„Syma X5C“: pagal vieningus vartotojų ir apžvalgininkų vertinimus - iki 50 € tai geriausias dronas su HD kamera (Video)  (3)

Pasaulis jau kurį laiką yra išprotėjęs dėl mažų bepiločių orlaivių. Anksčiau juos naudodavo tik dideles teritorijas tvarkantys ūkininkai, profesionalūs filmų kūrėjai, aplinkosaugos ar teisėsaugos institucijos, o kiek vėliau ir populiarūs „Youtube“ vlogeriai. Dabar kvadkopteriai nebėra tokie brangūs, tačiau vis dar nėra įkandami visiems. Tad koks yra pats geriausias bepilotis už mažiau nei 50 eurų?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-02-28 „Syma X5C“: pagal vieningus vartotojų ir apžvalgininkų vertinimus - iki 50 € tai geriausias dronas su HD kamera (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei dar tik svarstote imtis naujo hobio ir į dangų leisti mažus bepiločius, tikrai neverta išleisti krūvos pinigų. Geri kvadkopteriai kainuoja tikrai nemažai, reikalauja priežiūros, o ir valdyti juos reikia išmokti. Jums gali ir nepasisekti - nemažai pradedančiųjų radijo bangomis valdomų kvadkopterių pilotų savo orlaivius praranda. Neatsargūs manevrai nuskraidina bepilotį per toli, prarandamas ryšys ir jį atgauti sveiką vilties būna mažai. Todėl geriausia į šį hobį nerti po truputį ir pradėti nuo paprastesnio ir pigesnio įrenginio.

Maži bepiločiai kvadkopteriai dažniausiai turi stabilumo problemų. Jie negali panešti net mažų veiksmo kamerų, o ir be jų skraidydami jie vingiuoja ir linguoja net papūtus menkiausiam vėjui. Tokie buvo ir senesni „Syma“ bepiločiai, tačiau naujasis X5C yra labai stabilus, turi savo HD kamerą ir yra itin lengvai valdomas. Geriausia tai, kad šis bepilotis nekainuoja nė 50 eurų.

Maža kaina nereiškia, kad „Syma X5C“ yra labai prastas. Geriau paieškojus panašių produktų Kinijos rinkoje būtų galima rasti ir daugiau, ir pigesnių. Visgi, šis „Syma“ orlaivis puikiai tinka pradedantiesiems. Visų pirma dėl to, kad jį valdyti labai paprasta, jis yra labai manevringas ir patvarus.

„Syma X5C“ turi šešių ašių giroskopą, 360 laipsnių besisukančią 720P HD kamerą ir 2.4GHz valdymo sistemą. Pultelis, nors ir yra gana paprastas, yra labai patogus ir nesunkiai perkandamas net ir nepatyrusiems pilotams. Jam, priešingai nei kai kuriems kitiems bepiločiams kvadkopteriams, nereikalingas jūsų išmanusis telefonas. Tikėtina, kad po maždaug pusvalandžio savo kvadkopterį valdysite kaip įgudęs pilotas.

„Syma X5C“ gali smagiai skraidyti ir naktį. Orlaivio apačioje yra keletas spalvotų LED šviesų, kurios padės pilotui susigaudyti, kur tamsoje yra jo bepilotis. Nieko baisaus neturėtų nutikti net jei kvadkopteris įstrigs medžio šakose - propelerius galima apsaugoti specialiais lankais, o ir plastikinis korpusas yra gana tvirtas. Tai kokie gi šio bepiločio minusai? Kodėl jis toks pigus?

Tikėtina, kad šio žaislo norite tam, kad filmuotumėte apylinkes. Tačiau šio įrenginio kamera nėra labai aukštos raiškos ir prastai reaguoja į vibracijas, vėją ar kitus trikdžius (vaizdo įrašo pavyzdį rasite video siužete apačioje). Gamintojas teigia, kad su vienu įkrovimu orlaivis gali skraidyti apie 6 minutes, nors naudotojai praneša, kad šis laikas yra apie 8 minutės. Tiesa, bateriją, jei manote, kad yra reikalas, nesunku pakeisti kita.

„Syma X5C“ bandymas video siužete

Toks tat ir yra tas radijo bangomis valdomas kvadkopteris pradedantiesiems. „Syma X5C“ nefilmuoja tokių aukštos kokybės vaizdo įrašų kaip kelis šimtus eurų kainuojantys įrenginiai, tačiau kokybės mėgėjui tikrai pakaks. Tuo pačiu, reiktų įvertinti, kad šioje kainų kategorijoje gaunama vaizdo kokybė yra beveik ideali. Palyginkite kaip filmuoja keliais € brangesnis, bet taip pat pradedantiesiems skirtas dronas „Syma X5hc“:

Testo autorius pažymi, kad filmuota jau temstant prie didelio vėjo, tačiau akivaizdžiai matosi, kad kameros kokybė kur kas prastesnė, nei „Syma X5C“.

Tad nekeista, jog ne viena apžvalga internete patvirtina - „Syma X5C“ yra geriausias šiuo metu už tokią kainą parduodamas bepilotis, o Gearbest parduotuvėje nėra kito tokio drono, kuris turėtų tiek daug teigiamų vertinimų iš pirkėjų. O ir kaina tikrai maža - šiuo metu „Syma X5C“ kainuoja vos 47 eurus

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai (3)