Pirmieji įspūdžiai išbandžius „IF“ ir „IDEA“ apdovanojimus laimėjusį droną „Xiaomi Mi Drone 4K“: aukščiausios kokybės medžiagos, labai lengvas valdomas, tačiau neturi dėklo (Video apžvalga)  (1)

Šiuo metu dronų pasiūla yra išties plati, tad norint išsirinkti tikrai gerą, kokybišką, bet ir už priimtiną kainą reikia gerai pasukti galvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-02 Pirmieji įspūdžiai išbandžius „IF“ ir „IDEA“ apdovanojimus laimėjusį droną „Xiaomi Mi Drone 4K“: aukščiausios kokybės medžiagos, labai lengvas valdomas, tačiau neturi dėklo (Video apžvalga)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mi Drone 4K“ dronas domina ne tik savo geromis techninėmis savybėmis, bet ir tarptautiniais geriausio dizaino apdovanojimais, apie kuriuos jau esamę rašę kiek ankščiau.

Tad šį kartą eikime tiesiai prie esmės ir pasiaiškinkime kaip šis dronas atrodo realiai, kokie jo pliusai, o kokie minusai.

Ką jis gali, o ką gamintojas pagražino. O gal ir nieko nepagražino? Bet apie viską iš eilės. Štai ką apie patį įrenginį sako jį išbandę „TECHTablets“ atstovai.

Dronas supakuotas kompaktiškai, tačiau nėra įdėto apsauginio dėklo. Kas iš principo nėra didelė blogybė, bet būtų geriau jei jis būtų. Juk nešioti ir transportuoti droną kažkaip reikės, o nešiotis jį rankose tikrai niekas neketina. Tad specialų „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronui skirtą dėklą teks įsigyti atskirai.

„ARA-D“ aerodinamiai sraigtai apsaugoti papildomai, tad transportuojant nenukenčia. Naudojimo instrukcija kinų kalba, tačiau galima parsisiųsti ir anglišką variantą.

Bendrai dronas ir prie jo esančios detalės yra supakuotos saugiai. Dronas atrodo iš kokybiško plastiko ir yra lengvas, nors drone dar nėra įdėtos baterijos.

Drone yra GPS bei GLONASS navigacijos sistemos, o drono apačioje yra kamera bei specialūs sensoriai, kurie leidžia įvertinti drono atstumą iki žemės paviršiaus.

Taip pat aprūpintas kraštinėse įrengtais LED žibintais, kurių skleidžiamų šviesų spalvas galima reguliuoti.

Baterija turi mygtuką, kurį paspaudus iškart galima pamatyti, kiek dar liko energijos. Iš pakuotės išėmus bateriją jį rodo 75 % talpos, tad praktiškai iškart galima išbandyti droną.

Pats valdymo pultas yra gana paprastas, su dviem drono kontroliavimo rankenėlėmis, įjungimo mygtuku, „micro USB“ jungtimi valdiklio įkrovimui bei jungtimi prie išmaniojo telefono.

Taip pat yra mygtukas, kurį paspaudus, dronas automatiškai grįžta namo ir žinoma belaidžio ryšio antenos, kuriomis siunčiamas signalas dronui.

Valdiklio nugarėlėje yra du mygtukai, kuriais daromos nuotraukos bei filmuojama, o šonuose ryškumo reguliavimo rankenėlės.

Dėklas telefonui atrodo išties kokybiškai padarytas ir yra užtektinai vietos net ir labai dideliam telefonui.

Gal kiek patys kreiptukai („joystick‘ai“) yra didoki, tačiau dėl to nereikėtų nerimauti, nes tai leidžia užtikrinti didesnį drono valdymo tikslumą. Pats valdiklis yra išties ergonomiškas ir patogus.

„PTZ“ kamera labai lengvai, bet tvirtai pritvirtinama, o drono „kojelės“ nėra kietos, bet dar netgi papildytos pagalvėlėmis iš gumos, tad drono nusileidimas yra minštas.

Pakuotėje yra įdėti du rinkiniai propelerių, o tai išties smagu, nes sugadinus vienus, tereikės pasiėmus atsarginius pakeisti nebetinkamus.

Kadangi tai keturių variklių dronas, jis turi skirtingu kampu pagamintus propelerius, tačiau surinkti juos nėra sunku, nes tie, kurie pažymėti „auksine“ spalva keliauja prie „auksine“ žyme pažymėto drone varikliuko, o tie, kurie turi „pilkos“ spalvos žymę, prie pilkos. Tereikia uždėti propelerį ir pasukti propelerio diską link „rodyklės“ ir propeleris užsifiksuoja. Viskas aišku ir paprasta.

Reikės parsisiųsti į išmanųjį telefoną „Mi Drone“ programėlę, kad galėtumėte valdyti droną. Ir jei reikalauja atnaujinti drono programinę įrangą, geriausia tai padaryti. Iškart siūlomas „Beginner“ režimas, o tai yra idealus variantas siekiant saugiai išbandyti droną ir po truputi perprasti jo valdymo ypatumus.

Galutinis verdiktas

Trūkumai:

1) Dronas neturi dėklo ir jį teks įsigyti atskirai;

2) Nešioti droną nėra patogu;

3) Jaučiamas šioks toks kameros judesys (galbūt dėl vėjo);

4) Kartais panoraminio vaizdo kokybė suprastėja;

5) Maksimalus skrydžio laikas 24 minutės.

Privalumai:

1) Dronas pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų;

2) Droną surinkti labai lengva;

3) „Gimbalas“ – vaizdo kameros stabilizavimo mechanizmas yra labai lengvai prijungiamas ir atjungiamas;

4) Labai lengva valdyti droną pasirinkus „Beginner“ režimą;

5) Lengvai valdomos programos bei žymeklis;

6) Gera video kokybė;

7) Grįžimo namo funkcija.

Šiuo metu „Xiaomi Mi Drone 4K“ dronui Gearbest.com taiko 10 % nuolaidą ir jis kainuoja 414 eurus, o Amazon.co.uk už droną prašo 544 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(6)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: