Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos pirmutiniam visiškai berėmiam išmaniajam telefonui „Vivo Nex“ – inovacijų tiek, kiek neturi net „Apple“ ir „Samsung“ flagmanai (Video)  (2)

Atrodytų, dar visai neseniai vietinius Kinijos gamintojus kaltinome tuo, jog jie kopijuoja populiariausių prekinių ženklų išmaniuosius telefonus. Vis dėlto labai panašu, kad kinams neprireikė nei penkerių metų pakeisti šias nusistovėjusias tendencijas. Jeigu vis dar sunku tuo patikėti, tuomet tiesiog siūlome susipažinti su naujos kartos išmaniuoju telefonu „Vivo Nex“, kuris garsėja ne tik savo išvaizda, bet ir unikaliais dar iki šiol niekur nenaudotais techniniais sprendimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu sekate išmaniųjų telefonų rinkos naujienas, tai greičiausiai puikiai žinote, kad būtent šiais metais jau ne vienas gerai žinomas gamintojas planavo pristatyti pilnai berėmius išmaniuosius telefonus. Vis dėlto praktika rodo, kad kol kas to visiškai pilnai nepavyko padaryti nei „Apple“, nei „Huawei“, nei „LG“. Kitaip sakant, visiems šiems gamintojams pilnai berėmius išmaniuosius telefonus sutrukdė sukurti priekyje integruota kamera, pagalbiniai sensoriai bei garsiakalbis.

Tuo tarpu kaip galite matyti „Vivo Nex“ atveju Kinijos gamintojui pavyko sugalvoti sprendimus, kurie šiuos nepatogumus leidžia pilnai eliminuoti. Naujos kartos išmanusis telefonas „Vivo Nex“ garsėja ne tik 6,59 colių įstrižainės lietimui jautriu ekranu (2316 x 1080), bet ir įspūdingu, gamintojo skaičiavimais net 91,24% siekiančiu screen-to-body santykiu. Tiesa, skaičiavimai gali būti daromi skirtingais būdais, tai klasikiniu variantu telefono screen-to-body siekia 86%, tačiau tai vistiek rekordiškai didelis rodiklis.

Telefono pasirodymas iš karto sukėlė tikrą ažiotažą – apie šio telefono pristatymą rašė beveik visi naujienų portalai visame pasaulyje.

Šį neįtikėtiną rezultatą „Vivo“ pavyko pasiekti „Vivo Nex“ išmaniajame telefone įdiegus keletą kol kas dar kiek neįprastų sprendimų. Vienas jų yra susijęs su garsiakalbiu. „Vivo Nex“ ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes šiame išmaniajame telefone garsas į ausį yra perduodamas naudojant tam tikro dažnio vibracijas. Būtent tuo pačiu principu veikia ir kaulais garsą perduodančios ausinės. Toks sprendimas išmaniajame telefone itin intriguoja dėl tos priežasties, nes tai reiškia, kad nuo šiol pašnekovą galima girdėti ausį pridėjus prie bet kurios „Vivo Nex“ ekrano vietos.

Tuo tarpu kitas sprendimas, kuris „Vivo Nex“ išmaniajame telefone leidžia mėgautis pilnai berėmiu ekranu yra susijęs su priekine kamera. Priešingai nei daugelyje kitų išmaniųjų telefonų, „Vivo Nex“ atveju asmenukėms skirta kamera yra integruota ne priekyje, bet viršuje. Kitaip sakant, įprastai ši kamera slepiasi išmaniojo telefono viduje ir automatiškai išlenda tik tada, kai „Vivo Nex“ savininkas iš tikrųjų nori naudotis priekyje integruota kamera.

Šiuo atveju prie panaudotų inovatyvių sprendimų sąrašo taip pat dar norisi pridėti ir piršto antspaudų skaitytuvą. Greičiausiai daugelis iš jūsų jau spėjo priprasti prie galinėje išmaniojo telefono dalyje integruoto piršto antspaudų skaitytuvo, tačiau esant tokiai situacijai tenka pripažinti, jog tai nėra pats patogiausias sprendimas. Yra itin smagu pranešti, kad „Vivo Nex“ yra būtent vienas iš pirmųjų išmaniųjų telefonų, kuriame piršto antspaudų skaitytuvas yra integruotas po ekranu.

Greta šių išskirtinių sprendimų dar norisi paminėti ir tai, kad „Vivo Nex“ gali pasigirti integruotu Bluetooth 5.0 ryšio moduliu, 4000 mAh talpos baterija, dviguba gale integruota kamera (12 MP + 5 MP), aštuonių branduolių itin našiu „Snapdragon 710“ centriniu procesoriumi (brangesnė versija turės „Snapdragon 845“), 6 GB operatyviąja RAM atmintine, 128 GB vidine ROM atmintimi bei iš karto įdiegta „Android 8.1“ operacine sistema.

Gaila, bet „Vivo Nex“ taip pat turi ir vieną minusą. Nors šis išmanusis telefonas atkeliauja su „Android 8.1“ operacine sistema, jame vis tiek nerasite oficialios „Google Play“ elektroninės parduotuvės. Vis dėlto tai tikrai nėra pasaulio pabaiga, kadangi įdėjus šiek tiek pastangų „Google Play“ visiškai nesunkiai galima įrašyti ir kiniškuose išmaniuosiuose telefonuose.

Galiausiai norime priminti, kad oficialiai „Vivo Nex“ išmanusis telefonas pasirodė dar birželio pabaigoje, tačiau tuomet buvo vos keli pirmieji pavyzdiniai modeliai Kinijos elektroninėse parduotuvėse ir jie kainavo maždaug 700 eurus. Tuo tarpu dabar jau skelbiamos pirmosios anonso nuolaidos, galima telefoną siųstis ir į Europą, ir dabar Kinijoje „Vivo Nex“ galite įsigyti su papildoma nuolaida už kiek mažiau nei 615 eurų

Tuo pačiu dar norime priminti ir tai, kad šis telefonas į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu, o tokiu atveju dėl muitų nerimauti taip pat nevertėtų. Šiuo siuntimo būdu jų būna labai retai, o jei Lietuvoje už gautą „Vivo Nex“ išmanųjį telefoną teks sumokėti muito mokestį, jums tiesiog reikės pateikti tai patvirtinančius dokumentus „Gearbest“ ir šias patirtas papildomas išlaidas jums pilnai kompensuos pati elektroninė parduotuvė. Taigi, jei norite išbandyti karščiausią 2018 metų telefonų naujieną, dabar tam geriausias metas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(8)
(5)
(3)

Komentarai (2)