Tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje paskelbė „Europos metų automobilį 2018“ (Video)  ()

Tradiciškai prieš kiekvienų metų Ženevos tarptautinę automobilių parodą žurnalistų komisija paskelbia „Europos metų automobilio 2018“ konkurso nugalėtoją. Šį kartą juo išrinktas krosoveris „Volvo XC 40“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais į finalą buvo atrinkti septyni pretendentai: „Alfa Romeo Stelvio“, „Audi A8“, 5 serijos BMW, „Citroen C3 Aircross“, „Kia Stinger“, „Seat Ibiza“ ir mažasis „Volvo XC40“.

60-ties žurnalistų komisija iš 23 Europos šalių atidavė balsus už kiekvieną iš pretendentų. Kiekvienas komisjos narys galėjo išdalinti 25 balus, vienam pretendentui skirdamas ne daugiau 10. Juos susumavus gautas toks rezultatas:

1. „Volvo XC40“ – 325 balsai,

2. „Seat Ibiza“ – 242,

3. BMW 5 – 226,

4. „Kia Stinger“ – 204,

5. „Citroen C3 Aircross“ – 171,

6. „Audi A8“ – 169,

7. „Alfa Romeo Stelvio“ – 163.

Balsuodami už Europos metų automobilį, komisijos nariai atsižvelgė į šiuos kriterijus: dizainą, patogumą, saugumą, ekonomiškumą, valdymo savybes, funkcionalumą, važiavimo kokybę, draugiškumą aplinkai, vairuotojo pasitenkinimą ir kainą.

Šio konkurso ideologiniai ir informaciniai rėmėjai – 7 žinomi europiniai leidiniai: Auto (Italija), Autocar (Didžioji Britanija), Autopista (Ispanija), Autovisie (Nyderlandai), L’Automobile Magazine (Prancūzija), Stern (Vokietija), Vi BilÄgare (Švedija).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()