„Turiu pripažinti, tai buvo turbūt keli sunkiausi, pragariški mano gyvenimo mėnesiai“: E. Muskas pagaliau paskelbė geras žinias apie „Model 3“  ()

„Tesla“ greičiausiai jau iki birželio pabaigos pasieks tikslinį pigesnio modelio „Model 3“ gamybos lygį, metiniame akcininkų susirinkime pareiškė JAV elektromobilių gamintojos įkūrėjas ir generalinis direktorius Elonas Muskas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ yra užsibrėžusi tikslą per savaitę gaminti 5 tūkst. „Model 3“ automobilių.

Pasak E. Musko, įmonė jau parodė gebanti gaminti po 500 šio modelio automobilių per dieną, tai yra 3,5 tūkst. vienetų per savaitę.

„Turiu pripažinti, tai buvo turbūt keli sunkiausi, pragariški mano gyvenimo mėnesiai, – pareiškė „Tesla“ vadovas, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“. – Bet manau, kad mes judame prie tikslo.“

„Tesla“ vadovybė tikisi pasiekti planuotą „Model 3“ gamybos tempą, nes tai įmonei leis užsitikrinti pakankamą grynųjų pinigų srautą ir išvengti poreikio skolintis. Iki šiol terminas, per kurį buvo numatyta pasiekti tikslinį gamybos lygį, dėl įvairių problemų buvo dukart pratęstas.

Tuo tarpu E. Muskas akcininkams pareiškė, kad įmonė ir toliau tikisi antrąjį pusmetį pradėti veikti pelningai.

Kalbėdamas apie ateities planus, „Tesla“ vadovas pažymėjo, jog visai netrukus – galbūt jau kitą mėnesį – bus pateikta išsami informacija apie automobilių ir jų akumuliatorių gamyklų Kinijoje statybą, apie visureigį „Model Y“, kuris bus sukurtas „Model 3“ pagrindu ir gali būti pristatytas kitų metų kovo mėnesį (o jo gamyba būtų pradėta 2020 metų pirmąjį pusmetį), ir galbūt apie masinei rinkai skirto kompaktinio automobilio kūrimą.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()