Donaldas Trumpas vakar netikėtai turtingiausio pasaulio žmogaus turtus sumažino net 10,7 milijardais dolerių - Jeffas Bezosas dėl to nesišypso

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2018-03-30 15:18
Šiaip tai man jie abu nepatinka bet šį kartą palaikau Trumpą. Monopolijos yra blogis, dar didesnis blogis yra mokesčių (beveik) nemokančios monopolijos (skandinavų bankai veikiantys Lietuvoje kaip pvz.), registruotos mokesčių rojuje, o pinigus melžia iš viso pasaulio ir ypač iš turtingų vakarų šalių.
zaliaakis 2018-03-30 20:24
Akcijų vertė realiai turto nei pamažina, nei padidina jei jų nepardavei... Ar nesiruoši parduoti.
AAA000 2018-03-30 21:30
nesupranti akciju. akcijos yra tiesiog labai aktyvus turtas. kai tuo tarpu pinigai leto aktyvumo turtas. o auksas beveiki stabilaus aktyvumo turtas. akciju pardavimas nieko nekeicia turto verteje. tepasikeicia tik turto valdytojas ir verciu aktyvumas. ------ jei Trumpas suskaldys toki monopoli, tai bus prigretintas prie geriausiu prezidentu. tik nemanau kad jis ta darys.
SaMaras 2018-03-30 22:08
Na iš esmės esi teisus, bet zaliaakis nevisai apie tai. Jis, manau, norėjo pasakyti, kad per tam tikrą laiką akcijų kaina gali pakilti arba nukristi dvigubai, o po to sugrįžti į buvusią vertę.. taigi minėtą laiką būtum dvigubai turtingesnis arba vargingesnis (jei skaičiuojam tik tų akcijų vertę) bet iš esmės jei tomis akcijomis prekyba nevyko tai atsistačius niekas ir nepasikeičia.. na čia labai jau supaprastintai ir tt bet esmė ta pati..
AAA000 2018-03-30 22:13
nesutinku. PASIULYMAS pirkt juk buvo REALUS! o po Trumpo sneku, jis dingo. Vadinasi turtas sumazejo REALIAI. arba issireiksciau kitaip, kad jis tiesiog igavo labiau tikraja verte
Shinigami 2018-03-31 16:06
Aš esu multimilijardieriu. Žinai kodėl? Nes ką tik į skelbiu.lt svetainę įdėjau skelbimą kad parduodu savo senas kojines už 100 milijardų euru. Juk mano pasiūlymas realus Tai yra puikus įrodimas visokiems socialistams teigiantiems, kad keli žmonės pasaulyje valdo 90% viso pasaulio turto. Jie valdo ne turtą, jie valdo senas kojines kurias pardavinėja po 100 milijardų eurų. Oficialiai tai turtas, bet realiai tai oras. Kuris per kelias minutes gali išgaruoti ir nelikti. Jo ne atsikasi ir ne pasidalinsi. Pav. snukiaknygė yra vertinama milijardais, bet realiai tu jos ne atsikasi. Atsikasti gali tik gryna pelną kurį jį generuoja ir kuri savininkai pasidalina. O jis daug, daug kartu yra mažesnis nei vertė. Auksas, tai tik metalas kaip ir geležis, jo vertė yra sutartinis reikalas kuri kontroliuoja didžiausios pasaulio valstybės. Jei Amazon ar snukiaknygę taip pat kontroliuotu didžiausios pasaulio valstybės (tai yra garantuotų jų verte) tai Amazon ir snukiaknygės akcijos butu stabilesnės nei auksas. Pinigų vertę garantuoja tik ta šalis kurios tai pinigai yra, todėl jų vertė nėra tokia stabili kaip aukso ir dėl šios priežasties dolerio vertė yra viena iš stabiliausiu, nes dolerio verte garantuoja ne tik viena iš didžiausiu ir galingiausiu pasaulio valstybių, bet doleris naudojamas ir kitose šalyse, kur vietinė valiuta ne tokia stabili. O akcijos tokios nestabilios, nes jų verte garantuoja tik privati įmonė, kuri nei didžių, nei jėga negali prilygti valstybei. O realiai viskas yra beverčiai, tik kažkieno didelio garantija yra vertinga. Kaip ir krypto valiutos. Jei nebus kažko galingo už krypto valiutos nugaros jos vertė kas valanda gali keistis dvigubai. Tas galingas nebūtinai šalis ar įmonė. Gali būti ir didelis kiekis žmonių, bet dažniausiai žmonės yra labai nepatikimi, todėl sunku išlaikyti vertę.
