Jau pralenkė ir „Apple“? Skelbia apie 3D veido identifikavimo sistemą, kuri bent 10 kartų tikslesnė už „iPhone X“ Face ID (Video)  ()

Šį pavasarį dauguma Android išmaniųjų telefonų gamintojų nusprendė atsisakyti Face ID analogų kūrimo. Šio sprendimo priežastimis analitikai nurodo dideles išlaidas ir modulių kūrimo sudėtingumą. Tačiau atrodo, kad ekspertai neįvertino Kinijos įmonių ambicijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo Face ID išmaniajame „Xiaomi Mi-8 EE“ jau įgyvendino kompanija „Xiaomi“, o kartu su „Oppo Find X“ debiutavo 3D identifikavimo sistema O-Face. Šioje srityje savo pasiekimus pristatė ir „Huawei“, tačiau jų kūrinys dar nepasiekė vartojimui pritaikytų gaminių. Dabar, parodoje „MWC Shanghai 2018“ savo 3D veido identifikavimo sistemą „Time of Flight“ (TOF) pademonstravo įmonė „Vivo“.

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas demonstruodamas savo kūrinį teigė, kad jis yra 10 kartų tikslesnis už „Apple“ Face ID. Sistemos esmė yra unikalus struktūrizuotos šviesos šaltinis, sukuriantis vartotojo veido momentinį atvaizdą, remdamasis 300 000 taškų informacija. Tuo tarpu „iPhone X“ naudojamas Face ID atkuria 3D veido modelį naudodamas 30 000 taškų. Naujos veido atpažinimo sistemos veikimo diapazonas siekia iki 3 metrų.

Konstrukciniu požiūriu „Vivo“ sprendimas skiriasi nuo pasiūlyto „Apple“ tuo, kad TOF reikalauja mažiau jutiklių. Be to, tai yra universalus sprendimas, kuris gali būti naudojamas asmenukių su bokeh efektu sukūrimui, palaiko virtualios ir papildytos realybės technologijas bei atpažįsta žmogaus judesius ir gestus. „Time of Flight“ bus ateityje naudojama „Vivo“ išmaniuosiuose telefonuose, tačiau kai tai nutiks bendrovė nepranešė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()