„Xiaomi“ turi problemą: vartotojų reakcija buvo tokia, kad teko skubiai slėpti „Twitter“ apklausą ir reikės daugiau gaminti tokių telefonų, kaip „Mi A1“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

☀️☁️☂️☁️☀️ 2018-03-05 12:45
Straipsnio išvados, švelniai tariant, visiškai išvirkščios. Tarsi eiliniam jūzeriui rūpėtų kernelio versijos skaičius po kablelio. Garantuoju, kad dauguma jo net nežino, o ir who gives a shit. Custom brandą renkasi 47% jūzerių – tai šokinėt iš laimės reikia, jei yra laisvas pasirinkimas. Reiškia, labai gera OS. Samsungo turbūt nė 10% nesirinktų. O tyrimo esmė tai buvo nustatyti, ar labiau apsimoka investuoti į savo brandą, ar dirbti kartu su Google, prarandant bent kokias ambicijas į išskirtinį papildomą funkcionalumą, savo darbo jėgą ir idėjas dykai pasidalinant su tiesioginiais konkurentais.
HardAxe 2018-03-05 13:29
Manau čia labai geras rezultatas custom OS. Aš Samsung S8 OS nekenčiu tikrai labiau nei toks santykis. Jie vis dar gali turėti custom apps`ų, kurie veiktų tik su jų telefonais.
☀️☁️☂️☁️☀️ 2018-03-13 13:51
Šito argumento, tiesą sakant, nepagaunu. Kas yra „tik jų telefonas“ – jų specifinis HW+jų specifiniai OS komponentai. Jeigu tarsime, kad visas MIUI pushinamas į AOSP, tai lieka tik kažkoks originalus HW su unikaliais fyčeriais, kuriems reikia specifinių draiverių. Kitaip, bet kuris apps'as, kuris bėga po Xiaomi, bėgs ir su bet kuriuo kitu atitinkamos versijos Androidu, kuris tenkina minimalius HW req.. Ar tu nori pasakyti, kad Apps'ai žiūrės, pvz., į MAC, ir piktybiškai atsisakys pasileisti su svetimu HW? Nu tai vis viena tuomet niekas netrukdo pasipatchinti AOSP buildą ir sufeikinti Xiaomi ID-torius.
HardAxe 2018-03-13 14:27
Na jei nori gali sukurti pvz foto appsą, kuris palaiko tik xuijomi naudojamus sensorius. Išsiunti telefoną su švariu (nemodifikuotu) android ir suinstaliuotu savo softu. Galima ne xujomi gamintojų prašu nusipirkti versiją už ten kelis baksus. Bet aš manau, kad esmė ne spec appsai, o bloatware visokiom taip vadinamom telemetrijom. Kitu atveju bent kažkurie gamintojai išgirstų vartotojų norą naudoti švarų android. Juk išeina ir pigiau, ir lengviau, ir geriau.
☀️☁️☂️☁️☀️ 2018-03-15 02:50
Žiūrėk, o kas trukdo konkurentui, pasiėmus OS ir draiverių sorsus, juos papatchinti, kad xuiomi sensoriai būtų emuliuojami? Tada nėra kliūčių suinstaliuoti ir tą foto apps'ą.