Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos priverstos atsiprašinėti už „Twitter“ pranešimą - ar tikrai pokštas buvo toks blogas?  (2)

Gyvename keistais laikais. Bet kuris jūsų pasakytas pokštas ką nors tikrai įžeis. Nepatinkančius juokus esame linkę tiesiog ignoruoti, tačiau kai kurie žmonės tiesiog dievina galimybę įsižeisti. O gal Jungtinių Valstijų karinių oro pajėgų pokštas oficialioje „Twitter“ paskyroje tikrai buvo prastas? Ar nejuokingas pokštas dabar yra šis tas smerktino?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam, kad geriau suprastumėte pokštą, kurį tuoj pacituosime, turite žinoti keletą faktų. Visų pirma, JAV karinės oro pajėgos labai didžiuojasi savo „Fairchild A-10 Thunderbolt II“ lėktuvais. Tai - atakos lėktuvas, skirtas suduoti artimus smūgius teritorijose, kuriose neveikia stipri priešlėktuvinė gynyba. A-10 yra vieni patikimiausių JAV lėktuvų, kurie dar giriami ir dėl savo veiksmingumo ir, sakytume, visai neblogos išvaizdos. A-10 tiesiai nosyje turi greitašaudę 30 mm patranką, kuri veikia kaip kulkosvaidis.

Antra, Farahe Afganistane šiuo metu vyksta mūšiai. Afganų pajėgos, padedamos amerikiečių puolimo iš oro minėtais A-10 lėktuvais, nustūmė Talibano pajėgas. Įvairių šaltinių teigimu, operacijos metu žuvo ne vienas šimtas Taibano kovotojų, prie ko svariai prisidėjo tos įspūdingai greitai šaudančios 30 mm patrankos.

Trečia, pastaruoju metu internete paplito keista girdima iliuzija - klipe kompiuterizuotas balsas skleidžia garsą, kuris vieniems primena žodį „Laurel“, kitiems - „Yanny“. Apie šią iliuziją ir kodėl kvaila dėl jos ginčytis nekalbėsime, tačiau jums svarbu žinoti, kad ji yra neįtikėtinai populiari.

Taigi, Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos savo „Twitter“ paskyroje nusprendė papokštauti. Buvo paskelbtas toks pranešimas: „Talibano pajėgos Farahoje Afganistane  daug mieliau būtų girdėjusios „Laurel“ ar „Yanny“, o ne kurtinantį BRRRY iš mūsų A-10“.

Šis pokštas vieniems pasirodė pakankamai juokingas. Kiti tik pavartė akis ir toliau nykščiu keliavo per socialinius tinklus. Tačiau kai kurie žmonės ne tik pamanė, kad pokštas yra nejuokingas - jie palaikė jį nejautriu ir įžeidžiančiu.

Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos pasidavė spaudimui - pranešimas buvo pašalintas. Vietoj jo pasirodė atsiprašymas, kuriame buvo pripažinta, kad pokštas buvo neskoningas. Tuomet prasidėjo antrinė nesąmonių banga ir žmonės užsipuolė paskyrą dėl tokios silpnos valios ir pasidavimo verksniams. Taigi, Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos „Twitter“ buvo spaudžiamos iš abiejų pusių. Tikriausiai artimiausioje ateityje jokių pokštų tikėtis nebus verta.

Bet jei rimtai, kuo šis pokštas pasirodė toks įžeidžiantis? Na, mūšyje žuvo šimtai žmonių, o civilių gyvenimas tame regione tikrai neprimena pokšto. Žmonės mano, kad Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos tiesiog neturėtų juokauti apie tokius rimtus reikalus. Tuo tarpu kita pusė pabrėžia, kad mes visi pasaulį matome iš savos perspektyvos - blogiečiai mums yra blogiečiai ir pašaipa nėra agresyviausias veiksmas, kurį prieš juos naudojame. Na, o blogas pokštas dar nėra pasaulio pabaiga - jį galima tiesiog ignoruoti.

Kad ir kaip ten bebūtų, tai geras šiuolaikinių tendencijų pavyzdys. Organizacijos turi atsargiai naudotis iškylančiais socialinių tinklų fenomenais ir juokeliais. Jais dažnai dalijasi labai jauni žmonės, kurie ir gyvena internete, todėl tas madas tiesiog supranta geriau nei organizacijų socialinius tinklus prižiūrintys specialistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai (2)