Pasaulis pereina prie LED šviesoforų, tačiau jau išaiškėjo ir vienas didelis jų trūkumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-05-17 11:19
senai sugalvojo kaip issprest sita problema. tiesiog visi kuriuos akina sviesoforai - nepraeis medicinines. reikes pirkt specialius sertifikuotus ir turincisu galiojancia TA akinius. istatymu pakeitimai jau ruosiami. akiniu gamybos linijos pirkimo projekto irgi jau derybos vedamos. aplamai planuojama atsisakyt stacionariu sviesoforu. bus skraidantys sviesoforai - sumontuoti dronuose. priskris tau tiesiai pries nosi. jau planuojama skirt lesas - nes cia higt-tech - Lietuvai negalima atsilikt
amas 2018-05-17 12:43
Nu ir 6w išsklaidyt reikalingas didžiulis radiatorius? Greičiausia jokio nėra. Iš kur dar didesnė kaina? Čia šeip mano profesinė liga. Juojinga kai keli guoliai už pusantri euro už dešimt vienetų, padaro mechanizmą trim kartais brangesniu už analoga su įvorėm. Taipat ir led nėra brangesnis už kaitrine leputę gamybos atžvilgiu, kaip gali plastiko gabalėlis but brangesnis už volframo spiralę.
lizunas 2018-05-17 19:47
Pirkausi Philips pataikęs ant akcijos ir juos įsisukau tik po pusmečio, kai tos spiralinės taupiosios nebedegė. LED lemputės buvo dvi pakuotėje, viena iš pakuotėje cypė įjungta. Kita pradėjo cypaut po mėnesio. Pardavėjas keisti nenorėjo, sakė ne mūsų reikalas kokius garsus skleidžia, svarbu dega...
immortallt 2018-05-17 22:53
Taip taip, nekainuoja gamybinė įranga ir technologijos, gi viskas tik materija ir daugiau nieko. Kiek gi gali kainuoti procesorius, gi silitis už toną 120€. O ten viso labo kokie 20g. Procesoriai po eurą turi būti.
amas 2018-05-18 08:46
Nu jau lygisnt lemputę ir pricesorių. O tai jau kaitrinėm lemputėm nereikia gamybos linijų, su lydomu stiklu ir panašiom nesudėtingom problemikėm. Bent jau panašios paskities ir masiškumo daiktą palygintumėt. Goulis, kad ir sudėtingesnis už ivorę, bet matyt gamyba gerokai masiškesnė dėlto kaina kartas nusileidžia plastmasinei ivorei, o produktas su juo pabrangsta tris kart. Tai čia manau panašiai ir su led, nors ir pagamint turėtu būt pigiau, bet va dėl pranašumo galutinis produktas brangesnis.
FtBall 2018-05-18 09:56
Kaina ne vien iš medžiagų ir darbo susideda. Pavyzdžiui, tarkim, namo statyba kainavo 100k€. Sklypas šalia Vilniaus 10k€. Sumoj 110k€. Bus parduodamas už 200k€. Toks pat namas, tačiau sklypas šalia Ukmergės - 3000€. Sumoj 103k€. Namas bus parduodamas už 120k€ Ir aišku, šalia Vilniaus tokį patį namą nupirks tikrai daug greičiau, nei Ukmergėje. Tai šioje vietoje namo kaina susideda iš kelių dalykų: statybos kainos (100k€) + sklypo kainos, padaugintos iš . Panašiai ir su lemputėm. Tarkim kažkiek brangesnė yra LED'ų gamyba, bet dėl gerokai didesnio naudingumo, galima LED'us pardavinėt su gerokai didesniu antkainiu. Vien dėl to, kad vistiek 10x didesnė kaina atsipirks per metus ar du.
lizunas 2018-05-18 10:07
Dar atsiminkite, kad LED'us gamina vieni gamintojai, o kiti jau lemputes konstruoja... O kaitrines lemputes tikriausiai šiais laikais visą padaro vienam fabrike? Be to, kai pats dariausi galingą LED apšvietimą, man radiatorius daugiau kainavo, nei LED...
Xdmin 2018-05-18 11:09
Tu konstravai is dideles galios LED chipu, kur gaunasi koncentruotas kaitinimas, o sviesoforuose daug mazyciu diodu, tai ta siluma isskaidyta per didesni plota, ten realiai prie aliuminio plokstes juos primontuok visus ir bus gerai. As 2x7w LED chipus (dabar galvoju, kad realybeje ten gali buti 5w, tik raso 7w) prie aliuminio profilio pridejau, 3-4mm storio sieneles, 4cm plocio ir aukscio kvadratinis vamzdis, tai nesugeba uzkaitinti to profilio, vos pasildo. O akvariumui 4 tokie patys jau su aktyviu ausinimu eina, procesoriaus radiatorius ir ventiliatorius mazesnem apsukom. Be ventiliatoriaus pasiekia auksta temperatura, neperdega dar, bet karsti klijai tirpti pradeda. Veliau uzsisakiau kitus LED irgi raso 7w, bet litavimo kojeles ne aukso/vario spalvos, o aliuminio, tai speju kad patys LED prastesni, tai kaista nesveikai, bet sviecia lyg irgi kazkiek ryskiau.