Kokia programuotojų ateitis Lietuvoje ir pasaulyje? Kiek iš tikro uždirba programuotojai? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2018-05-04 09:01
Su programavimu vyksta tas pats, kas ir su santechnika, autoservisais, staliais ir t.t. Įrankių gal ir daugėja, bet kartu daugėjant įrankių mažėja mokančių naudotis visais. Pažiūrėkit kiek mvn dependencies yra - vien central repo 2763702, o per 2017 pridėta ~710000, vien šiemet ~330000. Solution'ai sukurti, tačiau juos suderinti tampa ganėtinai sudėtinga. Spring, su boot ar dar kuo, bando šias problemas kažkaip mažinti, tačiau problema vis vien yra ir tik augs. Be to, jei dvi bibliotekus su versijom 2.5.1 ir 4.6.2 veikė, tai su versijom 2.5.1 ir 5.0.1 gali nebeveikti ir prasideda kombinavimas. Prieš 20 metų autoservise užtekdavo lomo, kuvaldos ir gero raktų komplekto. O dabar? Eclipse, STS, Netbeans, Intellij, Android Studio ir t.t. Kiekviena IDE su savo specifikom ir bug'ais. + Programuotojai dažnai dirba su keliom skirtingom technologijom - DB (Mysql, Postgresql, MS, Hibernate ar JDBC...)+Java ar C# + HTML, CSS, Javascript. Krūvos Javascript bibliotekų ar framework'ų. Be galo be krašto, o poreikis IT tik auga ir augs iki pilno DI įsigalėjimo.
donatasv 2018-05-04 12:33
Jei jau įsigalės dirbtinis intelektas programavimo srityje, tai galėsi pamiršt suderinamumus, krūvą programavimo kalbų ir programavimui skirtų programų. Dabartinės programinės kalbos pritaikomos žmogui, o ne mašinai. Kad suderint bendradarbiavimą tarp dviejų skirtingų sistemų žmogui reik žinot vienos veikimo principą ir kitos, pasirinkt įrankį, kuriuo žmogus atliks darbą sparčiau ar tobuliau be klaidų. Su C kalba padarysi tą patį ką ir su Python, bet su python žmogus galbūt atliks tai 10 kart sparčiau. O dirbtiniam intelektui jau gali ir nereikėt python jis tiesiog suleis viską su C. Dabartiniai WEB serveriai nėra optimizuoti ir nesukurti tik tam projektui kuriuo naudojiesi (kalbu apie programinę dalį), jie skirti masiniam naudojimui. Dirbtiniam intelektui gali net nereikės didelės operacinės sistemos serveryje, krūvos servisų palaikančių tam tikras funkcijas. Mano manymu jis tiesiog aprašys ką daryt su įeinančiais signalais ir ką grąžint. Nekurs valdiklių visiems gyvenimo atvejams. Išliks tik tie kurie sugebės tą patį dirbtinį intelektą suvaldyt, tinkamai jam pateikt užduotį ir įvertint ar užduotis atliktą korektiškai.
Pasalietis 2018-05-04 13:04
Siaip keista, kad autorius neatkreipe, kad tas dirbtinis intelektas nesukuria kodo, o tik ji imituoja. Reliai sintaxse gera, bet kodas tukstanciu eiluciu ir nieko nepadaro
Margis 2018-05-04 17:54
Melas, kad viskas paprastėja. Kažkada vien mokėdamas Visual Basic galėdavai vadintis programuotoju. O dabar reikia ir desktop, ir web, ir mobilių su touchsreen, ir duomenų bazių, ir cloudų, ir dizaino, ir modernaus UX, ir dar business side žinot.
apvalus 2018-05-04 18:23
Straipsnio neskaiciau, tik video paziurejau. Per maza imtis, kad butu galima daryti kokia tai statistika. Plius, savo atlyginimus pashare'ino geriausiu atveju vidutiniokai, geriausieji savo atlyginimu (ir kitos asmenines info) neshare'ina.