„Apple Macbook Pro“ vertas, bet 2 kartus pigesnis nešiojamas kompiuteris iš Kinijos: kuo ypatingas „Xiaomi Mi Notebook Pro“ - pilnai metalinis korpusas, Intel Core i5-8250U procesorius, 8GB RAM, 256 GB SSD ir itin aukštos kokybės ekranas (Apžvalga, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

01 2018-02-10 13:52
Nu niekaip nesuprantu kaip galima lyginti tokius dalykus. Man visiškai dzin kokio lygio yra klonas kol JAME NEIMANOMA PALEISTI MAC OS. Va jei jame eitų užkurti mac OS - ir ji suktusi taip pat kaip ir ant naujausio MacbookPro - bučiau pirmas kuris jį nusipirkčiau. O dabar tai tas palyginimas tai tas pats kas lygint pvz žąsį su kiaule.
Berserkas 2018-02-10 16:23
Ir kuom geriau suktųsi tame Mac OS?
HardAxe 2018-02-10 20:27
nu dabar rašo, kad žigulys geriau už lėktuvą nes mažiau kuro 100km suvalgo.
01 2018-02-10 20:43
prie ko čia "ir kuom geriau"??? - tiesiog tada galėtum lygint, kuris geresnis dizaino, geležies, kainos atžvilgiu ir pan. nes abiejuose butu ta pati OS, tada palyginimas turėtu racijos. Nes dabar tai visiška šyza - pats pagalvok - pvz aš esu 100 procentinis Mac os useris jau 17 metų. Tai man visiškai iki lemputės visi kiti laptopai, nors ir dar gražesni butu už obuolio prudukcija ir dar pigesni per pus - aš NIEKADA JŲ NEPIRKSIU, nes juose gali suktis tik WIN, o šito sh... man ir už dyką nereikia. juokas iš tokiu palyginimu - dar idijotizmo pilni buna palyginimai kai iPhonus lygina su Androidiniais telefais. Lyg pačiame telefe fiziškai butu privalumas... Kas kad pas koki samsunga branduoloiu daugiau ir ramo? o ta pati procesa senesnis iphonas su daug silpnesniu procu ir maziau ramo vynioja greiciau. Lyginti galima tik lygintinus dalykus, o ne skirtingose galaktikose esančius absoliučiai skirtingu kategorijų dalykus.
Paramotoras 2018-02-11 00:12
Kas neleidzia pasinaudoti internetu ir susiinstalinti maca os i kur patinka https://lifehacker.com/5857153/how-to-b ... multibeast ai ties maco vartotojai tik useriai. Jiem viskas kas pateikta obuoliu idelau ir jie neturi zalio supratimo jog uz ta pacia, abdoliuciai ta pacia gelezi moka kaip uz sventojo ranka patepta ir skambaliukais bei smilkalais apsventinta.
KT819GM 2018-02-11 06:17
Hackintosh ne visuose gerai veikia, prieš dalindamas patarimus pats pagooglink, pvz apie šitą xiaomi ir macos. “Absoliučiai tą pačią geležį” - ar esi tą “geležį” žiūrėjęs ir palygynes su kitais gamintojais, ar intel procas reiškia viską? Straipsnio autorius lygina 2017 xiaomi matmenis su 2015 macbook pro, čia turbūt auditorija taip reikalauja.
Paprastas_zmogus 2018-02-11 09:32
Hackintosh fainai, bet tik desktop, nes su laptopais labai duag problemų.
procc 2018-02-11 10:27
Straipsnio autorius tu gal neklaidink ir nekvailink žmonių??? Lietuvoje LYGIAI tokių pačių ir net dar geresnių parametrų, gerai žinomų gamintojų kompiuteriai, prasideda nuo 650-700€. Vienintelis daug maž geras dalykas pas Xiaomi yra tai kad didelė baterija įkišta. O metalinis korpusas 99% žmonių išvis nereikalingas. Tokį Xiaomi kompiuterį pirkti nebent tik tuo atveju jei jau labai reikalinga didelė baterija, bet ir tai jau geriau būtų pirkti žymiai patikimesnį, panašiai kainuojantį, pvz Lenovo ThinkPad.
Paprastas_zmogus 2018-02-11 11:10
Jau kad metalinis korpusas nereikalingas, gal nereikia kliedėti. Metalinis korpusas tikrai malonesnis ir tvirtesnis ir kokybiškesnis už plastiką, kuris dažniausiai dar ir girgžda
Finalfour 2018-02-11 12:12
Apple fan detected. Blind fan. Klisiu rinkinys, kurio jau net ir apple fanai nebenaudoja Ir taip, as irgi nesuprantu, kaip galma apple lyginti su samsung, kai ta apple samsui pralose jau pries 5 metus minimum visuose frontuose. Bet anyway. Isskyrus zombiu armijos dydi
kernel_panikuoja 2018-02-11 16:44
Lyginti galima, tik reikia apsibrezti aiskius kriterijus, pagal kuriuos yra lyginama. OS yra tik produkto sudedamoji dalis ir jos savybes toli grazu rupi ne kiekvienam, ypac paprastam vartotojui. Jeigu zmogus 99% laiko praleidzia internete ir office suite'uose, tai jis gali rasti pigesniu alternatyvu nei Macbook'ai savo use case'ui. Panasiai ir su telefonais. Neturiu nieko pries Apple'e produktus, bet kazko daug kas klaidinga isitikinima, kad Apple visada bus geriau uz viska, kas siaip yra nesamone vien del to, kad zmoniu poreikiai skirtingi ir negali buti universaliai geriausio produkto visiems.
