Durų skambutis kitaip: kardinaliai pakeičia požiūrį į namų apsaugą ir svečių priėmimą  (1)

Kiekvienas žmogus turėtų rūpintis savo namų saugumu. Visi norime, kad šeimos narius ir svečius mūsų namai priimtų šiltai, o nekviestiems lankytojams taptų neįveikiama tvirtove. Durų skambutis yra būtent tas prietaisas, kuris skiria atvykėlį nuo mūsų, todėl šiais laikais jo funkcijas reikėtų patikėti išmaniam prietaisui. Ar žinojote, kad naudodamiesi paprastu ir nebrangiu prietaisu su atvykėliais galėsite bendrauti ir nebūdami namie?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - „eBELL ATZ DBV01P“ išmanusis durų skambutis. Tai paprastas prietaisas, kuris kardinaliai pakeis jūsų požiūrį į namų apsaugą ir atvykėlių priėmimą. Šis prietaisas veikia kaip ir įprastas domofonas su video kamera, tačiau vietoj to, kad jungtųsi prie namie esančio skambučio, jis prisijungia prie jūsų išmaniojo telefono. Tai reiškia, kad pasikalbėti su prie durų stovinčiais žmonėmis galite visada, nepriklausomai nuo to, kur tuo metu esate.

Instaliuoti „eBELL ATZ DBV01P“ nėra sunkiau nei įprastą durų skambutį. Tereikia parinkti tinkamą vietą, prijungti jį prie maitinimo, o paskui vieno mygtuko paspaudimu prijugti prie „WiFi“ ryšio. Namie pasikabinate garso signalą skleidžiantį skambutį, o į išmanųjį telefoną parsisiunčiate specialią programelę. Viskas labai paprasta.

Tuomet į savo telefoną gausite pranešimą, kuomet kas nors nuspaus skambutį. Galėsite į jį atsiliepti bei pasikalbėti su atėjusiu žmogumi. Telefono nereikia laikyti prie ausies, todėl nereikės atsitraukti nuo darbų. Įsivaizduokite tokią situaciją - esate darbe, jums į namus pristatomas didelis siuntinys. Kurjeris nežino, kur jį palikti, todėl skambina į duris, o jūsų nėra namie. Turėdami išmanųjį durų skambutį kurjeriui galėsite pasakyti, kur palikti siuntinį ar kada būsite namie.

Skambutyje sumontuota plataus objektyvo kamera, kuriai didelių problemų nesudarys ir nakties tamsa. Prietaisas atsparus aplinkos poveikiui ir turi nedidelį stogelį, kuris turėtų jį apsaugoti nuo lietaus. Potencialiems pirkėjams turėtų būti įdomios ir kitos „eBELL ATZ DBV01P“ funkcijos, apie kurias kalba gamintojas.

Prie skambučio kameros galima prisijungti bet kada, net tik kai juo naudojasi svečias. Todėl net keliaujant galima prisijungti ir įsitikinti, kad kieme viskas gerai. Šiame įrenginyje yra vieta ir atminties kortelei, į kurią tilps ir nemažai vaizdo įrašų. Todėl, jei visgi kas nors nutiks, galėsite pažiūrėti, kas bandė įsibrauti į jūsų namus. Tokia medžiaga gali praversti, ieškant nusikaltėlių, kurie pasinaudojo tuo, kad jūsų nėra namie. Įrenginys turi ir judesio daviklį ir gali pranešti, kada kas nors sukiojasi aplink duris. Gamintojas teigia, kad dėl to jis gali atlikti ir signalizacijos vaidmenį.

Gamintojas paminėjo ir dar vieną įdomią „eBELL ATZ DBV01P“ pritaikymo galimybę. Kadangi įrenginys turi ir garsiakalbį, ir mikrofoną, skirtus pokalbiams su atėjusiais žmonėmis, jį galima panaudoti ir pokalbiams su vienišais senais artimaisiais. Tai yra, senas ar ligotas žmogus gali juo pasinaudoti pagalbai išsikviesti - vienu mygtuko paspaudimu jis gali susisiekti su jumis. Žinoma, šiuo atveju skambutį reikėtų sumontuoti viduje.

Įrenginys turi vos vieno megapikselio kamerą, kurios daugeliu atveju pakaks. Kamera aplinką stebi 145 laipsnių kampu, o vaizdas įrašomas 720p rezoliucija. Problemų jai nesudaro ir naktis - kamera atvykėlius užfiksuos ir tamsoje, nes šalia kameros yra sumontuoti 6 šviesos diodai. Prie durų skambučio gali prisijungti net penki prietaisai.

Kiek kainuoja toks naudingas prietaisas? „eBELL ATZ DBV01P“ šiuo metu kainuoja vos daugiau nei 80 eurų. Į šią kainą įeina ne tik pats skambučio mygtukas su kamera, mikrofonu ir garsiakalbiu, bet ir viduje kabinamas skambutis, apsauga nuo lietaus, reikalingi kabeliai ir tvirtinimo elementai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(22)
(15)

Komentarai (1)