Paskaičiavo, kiek elektros energijos Lietuvoje galėtų sugeneruoti vėjo jėgainės ir ką apie tai mano patys lietuviai: įspūdingi skaičiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-03-30 10:35
Plest vejo energijos gamyba galima net ir iki 150-200% Lietuvos suvartojimo poreikio. Tik reikia nutiest papildoma perdavimo linija tik vejo energijai (dubliuojancia tinklus). Ir visa sita sistema sujungt su Kruoniu - balansavimui. Nes kitaip nepajegs tinklai "suvalgyt" tokiu elektros kiekiu. O miestus perdaryt sildomus elektra. Pastatyt didziuosiuose miestuose dideles vandens silumos boilerinio tipo kaupyklas ir juose kaupt vejo elektros pertekliu silumos pavidale. Lietuva visiskai galetu atsisakyt iveztinio kuro sildymui. Plius atpigint siluma gyventojams apie 3 kartus. Padarius tokia kryptinga pletra - Lietuvai butu kasmetinis ekonominis pliusas 2-3 milijardu euru eiles. O energetine nepriklausomybe butu praktiskai simtaprocentine, plius energijos eksportas. Suklestetu verslo sakos - imlios elektros energijai, nes atpigtu elektra. Kai dabar esam kazkokie energetiniai vasalai ir importuojam energetiniu resursu labai daug... Dabartiniu momentu Lietuvai labiausiai ekonomiskai kenkia monopolininkai silumininkai su visokiais stabdymais neleidziant modernizuot centraliniu sistemu i individualizuotas ir su pilna apskaita... Pvz daugiabuciu gyventojai galetu sildytis vejo elektra, kai palankus perteklinis tarifas buna zemiau uz silumininku tarifus. Bet kol ner individualios silumos apskaitos - tas techniskai neimanoma. Ir silumininku lobistai rupinasi, kad to dar ilgai nebutu... Istatymu lygyje!
iPienius 2018-03-30 11:29
dabartine vejo elektriniu pletra yra beveik neimanoma, nes LT vakaru regione yra praktiskai pasiekta maksimali elektros tinklu apkrova, todel nebegalima prijungti nauju elektriniu. tik pastacius naujas elektros linijas bus galima realiai galvoti apie nauju vejo elektriniu statyma tame regione (arba juroje).
technologas 2018-03-30 17:42
Čia vadinasi straipsnis į vienus vartus. Energetikų reikėjo paklausti. Arba bent reklamos užsakymo numerį įdėti.