Ypatinga „Lietuvos geležinkelių“ dovana Lietuvai - išgirskite kaip „Tautišką giesmę“ atlieka lokomotyvai (Video)  ()

„Lietuvos geležinkeliai“ atkurtos valstybės 100-mečio proga Lietuvai įteikė originalią dovaną – pirmą kartą istorijoje „Tautiška giesmė“ suskambo traukinių „balsais“. Unikalaus traukinių orkestro vadovu pakviestas tapti žymus dirigentas Donatas Katkus, o atlikėjais – „Lietuvos geležinkelių“ mašinistai, galingus lokomotyvus pavertę muzikos intrumentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sveikindami Lietuvą jubiliejaus proga valstybei norėjome įteikti originalią dovaną, sukurti tai, ko iki šiol nebuvo. Dar liepą visus traukinius papuošėme Vyčiais, o artėjant Vasario 16-ajai subūrėme unikalų traukinių orkestrą, sugrojusį „Tautišką giesmę“. Taip atliekamas Lietuvos himnas skamba pirmą kartą istorijoje“, – pasakojo „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Pasak įmonės vadovo, daugiausiai pastangų pareikalavo lokomotyvų ir skirtingų signalų tonacijų atranka, o idėjos įgyvendinimui ruoštis reikėjo daugiau nei mėnesį, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Iš visų mūsų turimų traukinių – tiek keleivinių, tiek krovininių – turėjome atrinkti lokomotyvus, turinčius skirtingos tonacijos signalus. Tai išties nelengva užduotis, o jos rezultatas nustebino ir mus pačius – turbūt niekas įmonėje iki šiol nežinojo, kiek skirtingų garsų ir intonacijų turi lokomotyvai. Vykdėme ir muzikaliausių mašinistų atranką“, – pasiruošimo užkulisius atveria M. Bartuška.

Lokomotyvų atliekama „Tautiška giesmė“

Įmonė šimtmečio proga taip pat pirmąkart visiems atvers tik svarbiausių valstybės asmenų iki šiol regėtas erdves – organizuojamos specialios nemokamos ekskursijos po Vilniaus geležinkelio stotį ir iki šiol lankytojams nematytas jos vietas. Šventinį savaitgalį keleiviai bus kviečiami į neįprastas keliones traukiniais kartu su gidais, o Vasario 16-osios išvakarėse – į nemokamą filmo „Grąžinti Nepriklausomybę“ peržiūrą bei diskusiją apie signatarų autoritetą su filmo kūrėjais ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataru Rimvydu Valatka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(64)
(4)
(60)

Komentarai ()