Internete plinta gandai, kad baigėsi kriptovaliutų kasimo karštinė ir vaizdo plokštės smarkiai pigs: kas vyksta?  (14)

Leidinys „Digitimes“, besiremdamas „šaltiniais“ iš tiekimo grandinės viršaus, skelbia, kad liepą galima tikėtis vidutinio 20 proc. vaizdo plokščių kainų mažėjimo – taip yra dėl to, kad baigėsi kriptovaliutų kasimo karštinė ir atsirado būtinybė ištuštinti sandėlius. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad reikia skubėti šias plokštes pirkti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl susižavėjimo kriptovaliutomis pabaigos smarkiai nukentės ir specializuotos jų kasimui skirtos įrangos (ASIC) paklausa, tad finansiškai smarkiai nukentės į šią rinką aktyviai besibrovusi įmonė „Taiwan Semiconductor Manufacturing Company“ (TSMC).

Kritęs kriptovaliutų kasimo pelningumas paskatino mažas ir vidutines „fermas“ mažinti šios veiklos apimtis, didžiosios „fermos“ taip pat stabdo naujų kompiuterių pirkimą.

Šiuo metu viso pasaulio sandėliuose yra keli milijonai vaizdo plokščių, dar nepatekusių į parduotuvių lentynas – milijonas jų yra su „Nvidia“ procesoriais. Tikėtina, kad mažmenines vaizdo plokščių kainas pradės mažinti ir buvę kritpovaliutų kasėjai, nusprendę atsikratyti pelno nebenešančios įrangos.

Tuo tarpu „The Verge“ skelbia, kad nauja „Nvidia GeForce“ vaizdo procesorių karta – „GTX 11“ – anot vėl pasirodžiusių gandų, turėtų būti pristatyta jau šį rugpjūtį. Nors įmonės vadovas Jensenas Huangas yra pasakęs, kad naujų vaizdo plokščių teks laukti „dar ilgai“, o „Digitimes“ nurodo, kad jos pasirodys ne anksčiau nei ketvirtame metų ketvirtyje, „The Verge“ aiškina, jog visi požymiai žada, kad naujas plokštes galėsime nusipirkti jau rugpjūtį. „GTX 10“ karta buvo pristatyta daugiau nei prieš dvejus metus.

Kokie gi tie požymiai? Pradėkime nuo to, kad „Nvidia“ buvo įtraukta į rugpjūtį vyksiančios kasmetinės konferencijos „Hot Chips“ programą, kurioje vaizdo plokščių gamintojai turėjo skaityti pranešimą, pavadintą „NvidIA’s Next Generation Mainstream GPU“ (šiuo adresu rasite konferencijos programą, publikuotą gegužės 31 d.). Kaip bebūtų keista, konferencijos organizatoriai visai neseniai pašalino bet kokias užuominas apie šį pranešimą (čia – naujausia programos versija). Svarstoma, kad informacija buvo pašalinta dėl to, jog „Nvidia“ pageidavo pavėlinti šios informacijos viešinimą.

Be to, esama informacijos, kad „Nvidia“ išrinktiesiems svečiams jau siuntinėja kvietimus į „Gamescom“ renginį, vyksiantį rugpjūčio 21 dieną (iškart po „Hot Chips“ pabaigos) – šio renginio tema neskelbiama. Tuo tarpu E3 žaidimų parodoje „Lenovo“ produktų vadybininkas atvirai kalbėjo apie „Nvidia GeForce GTX11“ vaizdo plokščių seriją – tai reiškia, kad šiai įmonei jau yra žinoma, kada galima tikėtis naujos įrangos.

O dar „Nvidia“ socialiniame tinkle „Twitter“ paminėjo matematiko Alano Turingo gimtadienį – vyrauja nuomonė, kad įmonė tokiu būdu pateikia užuomina apie naujos kartos vaizdo procesorius, kurių pagrindu taps „Nvidia Turing“ platforma.

Praėjusią savaitę į interneto erdves išsprūdo ir, numanomai, „GeForce GTX 1180“ vaizdo plokštės inžinerinio modelio nuotraukos – jose matomos dešimtys GDDR6 atminties modulių. O šios atminties technologijos nepalaiko jokios šiuo metu egzistuojančios vaizdo plokštės.

Bendrovė „Micron“ neseniai pradėjo masinę GDDR6 atminties gamybą – ši atmintis pakeis GDDR5 atmintį, kuri pristatyta daugiau nei prieš 10 metų. GDDR padidins naujos kartos vaizdo procesorių pralaidumą ir asmeniniuose, ir žaidimų kompiuteriuose.

Tikimasi, kad „GeForce GTX 1180“ vaizdo plokščių turėtojai žaidimus 4K raiška galės žaisti su 144 Hz kadrų atnaujinimo dažniu, HDR dinaminio spektro ir „Nvidia G-Sync“ technologijų palaikymu. Tiesa, tokias galimybes turinčių monitorių kol kas gali pasiūlyti tik „Acer“ ir „Asus“ – tokie 27 colių įstrižainės monitoriai kainuoja apie 2000 JAV dolerių.

„Tomshardware“ svetainė informuoja, kad naujoji „GTX 1180“ plokštė vienu specializuotu laidu gebės perduoti 120 kadrų per sekundę vaizdą į virtualios realybės įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(7)
(21)

Komentarai (14)