ES smūgis „Google“: skyrė rekordinę 4,3 mlrd. eurų baudą, gali grėsti papildomos sankcijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NameUser 2018-07-19 15:18
Tai panasiu budu kodel nenubaudus Microsoft, ir Apple ir visu kitu kompaniju, nes juk visos kompanijos, visi produktai duoda tai kas yra - o jei vartotojas nori gali pasirinkti kazka kitka. Jeigu vartotojui net nereikia kazko daugiau, kodel jam turi buti butinai siulomas pasirinkimas? Kur visi tie baudos pinigai nueina? Kas visus tuos baudos pinigus gauna? Zmones, ar Eurokomisare?
Niemand 2018-07-19 15:42
- Nes Microsoft jau senai neverčia gamintojų diegti būtent jų produktus, o ir vartotojams duoda pasirinkimus dėl atskirų programų naudojimo. Obuoliui tas apskritai neaktualu, nes jie kitiems gamintojams iš vis nieko neduoda, pas juos geležis ir programos neatskiriami; - Nes vartotojas pagal apibrėžimą durnas, jei jam nepaaiškinsi tiesiogiai, jis ir nežinos apie savo galimybes, o durnius šiuolaikinėje teisėje yra saugomas subjektas (žr. vartojimo sutartys ir vartotojų teisės); - Pinigus gauna ES biudžetas, kuris naudojamas ES tarybos (visų šalių finansų ministrų) nustatyta tvarka. P.S. bauda skirta teisingai, aš, pvz., negaliu iš savo HTC išinstaliuoti google programėlių, kas akivaizdžiai yra piktnaudžiavimas iš google pusės.
Atk 2018-07-19 16:11
Manau, kad baudos nereikėtų skirti, Android yra google gaminys ir kaip ir gali google ką nori į jį kišti, nors gal ir yra koks nors egoizmiškas gudrumas, bet čia ne kažkoks baisus, nusikaltimas manau, dabar visi stengiasi taip daryt. Google reakcija aišku irgi neteisinga, manau, jei ie turi tų pinigų sumokėti, tai galėtų ir sumokėt, vis tiek daug turi. Tuo labiau visos android programėlės beveik prikištos reklamos ir kiekvienas plėtotojas sumoka pradžioje 20 dolerių, kad galėtų dėt programeles į google play. Nors kažko teigiamo gal vis tiek išeis, nes man daugelis google programelių labai nepatogios ir aš jas išinstaliuoju, bet jų pilnai pašalinti negalima. Chrome irgi pilnai pašalint negalima, tik išjunti, bet ir tai gerai. O kai kurių iš vis net išjungti negalima, jie kaip į sistemą įskiepiti ir riją trafiką, nors foninis trafiko rijimas atjungtas. Play market irgi kažkoks labai apkrautas ir RAM riją, nors aš juo nesinaudoju. Aš tarkim įrašiau vieną ar kelias programėles ir man viskas, daugiau nieko nereikia ir galėtų tyliai sėdėt tas play market nuolatynėhe atintyje, kol man jo prireiks, o jis nuolat sėdi RAm ir rija RAM atmintį veltui. Ir niekaip jo iš ten išgrūsti negalima. Daugelis programėlių tą patį daro, tarp jų instagram, FBlite, Skype ir kitos. Todėl aš instagram ištryniau, nes ją beveik nesinaudoju, o atmintyje (RAM), ji nuolat sėdi. Jei nesėdėtų, tai palikčiau, o taip RAM atmintis neguminė ir kai daug prirašyta programėlių paskui stabdyt telefonas pradės.
HardAxe 2018-07-19 16:25
O aš gal noriu išmest google play ir pasirinkt kitą servisą? Bet užtenka google play apriboti prieigą prie kūno sensorių (kurių neturiu) ir pradda verkti navigacija... Manau baudos jie yra verti
Eič 2018-07-19 16:27
Pabandyk Internet Explorer ištrinti iš Windows sistemos.
Niemand 2018-07-19 16:45
Senai galima, prieš dešimtmetį už negalimumą MS irgi buvo baudą gavę. Tik išinstaliuojasi ne per bendrą programą sąrašą, o per win komponentų sąrašą. https://www.wikihow.com/Uninstall-Inter ... Completely P.S. MS irgi reiktų truktelėti, tik ne už programėles, o už vartotojų sekimą, ypač win 10.
