Kinijos turgelio stebuklai: išskirtinai įdomi veiksmo kamera „Elephone Elecam 360“ su erdvinio vaizdo filmavimu ir automatine adaptacija virtualiai realybei (Video)  ()

Tikriausiai nebus prieštaraujančių, kad vienas geriausiai visame pasaulyje žinomų veiksmo kamerų prekinių ženklų šiuo metu yra „GoPro“. Vis dėlto pastariesiems ant kulnų lipa vis daugiau vietinių Kinijos gamintojų, kurie jau gali pasiūlyti ne tik pigesnes „GoPro“ alternatyvas, bet ir visiškai unikalių ir iki šiol kitų gamintojų dar itin retai platinamų veiksmo kamerų. Kaip vienas tokių vietinių Kinijos gamintojų pavyzdžių šį kartą gali būti įvardijamas „Elephone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai tikėtina, kad kai kuriems „Elephone“ geriau žinoma kaip išmaniuosius telefonus kurianti bendrovė. Vis dėlto šis gamintojas turi kuo nustebinti ir veiksmo kamerų rinkoje. Pavyzdžiui, jų naujausia veiksmo kamera „Elephone Elecam 360“ su komplekte pridedama 32 GB TF tipo kortele Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šiuo metu kainuoja 122 JAV dolerius. Jeigu TF kortelė nėra reikalinga, šią veiksmo kamerą galima įsigyti kiek pigiau – už 116 JAV dolerius.

Iš pirmo žvilgsnio „Elephone Elecam 360“ kaina nėra tokia „kiniškai maža“ kaip kad norėtųsi, tačiau tam yra rimtos priežastys - šios veiksmo kameros funkcionalumas ir integruotos techninės galimybės. O įvertinus visas kameros galimybes, kaina tampa net labai simpatiška.

Visų pirma, „Elephone Elecam 360“ turi net du plataus 220 laipsnių kampo lęšius. Ši galimybė leidžia užfiksuoti 360 laipsnių vaizdą, o įdiegti specialūs programiniai vaizdo sinchronizavimo mechanizmai visa tai leidžia peržiūrėti kaip vieną vientisą vaizdo įrašą.

Be to, reikia atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Elephone Elecam 360“ geba filmuoti iš karto virtualiai realybei adaptuotus vaizdo įrašus. Ši veiksmo kamera taip pat gali būti prijungta prie belaidžio ryšio, tačiau ją esant poreikiui galima valdyti ir naudojantis specializuotomis „Android“ ar „iOS“ platformose veikiančiomis taikomosiomis programomis.

Neverta pamiršti to, jog „Elephone Elecam 360“ vaizdo įrašus yra pajėgi fiksuoti 30 kadrų per sekundę sparta, o pastarųjų raiška šiuo atveju siekia 1920 x 960 taškus. Jeigu su kamera ne filmuojama, o daromos nuotraukos, tuomet jų raiška siekia 3008 x 1504 taškus.

Pabaigai galima pridėti dar ir tai, kad „Elephone Elecam 360“ turi integruotą 1500 mAh talpos bateriją. Pasak gamintojo, vaizdo įrašus filmuojant maksimalia raiška ir be papildomos įkrovos šios baterijos turėtų užtekti maždaug apie valandą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()