Naujoji „Android P“ jau pasiekiama kūrėjams ir programuotojams: kokie yra pagrindiniai pasikeitimai ir kas gerokai patobulėjo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-03-18 08:58
Svarbiausi pakeitimai aprašyti gale, išskyrus navigaciją pastato viduje. Labai gražiai apie ją parašyta, kad galima žinoti kurioj vietoj randiesi, bet bus panaudota ir kitiems tikslams. Bendradarbis suprogramavo apsą. Esmė tokia, į darbinius telefonus įrašai apsą ir gali sekti kur kada koks darbuotojas buvo ir kiek laiko ten praleido. Veikia puikiai, gaudo 1-2 metrų tikslumu. O jei pradėti galvoti apie CŽA ar pan., tai baisu pagalvoti kokiam pasaulyje gyvenam. Google žino kur naršai ir ką perki, tada tau atėjus į akropolį ar kitą skylę parodo, kad tau iki Danijos parduotuvės liko 15 metrų, o ten kaip tik išparduoda tuos batus, kur vakar žiūrėjai internete. Darbdavys duoda per kuprą, nes per dažnai ir ilgai būni šalia Marytės stalo, nes jis nori ją patvarkyti, o tu tampi jo konkurentas, o spec. tarnybos visus seka. Kažkoks fantastinis filmas.
Nerkus 2018-03-18 09:38
Žmonės, kurie buvo įdomūs, sekdavo ir viduramžiais. Tiesiog dabar kitokie žmonės ir kitoks sekimo būdas, dabar atsirado poreikis sekti žmonės dar ir marketingo tikslais.
daynewss 2018-03-18 10:27
Problema yra labai didelis galios disbalansas. Anksčiau įdomius žmones galėjo sekti kiti įdomūs žmonės. O dabar tai gali daryti bet koks asilas pastatęs tris wifi routerius pastate ir įkišęs tau softą.
Shinigami 2018-03-18 10:50
Nesijaudink kad su telefonu viršininkas tave seks, jam to nereikia. Jis ir taip mato per slaptas vaizdo kameras ofise jog esi prie Marytės stalo, o su Marytės stale įmontuotu mikrofonu girdi apie ką su ją kalbi. Aš labai džiaugčiausi jei man vakar panaršius internete norimos prekės ir nuvykus į Akropolį telefonas parodytu kurioje parduotuvėje ir kurioje jos lentynoje ir už kokia kaina jį yra parduodama. Tada man nereiktu kaip idiotui lakstyti po visa Akropolį kad ją rasčiau ir dar ne už pigiausia kainą.
daynewss 2018-03-18 14:56
O kas tau sakė, kad tau parodytų tą vietą, kurioje kaina mažiausia? Parodytų tą vietą, kuri sumokėjo Google, kad tokius avinėlius kaip tu atvestų pas juos. Bandą avinų, kurie pasimautų. Dėl kamerų ir mikrofono, tai gal ir taip, bet per kameras ir mikrofonus gali gauti informaciją tik jas peržiūrėdamas, ieškodamas kas, kur, kiek ir kada buvo. Su minėta Android funkcija to net nebereikia. Tereikia pasirinkti vartotoją, laikotarpį ir gali matyti maršrutą, kiek laiko ir kur buvo, kas buvo šalia. Su šitais duomenimis bus galima kurti geo zonas, pvz. tualetai, virtuvės, rūkomieji ir t.t. Jau dabar eidami rūkyt turi pridėti korteles prie durų ir taip darbdavys žino kiek laiko buvai išėjęs. Tokie įrankiai ne į naudą tam, kuris yra silpnesnio pozicijoje.
Denis_LT 2018-03-18 16:22
turiu xperia tai ten galima tvarkyti leidimus programoms tai va ta tavo draugo programele neveiktu tiesiog nuo 1 mygtuko paspaudimo ji negaletu nei prisijungt prie tavo gps irangos telefone nei su internetu susisiekt na o jeigu jau tam tavo bosui reik kazka matyt gali laisvai atsisiusti fake gps arba kita pogramele
daynewss 2018-03-18 18:35
Paprasčiau tiesiog išjungti wifi. Bet kaip matau liaudis esmės nepagauna, kad tampa kaip žuvytės akvariume ar žiurkės narve. Kaip g&g dainoj - myža ant galvos, o jie sako, kad lyja...
Shinigami 2018-03-18 20:17
O gal paprasčiausiai nesergame paranoja kaip tu?
scepticism 2018-03-19 11:55
Juokingi man tie žmonės, kurie kratosi ir bijo visų tokių "sekimų". Turiu kolegą, kuris neturi jokios lojalumo korteles ala rimi ar maxima, sakydamas, kad jis nenori, kad sektų jo įpročius... paranoja kažkokia. Tai kaip tik aš džiaugiuosi, kai yra man pasiūlomos prekės ir paslaugos, ar nuolaidos, kurios mane domina pagal mano poreikius. Ir man pofik, kad būsiu nukreiptas į parduotuvę kur permokėsiu 2 eurus už tą pačią prekę nei kitoje parduotuvėje, bet užtai bus man sutaupyta laiko ir galvos sūkimo. O apie sekimą ne marketinginiais tikslais tai nėra net kalbos, nesusireikšminkite iki tokio lygio, kad butumėtėt sekamas asmeniskai del kažko, ir jūsų užklijuotos ant laptopo kameros juokingai atrodo. O jei tikrai būsit įdomūs, tai jokios apsisaugojimo priemonės jau nebepadės. O jei dabdavys nori kontroliuot kiek laiko praleidi prie Marytės stalo, tai reikia keisti darbdavį
bahuriux 2018-03-19 12:05
O jei dauguma darbdavių pasidarys tokie kaip tu, ta prasme norės būti sekami ir norės visus sekti, kaip bus tada?
scepticism 2018-03-19 13:11
Jei visi darbdaviai norėtų sekti, tada būtų bėda, bet visada bus blaiviai mąstančių vadovų, kuriem svarbu kontroliuoti rezultatą, o ne praleistų valandų kiekį ant kėdės.
Paprastas_zmogus 2018-03-19 13:50
Tu esi idiotas. https://robindoherty.com/2016/01/06/not ... -hide.html
Chronas 2018-03-20 13:57
Pilka masė negeba mąstyt "BIG". Tai gamtos faktas. Kartais smagu pagalvot, kokią galią turi tas virvutes tampantis elitas: gali iš esmės apskaičiuot ateitį, nes žinai kaip į vieną ar kitą dalyką reaguos jau praktiškai bet kuri žmonių grupė dar prieš jiem patiem tai žinant. Gali kone tobulai suderint savo veiksmus siekdamas kokio tikslo, kurio dedamoji yra kiti žmonės. Turint dar galvoje, kad šiuolaikinė ekonomika daugmaž tėra masių psichologija. . . Esu pastebėjąs, kad šie dalykai būna akivaizdūs žmonėm su informatikos / matematikos ir psichologijos / sociologijos background'u.