Greitesnis ir galingesnis net už GT86: „Toyota“ pristatė didžiausią naujieną, kurios labiausiai laukė entuziastai – naują sportinį automobilį su legendiniu vardu „Supra“ (Video)  (8)

Ženevos automobilių parodoje „Toyota“ pristatė didžiausią naujieną – naują sportinį automobilį su legendiniu vardu – „Supra“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„GR Supra Racing concept“ pavadinimu debiutavęs modelis reiškia „Toyota“ sprendimą savo gamą papildyti dar vienu sportiniu modeliu, greitesniu ir galingesniu už esamą GT86.

Naujas japoniškas sportinis modelis buvo itin laukiamas entuziastų. Dar prieš oficialų pristatymą jis buvo pastebėtas bandomas Švedijoje bei pildomas degalinėje prie legendinės Niurburgringo trasos.

Daug spėliojimų vyko ir dėl pavadinimo, nes „Toyota“ iki paskutinės minutės laikė paslaptyje naujojo modelio vardą. Dauguma spėjo, kad jis bus vadinamas „Supra“, bet tarp galimų variantų buvo ir „Toyota“ lenktyninių automobilių padalinio „Gazoo Racing“, ir Le Mane lenktyniavusio „GT-One“ vardai.

Tačiau naujoji „Supra“ gerokai mažiau japoniška, nei būtų galima pagalvoti. Ji dalijasi ta pačia platforma bei technologijomis, kaip ir būsimos kartos BMW Z4.

Tikslūs techniniai duomenys dar neatskleidžiami, bet manoma, kad „Supra“ turėtų būti varoma 3 litrų darbo tūrio varikliu su turbina, išspaudžiančiu apie 330 AG. Todėl dvivietis, galiniais ratais varomas ir lenktynių elementais papuoštas koncepcinis automobilis neabejotinai virs greitu ir manevringu kupė bendro naudojimo keliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Ilona Steponėnė
(13)
(3)
(10)

Komentarai (8)