Tai turbūt pati geriausia iš pigiausių pasaulyje 4K veiksmo kamerų – kuo apžvalgininką nustebino „ThiEYE T5e“ ir kokie jo patarimai (Apžvalga, Video)  ()

Jau atėjo šiltasis metų laikas ir daugelis gana aktyviai jį praleis įvairiai pramogaudami. Šias akimirkas norėtųsi ir užfiksuoti, o tam puikiai tinka kompaktiška ir funkcionali veiksmo kamera. Tad šioje apžvalgose detaliai panagrinėsime vieną itin įdomią veiksmo kamerą „ThiEYE T5e“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Think Media teigia, kad jau senokai įsigijo šią veiksmo kamerą ir jos testavimas jam suteikė itin daug džiaugsmo. Bet šiek tiek užbėgant į priekį, vienas iš itin puikių šios kameros dalykų yra jos kaina.

Už maždaug 100 eurų gaunama puiki veiksmo kamera, kuri turi „Sony IMX117“ jutiklį, o tokį jutiklį turi ne tik „Sony“ kameros, bet ir kitos biudžetinės kategorijos veiksmo kameros.

Kaip teigia apžvalgos autorius, „ThiEYE T5e“ pasižymi ir puikiu veikimu dėl turimo „Ambarella A12S“ procesoriaus. Taip pat gali įrašynėti 4K (30 kadrų per sekundę), 2.7K (30 kadrų per sekundę), 1080P (30 ir 60 kadrų per sekundę), 720P (120 ir 60 kadrų per sekundę) vaizdus.

Jei šie skaičiai yra kiek neaiškūs, tai esminis dalykas yra tas, kad kadrai per sekundę nurodo vaizdo raiškos dydį. Tad daugelis norėdami ryškesnio vaizdo filmuoja 60 kadrų per sekundę – jis suteikia greitesnį/ryškesnį vaizdą, o 30 kadrų per sekundę vaizdą šiek tiek sulieja/palėtina. Kaip ir filmai filmuojami 24 kadrų per sekundę greičiu, tad ir toks vaizdas daugeliui gali patikti. Na, o itin daug kadrų per sekundę jums užtikrins „slow motion“ (vaizdo sulėtinimo) galimybę. Tad ši kamera turi puikias galimybes.

„ThiEYE T5e“ darbuojasi su 64 GB microSD atminties kortele (pakuotėjo jos nėra aut. past.). Svarbu perkant microSD kortelę atkreipti dėmesį į jos įrašymo greitį, kad filmuojant aukščiausia raiška būtų įrašomas vaizdas.

Kameros pagaminimo kokybe, jos dizainu ir elementais Think Media yra labai patenkintas. Kameros nugarėlėje yra 2 colių įstrižainės (320 x 240 rezoliucijos) ekranas. Tiesa, jis sugebėjo jį įskelti, nes išmetė kamerą iš rankų (kuri tuo metu nebuvo specialiame dėkle aut. past.), bet ir pats pripažįsta, kad tai tik jo kaltė. Juk ši kamera taip pat pakuotėje turi ir vandeniui atsparų dėklą, kuris taip pat užtikrina kameros atsparumą nuo dulkių ir smūgių.

Tad apskritai autoriui net keista, kad biudžetinė veiksmo kamera ne tik yra tokia atspari, užtikrina puikų vaizdo įrašymą, bet dar ir galima matyti visą įrašomą vaizdą ekrane. Žinoma, ekrane galima ir pasirinkti įvairius kameros nustatymus.

Bet pagrindinis klausimas vis dar išlieka: o kokia ta vaizdo kokybė?

Apžvalgos autorius ją išbandė įvairiomis sąlygomis ir teigia, kad esant prastesniam apšvietimui, vaizdo įrašų kokybė prastėja, kaip ir visose biudžetinėse kamerose. Tačiau iš kitos pusės, turbūt ir nereikėtų tikėtis kažko neįtikėtino iš biudžetinės kameros, kuri turi tokį mažą „Sony IMX117“ vaizdo jutiklį. Tad ši veiksmo kamera parodo savo geriausias savybes dienos metu, o jei planuojate filmuoti prie blankaus apšvietimo, ieškokite žymiai brangesnių analogų - biudžetiniame segmente nėra ką veikti.

Think Media šią „ThiEYE T5e“ vaizdo kamerą išbandė ir baseine. Ji veikia puikiai, vaizdas užfiksuotas po vandeniu yra puikios kokybės.

Dar vienas itin smagus dalykas yra „timelapse“ režimas. Galima nustatyti, kad kamera fiksuotų vaizdus kas 5 ar 10 sekundžių, ar bet kokiu kitu laiko intervalu. Tai itin smagi kameros funkcija norint ateityje pagreitintu režimu stebėti lėtai vykstančių dalykų pokyčius.

Ši kamera turi ir išmaniąją programėlę „Thieye HD“, kurią tereikia atsisiųsti į savo „Android“ ar „iOS“ įrenginį ir per WiFi galima bus valdyti „ThiEYE T5e“ vaizdo kamerą. Tačiau net ir be šios programėlės visas funkcijas galima puikiai valdyti ir pačia kamera.

Vienas svarbus dalykas, kurį yra būtina atlikti įsigijus kamera, tai atnaujinti jos programinę įrangą. Tai padarius bus lengviau valdyti kamerą, nes, pavyzdžiui, išjungus, kad ant nuotraukų ir vaizdo įrašų būtų neberodoma data ir laikas, vėl iš naujo įjungus kamerą šie nustatymai atsistato į pradinę būseną. Tad atnaujinus programinę įrangą, išvengsite šio nepatogumo. Programinės įrangos atnaujinimą galima atsisiųsti iš čia.

Apibendrinus, apžvalgos autorius mano, kad ši „ThiEYE T5e“ vaizdo kamera, įvertinus jos galimybes, funkcijas ir kainą, yra „super gera veiksmo kamera“. Jam labai patinka jos ekranas, funkcijos, o atnaujinus programinę įrangą, dingo ir menki nepatogumai, su kuriais susidūrė Think Media.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()