„Chevy Bolt EV“ neįmanoma pavogti? Keistas bandymas nuvaryti elektromobilį vos nesibaigė tragedija  (4)

Ostine, Teksase įvyko gana keistas įvykis. Pasak policijos, vagis sėkmingai užgrobė „Chevy Bolt EV“, bet jam nepavyko su juo pasprukti, nes jis „nežinojo, kaip vairuoti elektromobilį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos naujienų portalas praneša, kad šeštadieni „Chevy Bolt EV“ savininkas sustojo prie Gynerium Drive ir Tomp Kemp Lane sankirtos Ostino mieste. Tada vyras, dabar jau žinomas kaip 28-erių metų amžiaus Cory‘is Allen‘as Patrick‘as, priartėjo prie automobilio iš vairuotojo pusės.

Automobilio savininkas nuleido langą, o Patrick‘as pradėjo šaukti ant vairuotojo ir liepė išlipti iš automobilio. Vairuotojas vėl pakėlė langą, tačiau Patrick‘ui tai nebuvo kliūtis – jis jį išdaužė. Toliau vyko grumtynės tarp Patrick‘o ir vairuotojo, kuris pagaliau išlipo, nes kaip teigia „nenorėjo mirti dėl automobilio“.

Kol kas atrodo kaip įprastas bandymas nuvaryti automobilį su užpuolimu, tačiau įdomiausia dalis tik prasideda. Įlipęs Patrick‘as į „Chevy Bolt EV“ elektromobilį bandė važiuoti, bet nesėkmingai. Pasak policijos raporto, jis „nežinojo, kaip vairuoti elektromobilį“.

Atrodo, šiam nevykusiam vagiui galėjo viskas baigtis tik pažeminimu, tačiau susidūrė su netikėtu šio nusikaltimo liudininko elgesiu. Šalia buvęs liudininkas, kuris matė visą šį incidentą sumąstė pabūti didvyriu ir, vietoj to, kad iškviestų policija, rankose laikydamas mačetę pasileido link Patrick‘o. Beje, iš kur apskritai atsirado mačetė neminima.

Liudininkui rankose laikant mačetę ir pribėgus automobilio savininkui į pagalbą, Patrick‘ui nieko kito nebeliko kaip tik šokti iš automobilio ir bėgti. Liudininkas sekė paskui Patrick‘ą iki kol atvyko policija ir sulaikė nevykėlį plėšiką.

Tragikomiška istorija. Viskas baigėsi ganėtinai laimingai, tai kur tragedija? Na Patrick‘as buvo apkaltintas užpuolimu ir apiplėšimu, o tai Teksase yra antro laipsnio nusikaltimas už kurį baudžiama iki 20 metų kalėjimo.

Panašu, kad Patrick‘as peržengė visas „kvailo apiplėšimo“ ribas ir šį terminą pakėlė iki dar neregėtų aukštumų.

O elektromobilį užvesti juk yra ganėtinai nesudėtinga, tereikia turėti užvedimo raktą, paspausti aiškiai pažymėtą maitinimo mygtuką ir įjungti pavarą. Viskas vyksta kaip ir daugelyje šiuolaikinių automobilių, kurie turi automatinę pavarų dėžę, ir tai nepriklauso ar tai įprastas automobilis ar elektra varomas.

Policijos ataskaitoje nenurodyta kokia konkreti buvo Patrick‘o problema, dėl kurios jam nepavyko užvesti „Chevy Bolt EV“, tačiau galima įtarti, kad jis tiesiog nepastebėjo arba nesuvokė, kad reikia paspausti maitinimo mygtuką, o gal nesugebėjo rasti mygtuko pavarų svirtyje ir taip įjungti pavaros.

(26)
(6)
(20)

Komentarai (4)