Kinijos turgelio stebuklai: specializuotas dronų išpardavimas - beveik idealus kainos ir kokybės santykis dronams su Full HD raiška, GPS navigacija ir itin gera ištverme (Video)  ()

Dronų bei kvadrokopterių pardavimai itin suaktyvėja vasaros metu. Tai puikiai supranta bei praktiškai pastebi ir Kinijos elektroninės parduotuvės. Jeigu jau seniai svajojate apie profesionalią skraidyklę, tai šios savaitės „Epic New Arrivals Flash Sale“ išpardavimas gali būti būtent tai ko jau seniai laukėte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarajame išpardavime galite rasti tikrai itin profesionalų dronų bei kvadrokopterių, tačiau jų kainos net ir su nuolaidomis šį kartą yra tikrai nekuklios – drąsiai perlipa 500€. Žinoma, tai pretendentai į aukščiausią klasę, tačiau už tokią kainą pirkti droną iš Kinijos ryšys nedaugelis ir turbūt nueis į specializuotą lietuvišką dronų parduotuvę. Vis dėlto „Epic New Arrivals Flash Sale“ išpardavime taip pat galima atrasti ir kur kas pigesnių dronų, kurių charakteristikos beveik idealiai suderintos su kaina ir analogiškų pasiūlymų surasti Lietuvoje bus arba labai sunku, arba net neįmanoma. Įdomiausius šiame išpardavime esančius pasiūlymus pateikiame žemiau.

Itin populiarus ir vienas iš geriausių vidutinės klasės dronų su kamera - „Hubsan H501S X4“

Bene viena geriausiai Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu perkamų skraidyklių – tai 176 eurus kainuojantis kvadrokopteris „Hubsan H501S X4“. Tai iš tikro itin įdomus produktas. Pastarasis kvadrokopteris ypatingas tuo, nes yra aprūpintas ne tik talpia 2700 mAh baterija, bet ir aukštosios raiškos 1080p (1920 x 1080) kamera. Taigi, šis dronas turėtų sudominti pirmiausia tuos, kurie neturi atskiros veiksmo kameros arba iš karto nori gauti droną, jau gamykloje pilnai paruoštą skrydžiui ir filmavimui.

Atskirų žodžių verta talpi baterija kvadrokopterį ore leidžia išlaikyti apie 20 minučių – o tai yra bene du kartus geresnis rezultatas nei gali pasiūlyti didžioji dalis kitų Kinijoje parduodamų dronų ar kvadrokopterių. Nuo 15 iki 25 minučių skrydžio dronui – puikus rodiklis. Šio laiko užtenka, kad suspėti pakilti ir nufilmuoti vaizdingą panoramą. Būtent tokia skrydžio trukme aprūpinta didesnė dauguma pačių populiariausių dronų, o tokių, kurie skrenda virš 25 min. yra vienetai, priklausantys brangiausiems modeliams ir jau skirti profesionaliam naudojimui.

Nors apie kamerą jau užsiminėme, kad ji turi tiesiog puikią raišką, tačiau tai dar ne viskas. Gamintojas užtikrina, kad jau paties skrydžio metu ši kamera bus itin naudinga, nes „Hubsan H501S X4“ filmuojamą vaizdą realiu laiku transliuoja į valdymo pultelį.

Be to, gamintojas nuolatos akcentuoja pagal išskirtinę technologiją sukurtus šio kvadrokopterio propelerius, kurie stebina ne tik savo patvarumu, bet ir sukuriama stumiamąja jėga. Apžvalgininkai savo ruožtu pastebi, jog dronas veikia pakankamai tyliai. Be to, gamintojas žada, kad panaudoti 6 ašių giroskopai užtikrina itin gerą stabilumą ir kompensuoja vėjo poveikį, tad droną valdyti yra gan paprasta ir lengva.

Labai svarbi drono savybė - integruotas GPS ryšio modulis. Naudodamiesi GPS sekikliu turime didelės naudos – galite surasti nukritusį kvadrokopterį bei išsiaiškinti jo realų judėjimą žemėlapyje bet kuriuo metu. GPS ryšio modulis yra privalomas tik vidutinės klasės dronams, kainuojantiems nuo 200€, o pigesniems - tai itin didelis privalumas. 

