„Google“ pasiekė tai, ko nesugeba niekas kitas visame pasaulyje? Daugiau nei 3,5 mlrd. dolerių investicijų ir 100 % energija vien tik iš saulės ir vėjo  (1)

„Google“ nuo šiol gali oficialiai teigti, kad naudoja tik atsinaujinančią – saulės ir vėjo energiją. Pastarosiomis dienomis bendrovė pasirašė sutartį su trimis vėjo jėgainių parkais, kurie užtikrins bendrą 3 GW galią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ kompanijos investicijos į energetikos infrastruktūrą visame pasaulyje jau pasiekė daugiau nei 3,5 mlrd. dolerių, iš kurių maždaug du trečdaliai investicijų – JAV.

Sam‘as Arons‘as, vyresnysis „Google“ Energetikos ir Infrastruktūros vadovas, per socialinus tinklus „LinkedIn“ ir „Twitter“ paskelbė: „su papildomais 535 MW vėjo energijos „Google“ pasiekia 3 GW atsinaujinančios energijos galią visame pasaulyje. Ji tampa 100 % nepriklausoma nuo iškastinio kuro.“

„Google“ vis intensyviau ivestuoja į atsinaujinančią energetiką. Pirmoji jų investicija buvo dar 2010 metais į 114 MW vėjo jėgainių parką Ajovoje. O nuo 2016 metų „Google“ dalyvavo jau 20-tyje atsinaujinančios energetikos projektų. Jau prieš metus „Google“ buvo užsibrėžusi tikslą pasiekti, kad būtų 100 % naudojama tik atsinaujinanti energija.

Visgi, yra du techniniai aspektai, kuriuos reikia paminėti. Pirmiausiai, vėjo jėgainės, dėl kurių „Google“ pasieks 100 % rodiklį, dar kelerius metus nebus eksploatuojamos, tad iki to laiko faktiškai „Google“ nebus 100 % aprūpinta tik atsinaujinančia energija.

Antras dalykas, elektros tinklų naudojimas. „Google“, kaip ir visi, dar nėra nepriklausoma nuo skirstomųjų tinklų, kurie užtikrina elektros energijos pastovumą, tačiau tuo pačiu ir priklauso, bent jau iš dalies, nuo iškastinio kuro. Mes dar nepasiekėme tokio lygio, kad saulės, vėjo ir energijos kaupimo sistemos visiškai atitiktų tradicinius elektros tiekimo būdus.

„Google“, su daugiau nei 3 GW, yra didžiausia atsinaujinančių energijos išteklių pirkėja visame pasaulyje. Tai beveik dvigubai daugiau nei kito didžiausio investuotojo „Amazon“ vadovo Jeff‘o Bezos‘o investicijos. Jis turi maždaug 1,5 GW ir žaismingai pasirodė viename iš jo neseniai įrengtų vėjo jėgainių parkų.

„Avangrid Renewables“ buvo viena iš atsinaujinančios energetikos projektų vystytojų, kuri pasirašė su „Google“ sutartį. Jie stato du po 98 MW galios vėjo jėgainių parkus Pietų Dakotoje.

„Avangrid Renewables“ teigimu vien šie du projektai atneš 40 milijonų dolerių naudos žemės savininkams. „Tokie atsinaujinančios energijos projektai kaip „Coyote Ridge“ ir Tatanka Ridge“ atneša naudą ne tik mūsų verslui, bet ir vietinėms bendruomenėms“, - sakė Gary‘is Demasi‘s, „Google“ pasaulinės infrastruktūros direktorius. „Saulės ir vėjo energetikos kaštų mažėjimas skatina vis didesnį žmonių užimtumą, kuria darbo vietas. Pats perėjimas prie švarios energetikos yra toks spartus, kad mes net nesitikėjome. Jis skatina precedento neturinčias ekonomines galimybes.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai (1)