Pagaliau sukurta baterija, apie kurią visi svajojo? Daug kam šoką sukėlusi 65 milijonų dolerių „Samsung“ ir „Dyson“ investicija ir kuo tai gali baigtis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

simuciukas8 2018-03-20 20:18
Jau neatsimenu kiek buvo parasyta straipsniu apie super akumuliatorius , kuriuose buvo rasoma apie tuoj tuoj busiant sukurta nauja baterija , kuri bus daug talpesne , greitai ikraunama ir dar saugesne . Ta baterija "ant popieriaus" sukure ir mokslininkai ir mokyklinukes , bet taip tos baterijos ir nepamateme . Man atrodo , kad jau 10 metu ta baterija kuria , o apie tuoj tuoj girdejau gal desimtyse straipsniu , bet deja viskas ir baigesi kalbomis.
AAA000 2018-03-20 22:03
cia gi veikiantis prototipas. skirk gal biski visokius teorinius paistalus ar laboratorinius ekspermentus su potencialu nuo prototipo. prototipa jau galima REALIAI GAMINT! cia belieka tik vienas veiksnys - gamybos savikaina. sugebes savikaina numust iki rinkos kainos ar ne... jei pradeda svaiciot apie visokius ilgaamziskumus ir saugumus - tai kazkas jau netaip su savikaina bet jei i tolesni tyrima investuojama daug - vadinasi netoli masines gamybos ribos viskas sukasi. o cia straipsny raso, kad imetama nemazai milijonu paskutinej stadijoj
simuciukas8 2018-03-21 03:12
Tai ,kad prototipo mes nemateme... Ten tik i plevele ivyniota medziaga , kuria galima lauzyti , tai tiek. Kokia tos medziagos talpa? Koki ji uzima turi? Prototipas tai pirmas gaminys pagal kuri daromi kiti ,o ten tik medziaga folijoj. Klausimas iki komercines gamybos dar tolimas ir neaisku kada bus ,net klausimas ar si kompanija turi perspektyva net ir idejus tiek pinigu. Neaisku ar ji pirma sugebes rinkai pasiulyti baterija kuri bus kompaktiska , greitai ikraunama ir tures didele talpa , na ir beabejo saugi. Didelems kompanijoms 60mln. nera daug . Jos investuoja daug i beleka ir nebutinai tai atsiperka , taigi tai nera protipas , tai tera baterija , panasu sauso buvio , ivyniota i folija ir tos baterijos , tokios prekines isvaizdos , kolkas niekur nepanaudosi . Kaip ir rasiau , tokiu bateriju/akumuliatoriu ideju jau buvo . Buvo ir neteoriniame lygmenyje , bet deja ideja netapdavo kunu.
daynewss 2018-03-21 11:06
Nesiginčyk su a++ - jis viską žino.
AAA000 2018-03-21 13:24
ne nu, pavarai gal skystymelis kiause? padaryk tu pats ta "plevele" sumokes ir tau 60 limonu patys atvaziuos ir cemodane atnes. i dar kojas nubuciuos, jei paimsi prototipo esme ir yra sukurt technologija, kad isgaut gamini. o tu isivaizduoji jau kaip kazkokia pardavimui skirta baterija... atkirpt gabaleli, palankstyt ar susukt ir ikist ta "plevele" i dezute. ir uzdet lipduka. tikrai kiekvienam kooperatyve sugebes. net UAB'e is is vieno zmogaus. esme tame, kad dezuciu yra pilna. ir lipduku. o vat tos "pleveles" isvis pasauly dar niekas nesiulo... sukurt tai "plevelei" ir reikia protelio, o ne vandenelio... ten berods grafeno sluoksni naudoja - vien jo gamybos technologija atskirai verta dar keliu cemodanu su limonais
shift 2018-03-21 23:22
Yra visa galybė tarpinių procedūrų tarp veikiančio laboratorijoje varianto iki produkto parduotuvės lentynoje. Reikia rasti kas investuos į masinę gamybą, praeiti ilgas bandymų, standartizavimo, sertifikavimo procedūras. O rinka yra ganėtinai nervinga, didelės kompanijos iki galo nežino į kurią pusę pulti. Skaičiuoja visus "už" ir "prieš". Paprastai didelės ir senos kompanijos vengia technologinių avantiūrų, laukia pasiteisinusių sprendimų.