Kinijos turgelio stebuklai: geriausi vasaros pasiūlymai norintiems pasikeisti telefoną arba ieškantiems naujo modelio  (1)

Tenka pripažinti, kad Kinijos elektroninėse parduotuvėse yra tiek daug išmaniųjų telefonų pasiūlymų, jog nusprendus ką nors išsirinkti dažnas tiesiog pasimeta. Šiuo atveju bene geriausiai padeda nuolatos kinų vykdomi išpardavimai, kadangi į pastaruosius nepopuliarūs ir retai perkami išmanieji telefonai tiesiog išvis nepatenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, Kinijos elektroninė parduotuvė „Gearbest“ šią savaitę organizuoja specialų „Choose Your Next Phone“ išpardavimą, o jame, kaip jau galima suprasti iš pavadinimo, pagrindinis dėmesys yra skiriamas išmaniesiems telefonams. Šis išpardavimas ypatingas tuo, nes jame pasiūlymai yra skirstomi į septynias skirtingas kategorijas atsižvelgiant tik į atitinkamą išmaniųjų telefonų techninį parametrą.

Nors į tokius išpardavimus ir nepatenka mažiau populiarūs modeliai, tačiau susigaudyti pasiūlymuose vis tiek nėra lengva. Tad parengėme trumpą įdomesnių modelių aprašymą ir kaip matysite, viskas susiveda į kainą – kuo didesnę sumą pinigų galite skirti, tuo mažiau rūpesčio, ką rinktis. Bet jei biudžetas riboja, pirmiausia apsispręskite kokios telefono savybės yra svarbiausios – universalaus modelio pigiau nei 400€ negausite, teks eiti į kompromisus. Tačiau tai nėra blogai, jei teisingai sudėliojate prioritetus – kam mokėti už tuo parametrus, kurių galbūt niekada gyvenime neišnaudosite?

Geriausi telefonai, ieškantiems galios ir greičio

„Xiaomi Mi 6“

Jeigu priklausote tai pirkėjų kategorijai, kurie prioritetu laiko našius centrinius procesorius, tai turbūt geriausias pasirinkimas 5,15“ įstrižainės „Xiaomi Mi 6“ su šiuo metu galingiausiu procesoriumi „Snapdragon 835“.

Šis telefonas taip pat turi didžiausią sutinkamą RAM kiekį – net 6 GB, o duomenų atminties dydis – 128 GB arba 64 GB. Negalim pamiršti ir apie dvigubą galinę kamerą 12 Mpx + 12 MPx, su  f/1.8 ir f/2.6 diafragmomis. Priekinė kamera yra ne ką mažiau įspūdinga ir turi 8 Mpx raišką. Kad ir kaip pažiūrėsi, trūkumų daug nerasite – tai labai stilingas ir galingas telefonas, bet net ir su nuolaidomis kainuoja gan brangiai: už versiją su 128 GB teks pakloti 407€, o už versiją su 64 GB - 360€.

Kaip iš Kinijos, tai brangoka, nors identiškų parametrų telefono Lietuvoje už tokią kainą niekaip negausite. Šį telefoną jau galima lyginti su garsiuoju „Samsung Galaxy S8“, bet pastarojo kainos geru trečdaliu dar didesnės.

OnePlus 5

Nenorite „Xiaomi“, bet norite kažko ne mažiau galingo? Tada užmeskite akį į 5,5“ įstrižainės „OnePlus 5“.

Dar vienas monstras iš Kinijos su galingiausiu „Snapdragon 835“ procesoriumi, 6 GB RAM, bet kuklesne 64 GB ROM atmintimi. Mažesnę telefono atmintį kuo puikiausiai kompensuoja žvėriška dviguba galinė kamera (20.0MP + 16.0MP) ir įspūdinga 16Mpx raiškos priekinė kamera. Kaina identiška brangiausiai „Xiaomi Mi 6“ versijai - su nuolaida „OnePlus 5“ šiuo metu kainuoja 406€. Brangoka? Prisiminkime, kad dar visai neseniai už šį telefoną prašė ir 500€, o ir net tada jis buvo vadinamas flagmanų žudiku, kaip itin pigus pasirinkimas norintiems maksimumo. 

