Rusija kelia baltą vėliavą: „Neturime galimybių užblokuoti „Telegram“  ()

Rusijos interneto ombudsmenas Dmitrijus Mariničevas šiuo metu naudojamą „Telegram“ blokavimo mechanizmą pavadino neefektyviu, ir pasiūlė kovoti ne su pačia platforma, o su nelegalaus turinio autoriais, kurie galėtų naudotis „Telegram“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pokalbyje su „Ria Novosti“ D.Mariničevas pasakė, kad „Telegram“ – tai ne svetainė, o platforma, todėl „neįmanoma jos užblokuoti blokuojant IP adresus, nes toks karas truks amžinai“.

Ankstesniame interviu portalui „Настояшее Время“ (liet. tikrasis laikas) D. Mariničevas sakė, kad jam, kaip ir visiems paprastiems žmonėms, nepatinka padėtis kurioje yra „Telegram“, bet įstatymas yra įstatymas.

Parėjusios savaitės pabaigoje kompanijos kritiką „Roskomnadzor“ veiksmams pareiškė ir „Yandex“ bei „Vkontakte“ atstovai. Dėl bandymo užblokuoti „Telegram“, balandžio 27-osios naktį sutriko stambių Rusijos interneto tarnybų darbas, tame tarpe – ir socialinių tinklų.

Dėl šių trukdžių 5 milijonų rublių (apie 66 tūkstančių eurų) ieškinį pateikė ir Rusijos entrepreneris Aleksandras Vichrevas – pasak jo, šie trukdžiai smarkiai kirto jo kompanijos reputacijai. Prieš tai į Rusijos premjerą Dmitrijų Medvedevą kreipėsi ir Rusijos mokslinių darbuotojų bendruomenė – jie prašė „nutraukti žalingą Roskomnadzor“ veiklą“.

Platforma „Telegram“ Rusijoje bandoma blokuoti nuo balandžio 16 dienos dėl to, kad atsisakė šalies saugumo tarnybai FSB perduoti šifro raktus, kurie leistų stebėti platformos vartotojų susirašinėjimą. Siekdama išvengti blokavimo, platforma ėmė naudoti kompanijų „Amazon“ ir „Google“ serverius, tad Roskomnadzor užblokavo ir juos, kas sukėlė masinius interneto trikdžius Rusijoje.

Šiuo metu Rusijoje užblokuota 20 milijonų IP adresų – bet pati „Telegram“ ir toliau veikia.

Į protestą susirinko tūkstančiai

Maskvoje į protestą dėl neseniai Rusijoje įvestų interneto laisvės apribojimų pirmadienį susirinko keli tūkstančiai žmonių.

Pirmadienį, nedarbo dieną šioje šalyje, demonstrantai užplūdo vieną centrinę Maskvos gatvių protestuodami prieš valdžios sprendimą apriboti interneto laisvę Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(49)
(2)
(47)

Komentarai ()