Eič 2018-07-19 17:26
O įdomu.. Ištrynus jį prie interneto eina prisijungti? Prisimenu ištryniau ant Win7, tai niekas nebeveikė ;D
HardAxe 2018-07-19 18:09
Ištrinti galima, turbūt nepavyks normaliai atsiųsti windows update ar dar kažko, bet viskas +/- veikia. O pamėgink tik atjungti vieną kitą funkciją google seklio servisui ir telefonas tampa nebenaudojamas
Eič 2018-07-19 19:15
Man atrodo, kad naudoji seną Android versiją.. Tik ką pabandžiau: atjungiau viską nuo "Google Play Services", tai viskas lyg ir veikia (nedaug spėjau patikrinti, bet nu viskas ką tikrinau, veikė).. Tik notificationą kartais išmeta (kurį irgi man atrodo eina išjungti), kad gali būti problemų.
FtBall 2018-07-19 20:52
Na na, straipsnyje dalis informacijos pateikta tik iš vienos pusės, ir dalis informacijos taip pat yra klaidinga. Komentatoriai taip pat nežino visos tiesos. Kaltinimai: Netrukdo. Amazon'as juk turi Fire OS - Android pagrindu sukurta operacinė sistema.
kernel_panikuoja 2018-07-19 21:51
3) Illegal obstruction of development and distribution of competing Android operating systems Google has prevented device manufacturers from using any alternative version of Android that was not approved by Google (Android forks). In order to be able to pre-install on their devices Google's proprietary apps, including the Play Store and Google Search, manufacturers had to commit not to develop or sell even a single device running on an Android fork. The Commission found that this conduct was abusive as of 2011, which is the date Google became dominant in the market for app stores for the Android mobile operating system. This practice reduced the opportunity for devices running on Android forks to be developed and sold. For example, the Commission has found evidence that Google's conduct prevented a number of large manufacturers from developing and selling devices based on Amazon's Android fork called "Fire OS". In doing so, Google has also closed off an important channel for competitors to introduce apps and services, in particular general search services, which could be pre-installed on Android forks. Therefore, Google's conduct has had a direct impact on users, denying them access to further innovation and smart mobile devices based on alternative versions of the Android operating system. In other words, as a result of this practice, it was Google – and not users, app developers and the market – that effectively determined which operating systems could prosper. The Commission also assessed in detail Google's arguments that these restrictions were necessary to prevent a "fragmentation" of the Android ecosystem, and concluded that these were not well founded. First, Google could have ensured that Android devices using Google proprietary apps and services were compliant with Google's technical requirements, without preventing the emergence of Android forks. Second, Google did not provide any credible evidence that Android forks would be affected by technical failures or fail to support apps.
Gedis 2018-07-20 06:16
man telefonas reikalimgas skambinimui ir zinutems,nereikia jokiu google servisu,bet juos pristabdzius neveikia video ir audio grotuvai,manau ir radijas neveiks.Apskritai telefonas beveik mirsta.Ir kam tas internetas telefone,mazam ekranelyje,jei jau reikia tai plansete nusiperki arba nesiojama.
bahuriux 2018-07-20 09:42
Man mezu m5s telefone, OS Flyme (android 6) tlf nerootintas, viską eina ištrinti, išinstaliuoti įskaitant betkokius google servisus, apriboti programėliu prieigas, dar galiu krūvą appsų užmigdyti su greenify appsu ir tt. ir po tokių operacijų viskas veikia. Vieninteliai dalykai kas neveikia iš prigimties tai balso atpažinimas/paieška Lietuvių kalba (anglų k. veikia) ir klaviatūroj nėra "ų" raidės.
Gitana69 2018-07-20 11:30
LineageOS visai nieko. O vietoj google play „F-Droid“ arba iš interneto atsisiųsti apk formato appsą. O PC tai Linux Mint pagrinde naudoju.
Atk 2018-07-20 13:59
Kodėl negalėsi. Yra pilna alternatyvų, google play. Kinijoje iš vis uždrauastas google play. Tai jie tiesiog alternatyva naudojasi. Net aimp grotuvą pavyzdžiui laisvai galima atsisiusti ne iš google plai ir įsirašyti. Gal ten kokių naujausių žaidimų ir nebus, bet browseriai, alarmai - jų pilna.
HardAxe 2018-07-20 14:28
na buvo nexus 5x (rip), lyg švarus 8.1. veikti veikė, tik mėtė notificationus naviguojant. Galima aišku juos blokuoti, bet kažkaip ne feng šui tokia veikla. šiaip aš googlu patenkintas, parduoji jam sielą ir gauni labai patogų servisą. M$ kažkaip vis nepasiseka iki galo išbaigti, kad ir karinių bazių cenzūra: https://binged.it/2Lymrci papildomas overlay, kuris nevisada suveikia tampant žemėlapį