Stebina jau ne tik „Facebook“, bet ir „Google“? Jūsų elektroninius laiškus skaito svetimi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2018-07-09 12:32
As tai gmail paste lyg ir nelaikau kazhkokiu slaptu dokumentu ar slaptazhodzhiu. Ten daugiau ateina roboto laishkai ir su niekuo ten beveik nesusirashineju. Jau senai el. Pashtas nera populiarus susirashinejimui. Bet vistik gali ten atsiusti koki nors slaptazhodi. Bet dabar, kad butu saugu, visis svarbus dalykai susieti su telefono numeriu ir sms.
conjurer 2018-07-09 18:25
Yra nemažai programų kurios prašo (ir dažniausiai gauna) prieigos prie sms, kas yra sms skaitymas ir rašymas. Todėl net ir naudojant 2FA, appso, kurio kūrėjai prieina prie laiškų ir sms, gali pakeisti tam tikros paskyros slaptažodį, ir tada prisijungti. Taigi tai nėra taip saugu, kaip tarkim bankų suteikiami kodų generatoriai (kodų kortelės dažniausiai būna nufotografuotos, ir irgi tas pats piktybinis appsas prieis prie tavo nuotraukų).
TAURAS 2018-07-09 18:46
Manau truputi persiudytas straipsnis. Gmail skaito musu laiskus, bet tai daro algoritmai kurie piesia musu bendra vaizda skirstydami i tam tikrus pogrupius, jog butu galima parodyti tinkama reklama. Kiek zinau yra galimybe reklama rodyti ir pagal raktazodzius kuriuos rasome laiske. Pvz. Telefonas, televizorius ir pans. Tikrai nemanau jog visas el. laiskas yra perduodamas tretiesiems asmenims. Butu kiles jau ne vienas skandalas..
Shinigami 2018-07-09 21:20
Kaip suprantu, tas laiškų skaitimas panašus kaip veikia pašto programa kompiuteryje. Tu leidi pašto programai prisijungti prie tavo pašto ir atsiusti laiškus į kompiuterį. Vadinasi tos programos kūrėjai turi galimybę prieiti prie tavo laiškų. O tuo pačių juos ir skaityti jei tik to nori ir yra suprogramavę tokia galimybę. Šiaip visas internetas ir elektronini pasaulis yra paremtas pasitikėjimu. Tu pasitiki, kad gmail kūrėjai nenaudos tavo gautu ir siustu laiškų blogiems tikslams. Todėl sutinki naudotis jų e-paštu. Tu pasitiki kad pašto kompiuteryje programos kūrėjai nenaudos tavo laiškų blogiems dalykams, todėl instaliuoji šio programa savo kompiuteryje ir prijungi prie savo e-pašto, kad jį parsiųstu visus laiškus į kompiuterį. Tu pasitiki Firefox, Opera, Chrome ir t.t. kūrėjais, kad jie nerinks tavo prisijungimo informacijos prie svetainių, neskaitys tavo e-laiškų, nestebės tavo naršymo internete, todėl ir naudoji jų interneto naršykles darbui ir pramogai internete. Bet jie visi turi galimybę rinkti informacija ir ją panaudoti blogiems tikslams. Windows taip pat renka informacija ir siunčia į Microsoft ir jie gali rinkti viską, absoliučiai visa informaciją ką tu darai su kompiuterių jei tik to panorės. Bet kadangi tu pasitiki M$ tu naudoji windows. Jei nebūtu pasitikėjimo, tai tu pats turėtum susikurti ir pasigaminti kompiuteri (kad kompiuterio kūrėjas neįdėtu galinių durų tavo kompiuteryje), turėtum susiprogramuoti savo OS ir visas kitas programas, kad jų kūrėjai nerinktu informacijos apie tave. Be pasitikėjimo skaitmeninis pasaulis nėra įmanomas.
conjurer 2018-07-10 03:15
Susiprogramuoti savo OS nereikia, tereikia pasirinkti kuo mažiau modifikuotą linux distribuciją, pvz debian ar centos, ar galų gale susikompiliuoti ją pačiam. Tarp atviro kodo programų yra visos, kurių dažniausiai reikia dirbant kompiuteriu. Jei nori naudotis programa, kuri nėra atviro kodo, arba nepasitiki ją sokompiliavusia šalimi, visada galima tokias programas paleisti kito naudotojo teisėmis, tiek windows, tiek linux operacinės sistemos turi tam tikro lygio izoliaciją tarp naudotojų. Tačiau daugumai žmonių tai yra sunku ar neįmanoma. Žmones tingi gilintis, dėl to renkasi paprasčiausią sprendimą.
HardAxe 2018-07-10 17:09
mhm... google maps verkia, kad blogai veikia google play ir jis negali normaliai naviguoti. google play tuo metu verkia, kad neturi prieigos prie body sensors, visa kita jai leidžiama... Šiais laikais labai labai daug kas prašo tikrai perteklinių teisių.