AAA000 2018-03-31 17:52
jooo... akciju rinka nera skelbimu lenta. ten yra pasiulymai ne tik parduot, bet ir pirkt akcijas. ir uz konkrecias kainas. uz tu pasiulymu guli realus pinigai, kuriuos tu gali pasiimt turedamas akciju. siuo atveju butent sitie pasiulymai ir sumazejo 9%, nes kazkas isime realius pinigus. tavo kojinem pasiulymo pirkt nera ir jos nesikotiruoja - vadinasi vertes neturi. tai reiskia, kad tu esi ne multimijardierius, o kazkoks nulis su senom kojinem toliau net neverta komentuot... isvis neskiri nei turto rusiu, nei vertes... kriptovaliutos yra pati prasciausia turto rusis. vienintelis ju pliusas - nuotolinis autonominis perleidimo budas. ir tai dar technologija neisdirbta iki galio. plius kriptovaliuta galima nulaust sistemiskai - tokio minuso net pinigai neturi, juos tegalima tik padirbt
goshtiz 2018-03-31 19:25
Shinigami - vienas iš geriausių komentarų šioj svetainėj. O dabar pamąstymui - apie 60% mūsų privačių pensijų fondų lėšų (bent jau Aviva) yra investuota į tokias "kojines".
AAA000 2018-03-31 20:26
bet tu juk gali rinktis: laikyt pensija fonde, nieko nedaryt, investuot paciam ar net susigrazint imokas i valdiska sistema. as pvz neieinu i ta savoka "musu privaciu pensiju", nes manes per reklamas nesuviliojo. o tu jau galvoji, kad kalbi uz visus
goshtiz 2018-03-31 22:19
Prajuokinai. Tai kad tu neturi privačios pensijos dar nieko nereiškia. Lietuvoje yra sudaryta daugiau nei 1.2mln privačios pensijos sutarčių.
AAA000 2018-04-01 09:42
pajuokinai dar labiau. atmetus jaunima iki 18 metu amziaus lieka visos gyventoju grupes, kurios jau gali turet arba turi tas privacias pensiju sutartis. o tokiu yra apie 2,3mln. tai paskaiciuok koks kiekis ju neturi ir tada dar pasijuok o yra kur dirba ir nuo 16 ir net nuo 14 metu... tai dar didelis klausimas ar turintys privacias pensiju sutartis Lietuvoje yra aplamai dauguma net tarp galinciu jas turet... turek minty sito dalyko niekas agresyviai nereklamavo. jei valstybe pareklamuotu - daug kas manau sugriztu i valstybes pensijine sistema. o tikruju savanorisku privaciu pensijiniu draudimu, papildomomis lesomis gal ir 50 tukst. nera... liuto dalis tokiu "ale privaciu" sutarciu - ka paime is valstybinio privalomojo... dabar gali juoktis istisai Lietuvoje NERA jokiu privaciu pensiju, o tik ju psiaudo imitacijos sistema... pinigine verte 2-3% nesiekia... vien visokios valdininkeliu privilegines ismokos sudaro maziausiai 15-18 kartu didesnes pinigines vertes... tu isvis bet nors kazkiek orientuojiesi kur gyveni? nes panasu, kad Menulio gyventojas kazkoks esi...
kukulis4 2018-04-01 22:39
As tik pridesiu siek tiek apie dydzius. Lietuva - maza salis, Amazon - didele kompanija. Lietuvos 2018 biudzetas (grubiai, tai yra pajamos) yra apie 9 milijardai euru, Amazon pastaruju keliu metu metinis pelnas yra po vidutiniskai 2 milijardus doleriu. Reikia atkreipti demesi i skirtuma tarp pajamu ir pelno, bei tarp euru ir doleriu, taciau tendencija yra daugiau maziau numanoma ir faktas, kad dideles kompanijos yra n kartu finansiskai pajegesnes nei mazos/vidutines valstybes. Taip pat ir ju gebejimas islaikyti verte.
kestutisz 2018-04-06 00:42
Monopolijos aišku blogai, bet nesupratau prie ko čia paštininkai naudojami kaip pasiuntinukai - na pašto darbas toks ir yra, pristatyti laiškus/siuntinius. Daugiau siuntų - daugiau paštininkų, ir atvirkščiai. O šiaip, kiek offtopikas, EU su visais tais numatomais duomenų apsaugos džiaugsmais internete ir liks tik labai stambūs žaidėjai, bo tik jie galės apsistatyti reikiama makulatūra, duomenų saugos specialistais etc.