„Xiaomi Mi5S Plus“

Visgi, nusileiskim kiek žemiau - ne visiems reikia pačių galingiausių parametrų, tikrai gerą telefoną galima gauti ir kur kas pigiau. Ne toks galingas, bet dar visai neseniai soste sėdėjęs „Xiaomi Mi5S Plus“ su nuolaidomis dabar parduodamas už 258€.

Jau malonesnė kaina, nors irgi gan didoka. Tačiau už tai gaunate procesorių „Snapdragon 821“ - tai praėjusių metų flagmanas. Kiek lėtesnis nei „Snapdragon 835“, bet vis dar žvėriškai galingas.

Komplekte 4GB RAM ir 64 GB ROM. Jau ženkliai mažiau, nei geriausio konfigūracijos minėtas „Xiaomi Mi 6“, bet šiai dienai visko per akis. 4GB RAM iš vis laikomas geriausiu atminties kiekiu, todėl kad daugiau šiai dienai nelabai ir reikia, o didesnis kiekis atminties tiesiog išbrangina telefoną. Žinoma, 4GB RAM po metų ar dviejų jau bus mažesnioji rekomenduojama riba, bet vis dar pakankama.

„Xiaomi Mi5S Plus“ taip pat turi dvigubą galinę kamerą (13+13 Mpx) ir 4 Mpx priekinę kamerą. Akumuliatoriaus talpa nėra labai įspūdinga, bet daugiau nei solidi – siekia 3800 mAh.  Taigi, „Xiaomi Mi5S Plus“ – nueinantis flagmanas, itin tinkamas praktiškiems pirkėjams – daugybė galios, o kaina jau labai protinga.

„Xiaomi Redmi Note 4“

Tačiau būna atvejų, kai mokėti už telefoną net ir 258 € yra per didelė prabanga, tačiau vis tiek norisi galios. Ką tada daryti? Jei taip ir yra, šią savaitę būtinai turite atkreipti dėmesį į 135 eurus kainuojantį išmanųjį telefoną „Xiaomi Redmi Note 4“.

Šis išmanusis telefonas su 5,5 colių aukštosios raiškos (1920 x 1080, 401 PPI) ekranu ypatingas itin patrauklia kaina ir be to, yra aprūpintas aštuonių branduolių „Snapdragon 625“ centriniu procesoriumi. Toks CPU yra gana didelė retenybė mažiau nei 150€ kainuojančių vietinių Kinijos gamintojų išmaniuosiuose telefonuose – jau nuo 200€ kainos ribos dauguma jų tenkinasi pigesniais, bet šiek tiek mažiau našiais „MediaTek“ centriniais procesoriais.

Čia dar reikėtų pridėti tai, kad „Xiaomi Redmi Note 4“ gali pasigirti 3 GB operatyviąja RAM atmintine, 32 GB vidine ROM atmintimi, „Adreno 506“ vaizdo plokšte, 4G LTE ryšio moduliu, 4100 mAh talpos baterija, 13 megapikselių kamera, piršto antspaudų skaitytuvu bei paties gamintojo ant „Android“ platformos pagrindo sukurta „MIUI 8“ operacine sistema.

Atminties jau aišku nėra daug, bet nusileidus žemiau 200€ ribos, kompromisai neišvengiami. „Xiaomi Redmi Note 4“ žaidžia našesnio procesoriaus korta, tačiau tuo pačiu pralaimi panašiai kainuojantiems, bet daugiau atminties turintiems modeliams. O štai apie juos - sekančiame skyrelyje. 

Geriausi telefonai tiems, kam reikia daug RAM

Kaip jau minėjome, net ir šioje kategorijoje neabejotinas lyderis „Xiaomi Mi 6“, kurį nebent galima palyginti su minėtu „OnePlus 5“. Tačiau jų kaina daugeliui pirkėjų yra gerokai per aukšta, tad Kinijoje galima surasti ir labai padoriai kainuojančių išmaniųjų telefonų, turinčių tiek pat RAM, kiek patys galingiausi ir brangiausi modeliai.  

