Kinijos turgelio stebuklai: populiariausių pirmo pusmečio prekių 50-uko išpardavimas – tiesiog šluojamos „Xiaomi Mi IV“ ausinės, pagal kainą/kokybę fantastiškas dronas ir išskirtinė mažų gabaritų IP kamera  ()

Įpusėjusi vasara visada primena apie prabėgusią pirmąją metų pusę. Šis periodas įdomus ir tuo, nes Kinijos elektroninės parduotuvės stengiasi pasigirti savo pirmųjų šešių mėnesių pasiekimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ šią savaitę organizuoja „Mid Year Top 50 Epic Sale“ išpardavimą, kuriame potencialius pirkėjus vilioja bene geriausiai šiais metais perkamų prekių penkiasdešimtuku. Nors šis išpardavimas pasiūlymų gausa nenustebins, tačiau jame surasite tikrai labai gerų pasiūlymų - čia yra tos prekės, kurios atlaikė rinkos išbandymus, yra geriausiai vertinamos ir perkamos. 

Itin populiarios „Xiaomi Mi IV“ ausinės

Ausinių pasiūla Kinijoje stebina net ir didžiausius skeptikus, o į ausį įstatomos ausinės „Xiaomi Mi IV“ už 14 eurų yra būtent tai ką pirkėjai iš viso pasaulio renkasi bene dažniausiai. Ir ne tik visame pasaulyje - pagal kinų pateiktą informaciją, šios ausinės yra pačios perkamiausios ir Lietuvoje. 

„Xiaomi Mi IV“ į ausis įstatomos ausinės nuo kitų kiniškų ausinių bene labiausiai skiriasi savo neįprasta korpuso konstrukcija, tačiau itin mėgstamos yra ir dėl puikaus integruoto mikrofono. Pasak gamintojo, šis mikrofonas gali pasigirti net 58 dB dydžio signalo – triukšmo santykiu, kas garantuoja kokybiškus ir aiškius pokalbius net ir itin triukšmingoje aplinkoje.

Be to, reikia įvertinti ir tai, kad „Xiaomi Mi IV“ turi integruotus funkcinius mygtukus ir taip pat iš karto yra parduodamos su trijų skirtingų dydžio ausinių gumelėmis, todėl nesudėtingai vos per keletą sekundžių gali būti pritaikytos praktiškai kiekvienam pirkėjui.

Apie šias ausines plačiau galite paskaityti straipsnyje „Xiaomi“ ausinės, kurioms konkurentų mažai: unikali technologija leidžia puikiai atkurti ir žemus, ir aukštus dažnius (Video). Itin didelis jų populiarumas „Xiaomi“ skatina jas nuolatos gaminti, o kinų parduotuves - dažnai siūlyti per akcijas, nes tiesiog yra puikiai perkamos. 

Itin gerą kainos/kokybės santykį turintis dronas „HUBSAN X4 AIR H501A“

Kvadrokopterių bei dronų pasiūla Kinijoje taip pat yra praktiškai neišsemiama, tačiau būtinai reikia mokėti atskirti pelus nuo grūdų ir čia galima surasti akivaizdžius lyderius. Pavyzdžiui, kvadrokopteris „HUBSAN X4 AIR H501A“ savo savybėmis maloniai stebina net ir patyrusius skraidyklių profesionalus, o kas įdomiausia šią savaitę Kinijoje gali būti įsigytas už 175 eurus.

Čia svarbu pabrėžti, kad „HUBSAN X4 AIR H501A“ naudojantis tiesiog išmaniuoju telefonu ir WiFi ryšiu galima valdyti 400 metrų atstumu, o integruota talpi 2700 mAh baterija šį kvadrokopterį ore leidžia išlaikyti net iki 20 minučių.

Jeigu sistemingai nesidomite dronais, šie parametrai gali pasirodyti kaip neišskirtiniai, tačiau iš tikro pagal kainą tai net labai geri rodikliai. Paprastai biudžetiniai dronai su WiFi ryšiu valdomi iki 250 m., tad gamintojo 400 m. atstumas yra tiesiog įspūdingas.