Finalfour 2018-02-11 16:52
Jau vien del suderinamumo reikalu android/windows devaisai visa galva auksciau. Varymas ant win del stabilumo ir viso kito prarado prasme sulig windows 10 atsiradimu, gelezis/ekranai - cia is viso vieni vartai nuo samsungo visiem pasaulio gamintojams, ne tik apple, kuriai samsas pastates atskira gamykla, kur gaminta komponentus skirtus apple, tai nezinau apie ka kalbam....vienintelis apple privalumas - genialus marketingas, pagristas panasiu principu, kokiu plauna smegenis visokios "tyros meiles baznycios" ir t.t. Namuose zmona apple gerbeja, pas mane android/windows devaisai, visose gyvenimo srityse paprasciau viskas su win/android. nekalbant jau apie kokias specifines uzduotis ar irenginiu customizinima. Galaxy S8 is viso jau pries metus pralenkes laika gaminys buvo, kuriam nei is tolo nepriligsta is samsungo komponentu surinktas iphone X, kurio pardavimai ant tiek dermovi, kad net graudu ziureti i apple ataskaitas.
Paprastas_zmogus 2018-02-11 17:20
Negaliu nesistebėti šia buka logika. Žmogui MacOS sistema patogesnė ir priimtinesnė. Tai, anot tavęs, padaro žmogų “aklu” fanu. What?
kukulis4 2018-02-11 20:00
Macbooko didele batarke, ir kaip jie ta batarke + labai nebloga hardwara sukisa i plona aliumini korpusa, katras, be viso kito, veikia kaip pasyvus ausintuvas - yra labai gerai, ir tuo is dalies galima pateisint macbooko didele kaina. Is kitos puses ziurint - yra asus zenbook'as, yra dell xps, katrie siulo beveik toki pati gera daikta hardwaro ir korpuso prasme, taciau uz zenkliai mazesne kaina. Ir dabar yra sitas xiaomi, katras velgi, hardwaro prasme, bei kaip visas tas hardwaras supakuotas, siulo labai gera varijanta uz juokinga kaina. Zmogui, kuriam OS bei brand'as - ne faktorius, cia yra labai rimtas laptopas uz labai maza kaina. Galima leistis i detales kalbant apie atskirus komponentus, kaip pavyzdziui gan silpna 3d plokste. Arba tik FHD matrica, taciau tuo paciu reiketu kalbeti ir apie tai, kur ir kokioms uzduotims toks laptopas butu naudojamas.
Dia.v.olO 2018-02-11 21:52
Aš ketinu pirkti, bet komentaruose pamačiau, kad viski yra alternatyvų, gal galite nurodyti kokios? Mėginau skyteche pagal specsus sumesti panašų kompą, kur įmetu 16gb ramų, iškart visu laptopų kainos ~1,5k+... Nu ok, jei ne 16GB, tai kas būtų įdomesnio su 8GB+i7? Aišku, maloniau būtų ultrabookas.
kukulis4 2018-02-12 07:47
Reik ziuret, ka tu laikai alternatyva. Man alternatyva macbookui yra pajegus hardwaras sukistas i plona tvirta korpusa + didele batareike. Tad savo atveju as rinkausi is macbooko, dell xps ir asus zenbook pro. Dar gal butu galima itraukt koki hp spectre... Jeigu tau tinka mazesni nei 15" laptopai, tai alternatyvu yra daugiau. As kazkaip jau du kartus pasimoviau ant ekrano. Viena karta su touch screenu, kita karta su 4k matrica. Kaip veliau isitikinau - toucscreenas 15" laptopui isviso nereikalingas, o 4k matrica, greiciausiai tik labai specifiniams darbams. Manau papildomai moketi uz pastarasias funkcijas - neverta.
Dia.v.olO 2018-02-12 08:57
Man alternatyva yra panašaus tipo kompas, kaip ir pats minėjai - pajėgus hardware ir ultrabookas. Visi tie XPS/spectre ir zenbookai kainas prilaiko. Beje, tai mažiau nei 15 sakai yra per mažai? KAd touchscreenas nereikalingas sutinku pilnai - labiau preferinčiau mattinį ekraną.
HardAxe 2018-02-12 09:44
dėl 15" čia labai asmeninis reikalas. Priklauso kam naudosi ir kiek nešiosi. Kad speficikacijos nieko nereiškia esu kelis kartus įsitikinęs su lenovo (ir ne tik) produkcija. Kas iš gerų specifikacijų, kai ekranas nerodo spalvų, touchoad`as grybauja, nuo perkaistančio aušinimo trupa plastmasės ir t.t. Beja, tikrai pasitaiko laptopų, ypač ultrabook`ų, kuriuose procesorius dėl maitinimo niekada nepasieks turbo greičio arba jį gali pasiekti tik sekundės daliai. Galvojant apie i7 ultrabooką pasidomėk ar tikrai gausi ką perki.
kukulis4 2018-02-12 10:40
Del dydzio - man kaip dideliam zmogui su didelem rankom su mazesniu dirbt darosi tiesiog nepatogu, ir cia turbut mano pagrindinis argumentas pries mazesnius laptopus.