„Vernee Mars Pro“

Skaitytojai, kurie nori turėti išmanųjį telefoną su itin didele operatyviąja RAM atmintine ir neišlaidauti per daug, šią savaitę turėtų atkreipti dėmesį į 162 eurus kainuojantį išmanųjį telefoną „Vernee Mars Pro“.

Skubame pranešti, kad šis išmanusis telefonas su 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekranu gali pasigirti 6 GB dydžio RAM atmintine. Priminsime, kad net ir išmaniųjų telefonų rinkos lyderiai kol kas itin nedrąsiai ryžtasi į savo išmaniuosius telefonu integruoti didesnes nei 4 GB RAM atmintines, o to priežastis labai paprasta – RAM yra brangus malonumas ir ženkliai didina telefono kainą. Tad nekeista, kad „Vernee Mars Pro“ kiek brangesnis už minėtą „Xiaomi Redmi Note 4“, tačiau jo RAM atminties drąsiai pakaks dar bent keliems metams, jei nuspręsite telefonu naudotis tiek ilgai.

Tuo tarpu kitomis „Vernee Mars Pro“ techninėmis charakteristikomis taip pat neteks nusivilti, nes šis metalinį korpusą turintis išmanusis telefonas yra aprūpintas aštuonių branduolių „Helio P25“ centriniu procesoriumi, 64 GB vidine ROM atmintimi, 3500 mAh talpos baterija, 4G LTE ryšio moduliu, 13 megapikselių kamera, „Mali T880“ vaizdo plokšte, piršto antspaudų skaitytuvu bei USB C tipo jungtimi.

„Elephone P8“

Tuo atveju, jei norite daug RAM ir itin geros kameros, bet nenorite pirkti pačių brangiausių flagmanų, vertėtų atkreipti dėmesį į „Elephone P8“.

Daugeliu atveju jis yra identiškas „Vernee Mars Pro“ išmaniajam telefonui – tas pats RAM ir ROM kiekis, identiškas procesorius, labai panašus akumuliatorius, tačiau už tai galinės kameros raiška siekia 21 Mpx, o priekinės – net 16 Mpx.

Tai įspūdingi skaičiai, kokiais gali didžiuotis tik labai nedaug išmaniųjų telefonų. Deja, visa tai turi savo kainą - „Elephone P8“ net ir su nuolaida kainuoja 196€, o tai juntamai brangiau nei „Vernee Mars Pro“. Ar verta į tai investuoti? Priklauso nuo to, kiek yra svarbios kameros. 

Geriausi pasiūlymai ieškantiems telefonų su talpiausia baterija

„Oukitel K10000 Pro“

Tenka pripažinti, kad dažnas potencialus pirkėjas itin akcentuoja išmaniojo telefono baterijos talpą. Jeigu esate vienas iš jų, tai šią savaitę turėtumėte atkreipti dėmesį į 153 eurus kainuojantį „Oukitel K10000 Pro“ išmanųjį telefoną su gigantiška 10000 mAh talpos baterija.

.

Šiuo atveju gamintojas tvirtina, kad naudojant 4G ryšį „Oukitel K10000 Pro“ budėjimo režime be papildomos įkrovos gali veikti apie 33 dienas, o jeigu nuspręstumėte šį išmanųjį telefoną naudoti tik 2G ryšio režime, tai baterija budėjimo režime atlaikytų net 77 dienas!

Be to, čia dar galima pridėti tai, kad „Oukitel K10000 Pro“ yra aprūpintas aštuonių branduolių „MediaTek MTK6750T“ centriniu procesoriumi, 13 megapikselių kamera, piršto antspaudų skaitytuvu, 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekranu bei 3 GB operatyviąją RAM ir 32 GB vidine ROM atmintimis. Galiausiai norisi pabrėžti, kad „Oukitel K10000 Pro“ gali veikti ir kaip nešiojamas įkroviklis (angl. power bank), kadangi esant reikalui savo baterijos energiją taip pat gali panaudoti kitų elektroninių įrenginių įkrovimui.

