Nuo šiol visi JAV parduodami nauji automobiliai privalės turėti šį patogumą - prie to eita jau 10 metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daniel.thrink 2018-05-08 15:49
Lietuvoje miesto džipų prisipirkę, kurių priparkuot nemoka arba numeta bet kaip, irgi reikia tokių kamerų.
FtBall 2018-05-08 16:01
Parkavimui labai menka nauda iš kameros - parktronikai+šoniniai veidrodeliai(galinis irgi nereikalingas) kur kas naudingesnis dalykas. Na, bet dar tiesiog nepripratau prie kameros. Visai kita kalba yra išvažiavimas iš parkavimo vietos atbulomis. Aišku, nepateisinu tų, kurie parkuojasi priekiu, bet kamera gale padarius tokią klaidą, leidžia neišvažiavus į gatvę pamatyti, kas ten vyksta.
mch0lic 2018-05-08 16:34
Jokios kameros nepadės tiems, kurie nemoka žmoniškai prisiparkuot, tuo labiau, kad dauguma vis tiek parkuoja priekiu.
HardAxe 2018-05-08 16:50
europoj mašinos mažesnės, užtektų privalomų parktronikų. FtBall, turėsi vaikų arba šunį, pradėsi visada parkuotis tik priekiu (kad pasiektum bagažinę).
FtBall 2018-05-08 17:34
Kai parkuoji prie sienos - tai ok, nevisada gali palikt pakankamą tarpą. Bet kiek tokių parkavimo vietų yra? O jei parkuoji priekiu palei gatvę - tai dar turi ir važiuojamojoj kelio daly viską kraustytis.
Xdmin 2018-05-08 18:31
O blogu oru kameros duoda naudos, ar nelabai? Greitai apsinesa objektyvas purvu? Draudimo bendroves tai beabejo nori kuo maziau imanomu avariju, bet ar nores tuomet sumazinti draudimo kaina?:)
immortallt 2018-05-08 21:37
Žiūrint kur kamera yra įkišta. Pas kai kuriuos ji pasislepia. Kitur nepasislepia bet per žiemą 1-2 kartus nuvalai. Vasarą iš vis nereikia valyti. Xdmin, draudimas daugumoje šalių itin konkurencingas. Lietuvoje ypač, kai beveik du dešimtmečius dirba ant nuostolių ribos. Ir taip, kainos augo, nes daugiau naujų automobilių, daugiau smulkių avarijų, brango remontai, ir visur augimai dviženkliai. Kaip gali nebrangti draudimas?
Smėlis 2018-05-08 21:53
Žiūrint kaip ir kur ta kamera sumontuota. Bet jei ne koks golps, kur kamera atsidaro atbulinį įjungus, tai taip, užsineša greitai blogu oru. Bet aš kažkaip įpratau karts nu karto aikštelėje praeidamas perbraukt pirštu ar servetėle. O šiaip, kai matau, kai žmonės pradeda pezėti, kad oj, nakui tos kameros, nes aš moku ir be jų, tai juokas ima. Galima ir be batų vaikščioti, bet su jais saugiau ir geriau. Taip, galima ir be kameros, bet galiu įvardinti begalę situacijų, kai kamera net labai padeda. Tarkim, išlaviruoti iš labai ankštų vietų, kai daugiabučio kieme ar aikštelėje užstato (pažiūrėčiau kaip sėkmingai ir greitai tie, kuriems nereikia kameros, tai padarytų be jos). Išvažiavimas kai tenka parkuotis priekiu būna gerokai saugesnis, ypač jei labai ribojamas šoninis matomumas. Pvz., Kaune stovėjimo vietos šalia Savanoriu pr. įstrižai į jį. Ten galu nepasiparkuosi, o išvažiuojant gali tiesiai po troleibusu palįsti. Niekad be kameros (net ir su parkingo sensoriais sunkiai) neprisiparkuosi taip kompaktiškai galu. Tikrąja to žodžio prasme, gali bamperiu į bamperį parkuoti. Praverčia jei turi labai mažą kiemą ir reikia sugrūsti kelias mašinas. Ką tikrai turiu pripažinti, kad parkuojantis galu kamera šiek tiek atbukina ir užsimiršti žvilgtelti į šoninius veidrodėlius. Ir tada potencialiai gali ne galu į kažką įsiremti, o šonu nubraukti.
Ar_as? 2018-05-09 09:48
Būtent, žmonės su kameromis pamiršta šoninius veidrodėlius (asmeninė patirtis) ir pavojus ne tiek šoną nubraukti, kiek laiku nepastebėti, kaip kažkas "įšoka" ant automobilio galo: vaikus, bobutes, supermamytes/tėtukus, pusbomžius bandančius palysti po atbulomis važiuojančios mašinos ratais šoniniuose veidrodėliuose pamatai iš labai toli, prognozuoji, saugaisi. Su kamera, jie į vaizdą įlekia labai staiga. Čia žinoma kaltas ir keistas tautinis įprotis: kažkas parkuojasi/išvažiuoja iš parkingo, o aš greitai greitai prabėgsiu jam pro galą pusės metro atstumu... greitai greitai, gal net greitoji nespės atvažiuoti...
sub 2018-05-09 11:47
Negali bamperio prie kito bamperio parkuot, turi likti tarpas toks, kad kitam būtu nesunku išsukti. negalvokit tik apie save, juk eisme ne jūs vienas dalyvaujat.
HardAxe 2018-05-09 14:00
na taip. man dazniausiai pasitaikantys parkingai sonu palei saligatvi ir prekybos centruose tie dvieiliai. Man kaip ir uztenka parktroniku, bet pa amerikonus dideles masinos ir neitin gabaritus jauciantys vairuotojai, tai jiem kameros reikalingesnes.
Smėlis 2018-05-09 14:03
Kalbu apie privačių namų kiemus, kuriuose arba šeima parkuoja kelias mašinas, arba kokio baliaus atveju, kai susirenka daugiau žmonių reikia visus sukišti. Viešam kieme, tai tik nevisprotis arba tas, kuriam visai negaila savo mašinos, taip gali parkuotis. Visgi plyta pro langą ant sėdynės padėta - nelabai viliojanti perspektyva. O ir su palizija gali tekti pasišnekėti. Pats esu kvietęs, kai mane užspaudė.
AAA000 2018-05-09 14:16
o dvi galines kameros automobilio kampuose nebutu geriau? ekrane vaizda perpus. jei viena nerodo ar purvina - kita dar lieka.