Ko vertas vienas iš pačių populiariausių 2018 m. telefonų iš Kinijos „Xiaomi Redmi 5 Plus“? Trūkumų turi, bet... su tokia kaina kaip dabar, konkurencijos jam tiesiog nėra (Apžvalga, Video)  ()

Apie „Xiaomi“ kompanijos kuriamus išmaniuosius įrenginius ir konkrečiai telefonus esame girdėję visko. Tiek gero, tiek ir blogo. Tačiau kai kurie modeliai yra tiesiog graibstomi ir vienas iš jų - naujasis „Xiaomi Redmi 5 Plus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi, geriausia atkreipti dėmesį į tuos, kurie „Xiaomi“ kompanijos išmaniuosius telefonus išbandė realiomis sąlygomis. Patys juos įsigijo, praktiškai naudojo ir pamatė, kokie yra pliusai bei minusai.

Andro-news.com įsigijo abu „Xiaomi“ kompanijos išmaniuosius telefonus. Tai „Xiaomi Redmi 5 Plus“ ir „Xiaomi Redmi 5“.

Kokia Andro-news.com nuomonė apie „Xiaomi Redmi 5“ rašėme kiek ankščiau, o šįkart įdėmiai pasižiūrėkime į jo „vyresnį ir galingesnį brolį“ „Xiaomi Redmi 5 Plus“.

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ techninės specifikacijos:

1) „Snapdragon 625“ 8-nių branduolių, 2 GHz procesorius;

2) 3 GB RAM + 32 GB ROM arba 4 GB RAM + 64 GB ROM, galima įdėti papildomą 128 GB atminties kortelę;

3) 5,99 colių, 2160 x 1080 FHD, 403 ppi ekranas;

4) 5 MP priekinė ir 12 MP galinė kamera;

5) pirštų nuskaitymo technologija, 4000 mAh baterija, GPS, GLONASS bei kitos funkcijos

Andro-news.com teigimu „Xiaomi Redmi 5 Plus“ išmanusis telefonas atkeliavo įprastoje „Xiaomi“ kompanijos pakuotėje. Viskas sudėta kompaktiškai ir saugiai. Pakuotės turinį sudaro pats „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefonas, instrukcija anglų kalba, įprastas įkrovimo adapteris ir USB laidas bei SIM kortelei įdėti reikalinga adata.

Apžvalginko pastebėti „Xiaomi Redmi 5 Plus“ pliusai:

1) ekrano ryškumas yra geras, kurį galima reguliuoti nuo „šilto“ apšvietimo į „šaltą“ apšvietimą;

2) telefono karkasas pagamintas iš metalo, tik dvi įprastos jungtys dengtos plastiku – tai įprastas „Xiaomi“ kompanijos dizainas;

3) pirštų anstpaudų skaitytuvas, kaip ir įprasta „Xiaomi“ telefonams, įrengtas telefono nugarėlėje;

4) „Snapdragon 625“ 8-nių branduolių, 2 GHz procesorius atsakingas už telefono darbą. Tai jau gana gerai laiko patikrintas procesorius, kurį galima ir kritikuoti ir girti, bet kasdieniams darbams jo pilnai pakanka ir daugeliu atveju tai kur kas geriau už „MediaTek“ analogus;

5) galima rinktis 4 GB RAM + 64 GB ROM arba 3 GB RAM + 32 GB ROM versijas. Operacinė „MIUI 9“ sistema jau yra gerai žinoma ir kokybiškai dirba;

6) „Xiaomi Redmi 5 Plus“ išmanusis telefonas dėl 4000 mAh baterijos talpos turėtų, bent teoriškai, veikti tiek pat laiko, kaip ir „Xiaomi Redmi Note 4X“ (šio telefono apžvalgą pateikėme kiek ankščiau aut. past.). Baterijos turėtų užtekti 2 dienų laikotarpiui, žinoma, viskas priklauso nuo to kaip intensyviai naudojamas telefonas.

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ minusai

1) Vienas iš pagrindinių trūkumų yra, kad reikalingų funkcijų mygtukai, kaip pavyzdžiui „atgal“ yra ne po ekranu, o pačiame ekrane. Jie vis pasislepia, o tai – nepatogu. Juk ekranas yra išties didelis ir tikrai buvo galima šiuos funkcinius mygtukus sudėlioti ekrano apačioje;

2) SIM kortelės dėklas yra ne visai toks kokio norėtųsi, nes teks rinktis arba dvi SIM kortelės, arba viena SIM kortelė ir papildoma atminties kortelė. Tai kiek nuviliantis sprendimas, juolab, kad „Xiaomi Redmi Note 5A“ galima vienu metu įdėti 2 SIM korteles ir tuo pačiu metu atminties kortelę;

3) šiame telefone taip pat nėra NFC funkcijos;

4) „Xiaomi Redmi 5 Plus“ kameros modulis toks pats, kaip ir „Xiaomi Mi A1“. Skirtumas tik tas, kad „Xiaomi Redmi 5 Plus“ turi vieną linzę. Įrašant video, telefone esanti elektroninio stabilizavimo sistema neblogai susitvarko su vaizdo drebėjimu, kuris atsirandant žmogui judant filmavimo metu. Tačiau fokusavimas yra ganėtinai lėtokas.

Verdiktas

„Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefonas yra išties geras ir kokybiškas biudžetinis telefonas, kuris kainuoja vos 150 eurų, o galingesnė versija – 182 eurus (dabar sumažinta kaina iki 165€). Kai pagalvoji, o ką galėtų už tokią kainą pasiūlyti išmaniųjų telefonų gigantai, atsakymas aiškus – nieko. Biudžetinių modelių gamintojai alternatyvų turi, bet... jų programinis palaikymas yra labai neprognozuojamas, procesoriai - dažniausiai „MediaTek“, tad rimto konkurento ieškantiems patikimo tokios kainos produkto tiesiog nėra.

Taip, šis telefonas turi trūkumų: nėra NFC, kameros galėtų būti kokybiškesnes, bet kaip biudžetinis telefonas, tai yra puikus pasirinkimas. Gauname maksimaliai aprūpintą ir galingą telefoną už priimtiną kainą.

Primename

Su kiniškais telefonais kartais gali kilti problemų dėl jų palaikomų ryšių Lietuvoje, tačiau pasirinkus  „Global“ versiją „Xiaomi Redmi 5 Plus“ telefonas palaikys visus 2G/3G ir 4G (3, 7 ir 20 band‘as) ryšius, kurie yra Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(9)
(21)

Komentarai ()