Tai, ko galbūt nežinojote apie „iPhone“ ir „Apple“ laikrodžius: kaip pasisavino pavadinimą, kodėl rodyklės visada rodo 10.09 ir tyli draugystė su „Samsung“  ()

Prieš vienuolika metų JAV buvo pristatytas pirmosios kartos „iPhone“, pakeitęs visą telefonų rinką. Šių išmaniųjų kultas tęsiasi ir iki šiol – „iPhone X“ pirmąjį šių metų ketvirtį tapo perkamiausiu telefonu visame pasaulyje. Tačiau, nepaisant „iPhone“ populiarumo, egzistuoja keletas stebinančių ir retai kam žinomų faktų, susijusių su šiais išmaniaisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūsų dėmesiui – trys Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, atrinktos įdomybės apie „iPhone“, kurių galbūt nežinojote.

1. Pasisavintas vardas

Daugelis žino, kad „iPhone“ buvo ne pirmasis išmanusis telefonas, tačiau pasirodo, jog jis nebuvo ir pirmasis „iPhone“. 2007-ųjų pradžioje šis pavadinimas priklausė kompanijai „Cisco“, tiksliau, jos sukurtam ir balso internetu ryšio (VoIP) protokolą naudojančiam telefonui.

Po to, kai „Apple“ viešai paskelbė, jog birželį pristatys pirmosios kartos „iPhone“, kompanija „Cisco“ pateikė ieškinį dėl pasisavinto prekės ženklo pavadinimo. Vėliau bendrovėms pavyko pasiekti neteisminį susitarimą. Sklando gandai, kad kompanijos susitarė bendradarbiauti kurdamos naujus produktus, tačiau kol kas tokios partnerystės rezultatų nėra.

2. Sentimentalusis laikas – 9.41 val.

Visuose oficialiose nuotraukose arba reklamose, kuriose yra vaizduojami „iPhone“ telefonai, jų ekranuose galima pamatyti visuomet tą patį laiką, 9.41 val. Toks nuoseklumas, žinoma, ne atsitiktinis. Pasirodo, būtent tokiu laiku 2007-aisiais ir buvo pristatytas pirmasis „iPhone“, nulėmęs „Apple“ sėkmę.

O „Apple“ laikrodžiai rodo kitokį laiką – 10.09 val. Tradiciškai laikrodžių gamintojai savo prietaisus vaizduoja rodančius 10.10 val., nes esant tokiai rodyklių pozicijai geriausiai matomas laikrodžio ciferblatas ir pavadinimas. Sakoma, kad „Apple“ sąmoningai pasirinko maištauti ir rodyti viena minute ankstenį laiką – kaip žinutę, kad jie yra visada priekyje, skirtą savo pirmtakams ir konkurentams.

3. Konkurencinga draugystė

Bendrovės „Apple“ ir „Samsung“ visuomet yra pristatomos kaip konkurentės, ir ne veltui – būtent jųdviejų išmanieji dažniausiai dalijasi populiariausių telefonų dešimtuką. Vis tik būtent „Samsung“ yra ir viena didžiausių „Apple“ tiekėjų.

Pavyzdžiui, būtent ši Pietų Korėjos gamintoja buvo pasirinkta kaip pagrindinė jubiliejinio „iPhone X“ 5,8 colių įstrižainės OLED ekrano tiekėja. Pasirodo, „Samsung“ detales bendrovei „Apple“ gamina jau seniai – anksčiau ji tiekė ir „A“ serijos procesorius, „NAND“ bei „DRAM“ atminties mikroschemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()