršrutu. Galima dronui liepti suktis aplink objektą ir daryti nuostabias nuotraukas iš įvairių pusių.

„Xiaomi Mi“ drone yra integruota „PTZ“ kamera. Ji kompensuoja kiekvieną drono padarytą papildomą judesį dėl 3 ašių pritvirtinimo. Kamera geba suktis praktiškai visomis kryptimis ir tokiu būdu stabilizuoja kiekvieną pikselį, tad nuotraukos bus fantastiškos kokybės.

Be jokios abejones drone yra ir GPS bei GLONASS navigacijos sistemos, kurios veikia net patalpose.

Kombinuotas „CORTEXT-A7“ 4 branduolų procesorius su pažangiais oro srauto ir naktinio matymo algoritmais dronui leidžia labai jautriai reaguoti į paviršių, tad jis nusileidžia itin švelniai.

„ARA-D“ aerodinamis sraigtas, didesnės mentės užtikrina mažesnę inerciją ir didesnį aerodinaminį efektyvumą.

5100 mAh baterija užtikrins ilgą veikimo laiką. Ją yra labai paprasta pakeisti, o dėl pažangios apsaugos technologijos baterijos veikimas bus ilgas ir saugus.

„Xiaomi Mi“ drono skraidymo tikslumas siekia +/- 1,5 m, o aukščio tikslumas siekia +/- 0,1 m.

Dronas pats apskaičiuoja, kiek jam liko energijos ir automatiškai sugrįžta jei energijos baterijoje liko visai nedaug. Ir net jei dronas atsijungtų nuo valdymo pulto jis nenulėktų laukais, o iškart automatiškai sugrižtų.

Jei „Xiaomi Mi“ dronas pasiekia neskraidymo zoną, jis automatiškai sustoja ir pakimba ore. Iškart automatiškai siunčia perspėjimą į valdymo pultą ir praneša apie situaciją, tokiu būdu užkirsdamas kelią nelaimingiems atsitikimams.

Dėl to, kad nusiima „PTZ“ kamera bei nusileidimo įranga, droną galima lengvai išardyti ir patogiai transportuoti.

Dabar šiam puikiam „Xiaomi Mi“ dronui Gearbest.com taiko solidžią 24 % nuolaidą ir jis kainuoja 359 eurus (prekių kiekis ribotas ir jis sparčiai mažėja), o Amazon.co.uk už droną prašo 548 eurų.

Drono pakuotės turinys perkant iš Gearbest - šiame vaizdo siužete:

O čia - drono surinkimas ir išbandymas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()