Be to, verta pastebėti, jog už tokią kainą Europoje parduodami dronai dažniausiai gali skraidyti ne ilgiau kaip 10 min. ir tai laikoma priimtina skrydžio triukme pigiausioms skraidyklėms. O šis dronas geba skraidyti dvigubai ilgiau. Yra net nusistovėję standartai, kad skrydžiai nuo 15 iki 25 minučių – puikus drono rodiklis. Šio laiko užtenka, kad suspėti pakilti ir nufilmuoti vaizdingą panoramą. Būtent tokia skrydžio trukme aprūpinta didesnė dauguma pačių populiariausių dronų, o tokių, kurie skrenda virš 25 min. yra vienetai, priklausantys brangiausiems modeliams ir jau skirti profesionaliam naudojimui.

Be to, „HUBSAN X4 AIR H501A“ dar gali pasigirti ir plataus 120 laipsnių kampo aukštosios raiškos 1080p (1920 x 1080) kamera bei papildomos integruotomis funkcijomis, kurios leidžia automatizuoti kvadrokopterio skrydžio maršrutą naudojant GPS. GPS modulis - dar vienas drono aukštosios klasės požymis. Naudodamiesi GPS sekikliu turime didelės naudos – galite ne tik iš anksto planuoti maršrutą, bet ir surasti nukritusį kvadrokopterį bei išsiaiškinti jo realų judėjimą žemėlapyje bet kuriuo metu. Paprastai GPS ryšio modulį turi tik kokybiški vidutinės klasės dronai, kainuojantys ženkliai virš 200€.

Atskirų vertinimų nusipelno ir 1080p raiškos kamera, prisiminus, kad paprastai patys pigiausi dronai teturi kamerą su 720p raiška. Tokia maža biudžetinių dronų kamerų raiška dažnai atbaido potencialius pirkėjus – tokiais atvejais taupant pinigus vienintelė išeitis rinktis padorių parametrų droną be kameros, kaip kad pavyzdžiui, mūsų jau aprašytas išskirtinis „Bayangtoys X16“.

Tačiau tuomet reikia atskirai įsigyti veiksmo kamerą ir jos tvirtinimo laikiklį. Vieną vertus tai suteikia daugiau pasirinkimo laisvės, kitą vertus – neišvengiamos papildomos išlaidos ir dar didelis rūpestis išsirinkti ir tinkamai sukomplektuoti reikiamą įrangą. Jeigu tai – problema, tuomet geriau rinktis tokį droną kaip šiame išpardavime siūlomą „HUBSAN X4 AIR H501A“ – jis ne tik pasižymi puikiais parametrais, bet ir turi puikią kamerą ir iš karto yra visiškai paruoštas naudojimui.

Itin populiari mažų gabaritų IP kamera „Quelima SQ11“

IP kameromis prekiaujančios parduotuvės pastebi, kad pirkėjai itin dažnai ieško mažų gabaritų filmavimo kamerų, kurias būtų galima lengvai paslėpti arba nepastebimai integruoti į interjerą. Šios kameros tinkamos ne tik namuose, bet ir automobiliuose – jų panaudojimas itin universalus dėl kompaktiško dizaino ir puikių techninių sprendimų.

Būtent tokios kameros sėkmingai parduodamos ir Kinijos elektroninėse parduotuvėse. Pavyzdžiui, plataus 120 laipsnių kampo aukštosios raiškos (1920 x 1080) itin mažų gabaritų (2,20 x 2,20 x 2,20 cm) kamerą „Quelima SQ11“ šią savaitę Kinijoje galima įsigyti vos už 11 eurų.

Šiuo atveju labai įdomu ir tai, kad „Quelima SQ11“ taip pat aprūpinta judesio davikliu, naktiniu pašvietimu, 200 mAh baterija bei yra parduodama su komplekte iš karto pridedamu specialiu 360 laipsnių kampu aplink savo ašį apsisukančius laikikliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(11)
(6)

Komentarai ()