Žinoma, tokia didelė baterija turi ir savų trūkumų – ji labai ženkliai didina telefono svorį ir jo storį. Štai „Oukitel K10000 Pro“ sveria 289 gr., o jo storis siekia 14 mm.

„Vernee Thor E“

Norintys ištvermingo, bet lengvo ir plono telefono, turėtų rinktis „Vernee Thor E“ viso labo už 93€ – tai 5.0 įstrižainės mažytis telefonas su 5000 mAh baterija - sveria tik 167 gr., o jo storis – viso labo 8.2 mm.

Kaip „Vernee Thor E“ tai padarė? Jokių didelių inovacijų ji nesukūrė, o padarė tai, ką mėgsta daryti „Apple“ - tiesiog patobulino įprastą technologiją taip, kad tiesiog būtų patogu. Tad vietoj to, kad naudotų tipinę ličio jonų baterijos technologiją, „Vernee“ nusprendė panaudoti mažiau populiarią itin didelio tankio ličio jonų bateriją. Tokių baterijų tankis siekia 690Wh/L ir tai yra 38% daugiau, nei vidutiniškas kitų telefonų baterijų rezultatas, siekiantis 500 Wh/L.

Akivaizdu, kad iš karto baterijos užimamas tūris sumažėjo apie 30%, o telefonui tai yra net labai daug. Štai taip pradėdas kurti „Vernee Thor E“ pastatė visus konkurentus į vietą: nė su žiburiu nerasite tokio plono telefono su 5020mAh talpos baterija - jis tėra vos 8,2 mm

Jo storis toks, kad galima lyginti net ir su vienu geriausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų „iPhone 7“, kurio storis siekia vos 7,1 mm. Taip, skirtumas ne „Vernee Thor E“ naudai, bet pastarasis turi tiek energijos, kiek „iPhone 7“ net sapne nesapnavo.

Kadangi šis išmanusis telefonas skirtas tiems, kurie nemėgsta itin dažnai įkrauti savo įrenginių, gamintojas jame integravo ir itin baterijos energiją tausojantį rėžimą (Ultra Power Saving Mode). Šį rėžimą galima įjungti panaudojus specialų mygtuką, kuris integruotas kairėje telefono briaunoje: jį spustelėjus, ekranas iš karto pereina į energijos taupymo režimą ir vaizdai tampa nespalvoti. Gamintojo teigimu, panaudojus bateriją tausojantį rėžimą 20% baterijos Jums pakaks dar 24 valandoms.

„Lenovo P2“

Tuo atveju, jei norite maksimaliai galimos baterijos ir tuo pačiu didelės spartos, vertėtų atkreipti dėmesį į „Lenovo P2“ išmanųjį telefoną, kuris kainuoja 188€.

Telefonas nėra itin pigus net ir su nuolaida, bet už tokią kainą gaunate pakankamai galingą procesorių „Snapdragon 625“ su 8 branduoliais ir 2.0 GHz dažniu, 4GB RAM  ir 64GB ROM, 13 Mpx galinę vaizdo kamerą, 5 Mpx priekinę vaizdo kamerą, o svarbiausią – 5100 mAh talpos bateriją. Telefono ekranas yra 5,5“ įstrižainės ir 1920x1080 px raiškos, o jo svoris – 179 gr., storis – 8.2 mm. Taigi, tai sunkesnis ir kiek didesnis telefonas už „Vernee Thor E“, nes turi didesnį ekraną, tačiau yra identiško storio ir turi vienodos talpos bateriją.

Visgi baterijos ištvermės prasme „Lenovo P2“ nusileidžia „Vernee Thor E“, nors baterijų talpa ir identiška. Daugiau energijos suvartoja didesnis ekranas bei galingesnis procesorius, tačiau ieškantiems gero santykio tarp galios ir ištvermės, tai labai įdomus modelis.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (1)