IT ir saugumo ekspertas dabartinius vartotojų įpročius išdėjo į šuns dienas: nemokamas – tik sūris pelėkautuose, o atnaujinimus reikia siųstis kas 4 valandas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-03-05 10:58
Teoriškai taip, realiai ne. Žinant, kad pas 99% lietuvių yra bent viena nelegali programa ir ja diegiant antivirusinė dažnai pradeda rėkti apie virusus, o vartotojas spaudžia leisti, tai kam ta antivirusinė tada reikalinga? Nori būti 90% tikras kad esi saugus? Turi turėti geras mokamas antivirusines, ugniasienes, smėliadėžes ir t.t. Viską gerai sukonfigūravęs. Jokios piratinės produkcijos ir užmiršti apie tokio tipo svetaines. Pastoviai žiūrėti kokius laiškus gauni ir ant kokių nuorodų spaudi. Bet ir tai negali būti 100% tikras kad busi švarus. Viena antivirusine rusijos žvalgyba kuria su slapta prieiga, kita JAV žvalgyba kuria su slapta prieiga. Trečia neapsieina be Kinijos valstybės žvalgybos pagalbos. Dar kitas kuria kitos nusikaltėlių gaujos. Ir kaip žinoti, kad ta antivirusinė švari? Vienintelis dalykas kuriuo gali pasitikėti, jei naudoji tik atviro kodo programinę įranga kuria susikompiliavai iš pradinio kodo visu pirma jį pilnai peržiūrėjęs. Bet tai ne vartotojo sugebėjimams. Net ir saugumo specialistas kuris naudoja kažkieno kito antivirusus nėra 100% tikras ar jis saugus. Visas skaitmeninis pasaulis paremtas pasitikėjimu kuris ne visada yra patikimas.
mindaugas.vaitiekūnas 2018-03-05 20:57
Eilinės sapalionės apie tai kaip svarbu tinkamai pasirinkti lėkštę, iš kurios valgysi per pusę perpjautą obuolį
Rukis 2018-03-05 21:00
atnaujinimus reikia siųstis kas 4 valandas? Antivirusinė programa būtina? Toks jausmas kad čia IT saugumo ekspertas nebent valstybinio darbuotojo lygio, kuris iškilus problemoms su OS ją visą perinstaliuoja.
amas 2018-03-05 21:38
O tai kas man, jei jokios antivirusinės nenaudosiu? Arba naudosu nemokamą, jau kokiu 10 metų naudoju ir kažkaip niekas mano nuogo nuotraukom nesusidomėjo... Iš banko niekas nedingo niekada, o net neten nustatytą tiesioginį debetą sugebėjau susigražinti. Tai nuo ko čia man saugotis, darbinius brėžinius jau senai galvoju sukelt į grabcad, be virišininko žinios ir man px, tai mano intelektinė nuosavybė, nes aš suinstaliavau solidworksą parsiūstą iš linkomanojos. Žodžiu daugiau pochuizmo ir hakeriai pasprigs duomenų perteklium.
Kiddo 2018-03-06 09:06
čia gi pareščius, visų galų egzpertas..
amas 2018-03-06 12:35
Tai aišku.