Pigesnis, bet beveik toks pats geras „Bayangtoys X21“

Jeigu aukščiau aprašyto drono kaina yra didoka, verta atkreipti dėmesį į kitą vidutinės klasės skraidyklių kategorijoje kylančią žvaigždę – tai 168 eurus kainuojantį kvadrokopterį „Bayangtoys X21“. Ši skraidyklė ypatinga tuo, nes yra aprūpinta 8 megapikselių kamera (1920 x1080), kuri šiuo atveju jau leidžia realiu laiku transliuoti skraidyklės filmuojamą vaizdą tiesiai į išmanųjį telefoną.

„Bayangtoys X21“ kvadrokopteris taip pat džiugina savo GPS charakteristikomis, kadangi jis siekiant maksimalaus tikslumo yra aprūpintas net dviem GPS ryšio moduliais. Stebina ir tai, kad „Bayangtoys X21“ dėka integruotos 2200 mAh talpos baterijos ore gali išsilaikyti apie 18 minučių, o kas įdomiausiai, baigiantis baterijos energijai šis kvadrokopteris geba pats automatiškai sugrįžti pas savo šeimininką.

Lyginant „Bayangtoys X21“ su aprašytu „Hubsan H501S X4“, tai labai panašūs dronai, tik pirmasis yra šiek tiek lengvesnis ir turi mažesnės talpos bateriją, dėl to bus mažiau atsparus didesniam vėjui ir skrydžio trukmė kiek mažesnė. Tačiau abiejų dronų kameros yra labai panašios ir užtikrina puikią kokybę, abu turi GPS modulį, o tai labai svarbus priedas ir nėra toks jau dažnas taip pigiai kainuojančių dronų atveju.

Vienas iš geriausių dronų be integruotos kameros

Tais atvejais, kai norite drono be kameros, vienas iš pačių geriausių sprendimų – „BAYANGTOYS X16“. Šiuo metu jam irgi taikoma nuolaida, todėl kainuoja tik 106€. Nors kaina mažesnė už pirmų dviejų dronų, tačiau neapsigaukite – jam papildomai reikia sukomplektuoti norimą veiksmo kamerą su laikikliu, tad kaina savaime ūgteli. Pagal visas kitas charakteristikas – tai vienas iš geriausių vidutinės klasės dronų, o plačiau apie tai jau rašėme straipsnyje „Kinijos turgelio stebuklai: pažangiausios dronų klasės atstovas už tiesiog juokingą kainą – ką gali ir kuo toks išskirtinis „Bayangtoys X16“ (Video)

Pats paprasčiausias, bet ne prasčiausias sprendimas pradedantiesiems

Galiausiai jeigu tiesiog ieškote skraidyklės, kuria tiesiog norite pasidairyti po savo apylinkes iš paukščio skrydžio ir nekeliate didelių reikalavimų, tai šią savaitę rekomenduojame atkreipti dėmesį į 50 eurų kainuojantį kvadrokopterį „JJRC H38WH“. Šis kvadrokopteris stebina savo mobilumu, nes itin lengvai leidžia nuimti pagalbines atramas prie kurių yra pritvirtinti propeleriai.

Verta pastebėti, jog šis mažylis turi sparnų apsaugas, o tai labai svarbu, jei neturite įgūdžių su dronais – pirmieji bandymai dažnai baigiasi krūmų „genėjimu“ ir sulaužytais sparnais.

Be to, „JJRC H38WH“ taip pat gali realiu laiku transliuoti filmuojamą vaizdą į išmanųjį telefoną, tačiau šiuo atveju teks tenkintis kur kas prastesne 2 megapikselių kameros raiška.

Savaime suprantama, mažesnė kaina atsiliepia ir baterijos charakteristikose. Kitaip sakant, šis kvadrokopteris turi gerokai mažesnės 400 mAh talpos bateriją ir ore gali išsilaikyti jau tik apie 10 minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()