Kinijos turgelio stebuklai: pažangiausios dronų klasės atstovas už tiesiog juokingą kainą – ką gali ir kuo toks išskirtinis „Bayangtoys X16“ (Video)  ()

Jeigu bent kartą teko ieškoti ekonominės klasės išmaniojo telefono, tai labai tikėtina, kad teko užklysti ir į Kinijos elektronines parduotuves. Tenka pripažinti, kad kinai tikrai gali pasiūlyti pačių įvairiausių smulkių elektroninių aksesuarų už itin patrauklią kainą. Prekių pasiūla Azijos elektroninėse parduotuvėse yra itin dinamiška, todėl čia praktiškai kiekvienas pirkėjas gali rasti ieškomo daikto alternatyvą, kuri Europoje greičiausiai kainuoja gerokai daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, įvairaus tipo skraidyklės (dronai, kvadkopteriai ir t.t.) per pastaruosius keletą metų tapo svarbiu potencialių pirkėjų traukos objektu. Būtent pastarosios visuomenei leido į gamtos kraštovaizdžius ar architektūrinius objektus pažvelgti iš visiškai naujos perspektyvos. Vis dėlto skraidyklės kol kas vis dar išlieka santykinai brangia pramoga, todėl visiškai nenuostabu, kodėl dronus bei kvadrokopterius lietuviai vis dažniau siunčiasi tiesiog iš Kinijos elektroninių parduotuvių.

Kitaip sakant, Kinijoje jau pripratome pirkti išmaniuosius telefonus, kurių kaina kartais siekia apie 200 eurų, taigi kodėl už panašią kainą būtent čia negalime įsigyti ir kvadrokopterio? Pavyzdžiui, kvadrokopteris „Bayangtoys X16“ šiuo metu siūlomas su nuolaida ir Kinijos elektroninėse parduotuvėse kainuoja apie 115 eurų. Žinoma, vien pagal kainą aišku, kad „Bayangtoys X16“ yra ekonominės klasės skraidyklė, tačiau jeigu šiam naujos kartos žaisliukui nesiruošiate išleisti penkis ar net dešimt kartų daugiau, tai iš karto nusiteikite, kad ką nors geresnio panašios kainos kategorijoje surasti bus tikrai labai sunku.

Čia reikėtų pradėti nuo to, kad „Bayangtoys X16“ kaip ir dauguma kitų pažangių skraidyklių yra parduodama be integruotos kameros, tačiau turi numatytą galimybę tvirtinti laikiklį ir veiksmo kamerą. Pažangios skraidyklės leidžia montuoti kiekvienam vartotojui geriausiai tinkamą veiksmo kamerą su tokiu laikikliu, kuris geriausiai atitiktų poreikius.

Gamintojai šiuo atveju akcentuoja keliamąją galią pagal kurią galima nuspręsti kokią veiksmo kamerą vertėtų montuoti prie skraidyklės. Pavyzdžiui, gamintojas deklaruoja, kad „Bayangtoys X16“ kvadrokopteris sverdamas beveik 690 gramų dar gali kartu skraidinti ir papildomą 450 gramų svorį, o tai leidžia prie šios skraidyklės montuoti praktiškai bet kokią veiksmo kamerą.

Svarbu įvertinti ir tai, kad „Bayangtoys X16“ kvadrokopteris yra aprūpintas net 2200 mAh talpos baterija. Būtent pastarosios baterijos teikiama energija šią skraidyklę ore gali išlaikyti iki 18 minučių, o tai yra bene du kartus geresnis rezultatas nei gali pasiūlyti didžioji dalis kitų Kinijoje parduodamų dronų ar kvadrokopterių. Nuo 15 iki 25 minučių skrydžio dronui – puikus rodiklis. Šio laiko užtenka, kad suspėti pakilti ir nufilmuoti vaizdingą panoramą. Būtent tokia skrydžio trukme aprūpinta didesnė dauguma pačių populiariausių dronų, o tokių, kurie skrenda virš 25 min. yra vienetai, priklausantys brangiausiems modeliams ir jau skirti profesionaliam naudojimui.

Drono baterija pakraunama per 210-260 minučių. 

Galiausiai dar tenka pridėti ir tai, kad kvadrokopteris „Bayangtoys X16“ turi du greičio režimus (5 m/s ir 3 m/s), maksimaliai gali pakilti į 1000 metrų aukštį, o kas įdomiausia vos tik įjungus gali būti iš karto naudojamas, kadangi nereikalauja jokios papildomos kalibracijos. Tikslaus valdymo atstumas siekia 260-350 m. 

Išskirtinė drono savybė - integruotas GPS ryšio modulis. Naudodamiesi GPS sekikliu turime didelės naudos – galite surasti nukritusį kvadrokopterį bei išsiaiškinti jo realų judėjimą žemėlapyje bet kuriuo metu. Paprastai GPS ryšio modulį turi tik vidutinės klasės dronai, kainuojantys nuo 200€.

Taip pat verta pastebėti, kad „Bayangtoys X16“ pagal GPS teikiamą informaciją gali autonomiškai parskirsti pas šeimininką ir naudodamasis integruoto itin tikslaus barometro surinktais duomenis geba tiksliai išsilaikyti iš anksto numatytame aukštyje neribotą laiko tarpą. Bent jau tol, kol užtenka energijos. Sugrįžimo galimybė į pakilimo vietą – ypatingai naudinga, leidžianti neprarasti kvadrokopterio miške arba artimiausiame ežere.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(9)
(18)

Komentarai ()