Policija primena - nuo liepos 1 d. galioja atnaujinta vairuotojo pažymėjimų ir kitų dokumentų vežiojimosi tvarka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pjovėjas 2018-06-15 09:39
O kas nors žinote, ar aš turiu turėti automobilio registracijos pažymėjimą, jei vairuoju firmos automobilį?
FtBall 2018-06-15 10:18
O kas parašyta dokumentuose? Mano automobilis taip pat nėra mano nuosavybė, bet dokumentuose aš esu TP valdytojas. Manau, kad logiškiausia būtų, jei galiotų tokia taisyklė - jei Dokumentuose yra žmogaus vardas - jis gali jų nesivežioti.
SaMaras 2018-06-15 10:50
Registracijos pažymėjimo esmė įrodyti, kad automobilis nevogtas, nenurašytas kaip netinkamas ir pan. Dabar, paprasčiau ir tiksliau patikrinti tiesiai duomenų bazėse šitą informaciją.. ir nesvarbu kas ją vairuoja.
FtBall 2018-06-15 11:09
Jei teisingai suprantu, ką parašei, tai labai nesaugus variantas. 1. Pavogi mašiną naktį 2. Sustabdo policija - dokumentų neturi. 3. Policija tikrina duomenų bazę - viskas ok, mašina nevogta 4. Profit??? Aš manau, kad labai svarbu, kas vairuoja. Jei automobilio savininkas/valdytojas - jam tikrai nereikai dokumentų. Jei svetimas žmogus - privalomi dokumentai.
Jzps 2018-06-15 14:03
Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Dirbtinio intelekto, mašininio mokymosi laikais, policija leidžia nesivežioti dalies dokumentų... Tegul gauna prieigą prie duomenų bazių ir patys vietoje sutikrina ar auto nevogtas, ar vairuoja savininkas ar įgaliotas asmuo, ar registruotas ir turi galiojančią tech. apžiūros taloną. Dar daugiau - tegul įrengia intensyviausiuose keliuose kameras, kurios filmuotų vairuotojus ir numerius, kažkur stovintis kompiuteris tegul dirba- analizuoja, ieško atitikimų, tikrina bazėse duomenis.
SaMaras 2018-06-15 14:16
Iš esmės esate teisus. Tačiau, kiek randu statistikos iš 2016m, tai buvo pavogta ~1000automobilių. Išaiškinta ~30%. Statistikos neturiu, bet spėju kad tikimybė, kad atsitiktinio metu bus sustabdytas vogtas automobilis yra labai maža. O tikimybė pamiršti, palikti "ne tose kelnėse" ar pasiimti ne tuos dokumentus yra daug didesnė.. Nors aš irgi už tą idėją, kad dokumentus geriau vežiotis nei nesivežioti.. gal tik draudimą išmest, kad šiukšlių mažiau būtų..
TomasK 2018-06-15 16:13
Dar būtų sveikintina jei kaip Norvegijoj ant bankinės kortelės yra tavo tapatybės duomenys todėl nereikia papildomai net paso nešiotis. Banko kortelė pripažįstama kaip asmens tapatybės dokumentas. Užtektų tik ją vežiotis.
lizunas 2018-06-15 16:48
Ant asmenybės kortelės bent nuotrauka yra, tai pavogus ją, daug ko nepadarys, o jei su vogta mokėjimo kortele nueina išsiimti greitojo kredito? (taip, ten dabar paklausia asmeninių dalykų dėl darbo ir algos...bet jei pavagia iš pažįstamo rato..)
qriuqriu 2018-06-16 11:23
bent jau su mobilke nufotografuot draudimo polisa, teises, technini pasa reiktu, sutaupytu laiko pildant ivykio deklaracija,jei technine avarija
Kyborg 2018-06-16 16:35
Šîaip jau vagių nereikėtų laikyt idiotais, su vogtais automobiliais jie nevažinėja. Tiksliau važiuoja labai trumpai iš vagystės vietos iki garažo, patalpos kuriame bus slepiamas vogtas automobilis ir sprendžiamas jo tolimesnis likimas (išrinkimas dalims ar perpardavimas į užsienį). Tad iš duombazių jokios naudos, 99% kai vagis sėdi už vogtos auto vairo duomenų apie vagystę duombazėje nebus. Taigi, jei nereikės vežiotis svetimos auto dokumentų, vagims bus visiškai atrištos rankos, nieko nesibaimindami jie galės pervaryt mašiną į savo slėptuvę.
SaMaras 2018-06-16 23:54
Viskas ok. Bet kiek vogtų auto buvo sustabdyta per metus patikrinti, ir tokiu būdu išaiškintas nusikaltimas? Ir kiek kažin buvo pamiršusių dokumentus.. suku link to, kad teoriškai taip, o praktiškai nekažką. Aš irgi galiu pasakyt, kad jei kiekvieną dviratininką aprengtumėm britvininko apsaugomis dviratininkai nukentėtų mažiau. Na niekas tam nepaprieštarautų.. bet dviratininkams net šalmas tik rekomenduojamas..