Niekas nenori „iPhone X“ - „Apple“ mažina gamybos apimtis, tačiau labai nusiminti neturi dėl ko (Video)  (1)

Bendrovė „Apple“ mažina planuotas telefono „iPhone X“ gamybos apimtis, nes šio išmaniojo telefono paklausa yra gerokai mažesnė, nei tikėtasi, rašo „The Wall Street Journal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ pirmąjį metų ketvirtį planuoja pagaminti apie 20 mln. „iPhone X“ telefonų, seniau per šį laikotarpį buvo planuojama pagaminti 40 mln. išmaniųjų. Šaltinių teigimu, „Apple“ sumažino komponentų, reikalingų „iPhone X“ gamybai, užsakymus 60 proc.

„Apple“ atsisakė komentuoti susidariusią situaciją. Bendrovė ketvirtadienį turėtų paskelbti „iPhone X“ pardavimų ataskaitas. Ekspertai tikisi, kad bendrovė praneš visų pardavimų statistiką, įskaitant ir senesnių modelių pardavimus.

„iPhone X“ pasirodė per dešimtąsias telefono „iPhone“ metines. Naujasis telefonas buvo vadintas ateities telefonu, išsiskiriantis organiniu šviesos diodų ekranu, veido atpažinimo technologija. Mobilusis kainuoja 1000 JAV dolerių. „Apple“, nepaisydama pigesnius telefonus parduodančių konkurentų, tikėjosi padidinti pajamas.

Steve Wozniakas, vienas iš „Apple“ įkūrėjų, apie tai, kodėl jis nenaudos „iPhone X“

Problemos, diegiant naująsias technologijas į išmanųjį, lėmė gamybos proceso vėlavimą ir privertė „Apple“ atsisakyti pirštų atspaudų naudojimo, atrakinant telefono ekraną. Vėlavimą sustiprino tam tikrų komponentų, naudojamų veido atpažinimo sistemoje, trūkumas.

Kai kurie analitikai mano, kad „iPhone X“ kaina neatitinka jo techninių specifikacijų, o bendrovė turi keisti požiūrį į savo vartotojus.

Vietoj „iPhone X“ kai kurie vartotojai rinkosi senesnius ir pigesnius „iPhone“ modelius. Tačiau tai nepadarė didelės žalos „Apple“, kadangi senesni modeliai pagaminami pigiau ir atneša santykinai didelį pelną už vienetą. Tad šiai įmonei nereikia pasikliauti tik vienu modeliu, norint pasiekti užsibrėžtus finansinius tikslus.

Beje, ne visi „Apple“ tiekėjai susiduria su tokiu pačiu užsakymų mažinimu. Vienos japonų bendrovės, tiekiančios detales „iPhone X“, atstovai teigė, kad jų užsakymų sumažinimas nebuvo toks drastiškas. Visgi ekspertai mažina prognozuojamą „iPhone“ išmaniųjų pardavimų skaičių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(9)
(8)
(1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: