Skelbiami anonso kuponai „Lenovo S5“ išmaniajam telefonui: „Qualcomm Snapdragon 625“ CPU, Android 8.0, dviguba kamera, 4GB RAM ir su nuolaida labai geras kainos bei kokybės santykis  ()

Biudžetinių išmaniųjų telefonų rinka yra itin arši kovos arena, kurioje vyksta nuolatinis gamintojų konkuravimas. Ir šiame segmente yra itin aktyvūs Kinijos gamintojai. Štai vos prieš keletą mėnesių „Lenovo“ kompanija į kovos ringą išleido naująjį savo biudžetinio segmento atstovą „Lenovo S5“. Pasižiūrėkime kuo jis pasižymi ir ką apie jį kalba apžvalgininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai:

  • Ekranas: 5,7 colių įstrižainės FHD+ ekranas, 2160 x 1080 px raiška, 18:9 santykis, 424 PPI, „screen to body ratio“ - 74,31%.

  • Procesorius: „Qualcomm Snapdragon 625“ - vidutinės klasės, labai gero našumo 8-nių branduolių 2.0 GHz procesorius.

  • Vaizdo plokštė: „Qualcomm Adreno 506“.

  • Atmintis: 4 GB RAM ir 64 GB ROM. Vidinę atmintį dar galima praplėsti su papildoma 128 GB TF kortele.

  • Kameros: dviguba galinė 13 MP + 13 MP kamera su f/2.2 diafragma, optiniu vaizdo stabilizavimu bei dviguba LED blykste, priekinė vienguba 16 MP su f/2.2 diafragma.
  • OS: Android 8.0 (Oreo) su  ZUI 3.7.
  • Baterija: 3000 mAh talpos Li-Po tipo baterija.
  • Autorizacija: pirštų atspaudų ir veido atpažinimo technologijos.
  • Jungtys: 3,5 mm audio jungtis, USB C-tipo jungtis.
  • Ryšiai: GPS, GLONASS, „Wi-Fi“ 802.11 a/b/g/n, „Bluetooth 4.2“ ir visi 4G ryšio Lietuvoje esantys mobilieji dažniai.
  • Jutikliai: akselerometras, kompasas.
  • Korpusas: aliuminio rėmas.
  • Išskirtinės savybės: ne iš kelmo spirtas biudžetinis išmanusis telefonas, pasižymintis itin geru kainos ir našumo santykiu.
  • Matmenys ir masė: 15,4 x 7,3 x 0,78 cm; 155 g.

Kaina:

  • Tomtop.com skelbia, kad su nuolaidos kupono kodu HY8LEM šis 4 GB RAM + 64 GB ROM „Lenovo S5“ telefonas kainuos 130,86 eurus.
  • Kitoje populiarioje internetinėje parduotuvėje toks pats telefonas kainuoja 155 eurus.
  • Lietuvoje kainuoja 219€
  • Pirkdami iš Tomtop.com sutaupote beveik 90€.

„Lenovo S5“ yra vos prieš keletą mėnesių rinkoje pasirodęs biudžetinio segmento atstovas. Šiam telefonui, kaip ir daugeliui kitų šio segmento atstovų, dar teks rasti kelią į pirkėjų širdis. Konkurencija šioje išmaniųjų telefonų kategorijoje yra žvėriška ir tikriausiai nesuklysime sakydami, kad joje itin stipriai konkuruoja Kinijos gamintojų išmanieji telefonai. Tačiau „Lenovo S5“ tikrai ras savo pirkėją, tai patvirtina ir jau šį išmanųjį telefoną išbandę apžvalgininkai.

„Lenovo S5“ išsiskiria savo metaliniu ir gražaus dizaino korpusu, turi pirštų ir veido atpažinimo technologijas, talpią bateriją, 4 GB RAM + 64 GB ROM, darbuojasi su ganėtinai galingu „Snapdragon 625“ procesoriumi. Tad tai ne iš kelmo spirtas biudžetinis išmanusis telefonas, pasižymintis itin geru kainos ir našumo santykiu. 

13 MP + 13 MP dviguba galinė kamera, kuri daro geros kokybės nuotraukas bei filmuoja 4K ir 1080p raiška. Priekinė 16 MP kamera filmuoja 1080p raiška. Kaip ir daugelis šios klasės telefonų, gero apšvietimo sąlygomis daro puikias nuotraukas, o mažėjant šviesai, kokybė prastėja. Tačiau tai neišvengiama visų biudžetinių telefonų bėda ir nerasite modelio, kuris neturi tokio rūpesčio. 

Pirmieji atsiliepimai skelbia, kad „Lenovo“ nemelavo ir pirštų atspaudų skaitytuvas veikia tiesiog puikiai - suveikimo tikslumas yra labai aukštas, o greitis įspūdingas. Tokiu kokybiškų pirštų atspaudų skaitytuvu gali pasigirti tik nedaugelis pigių išmaniųjų telefonų, tad šia prasme „Lenovo S5“ jau turi kuo pelnytai didžiuotis.

Apskritai, daugelis apžvalgininkų sutinka, kad ieškant telefono iki 170 eurų, „Lenovo S5“ tampa tikrai geru variantu ir jį reikėtų apsvarstyti pirmiausia. 

Apžvalgininkų vertinimai

  • Mrwhosetheboss – „Pirštų atspaudų ir veido nuskaitymas vyksta žaibiškai. Gera pagaminimo kokybė ir kokybiškai veikianti operacinė sistema. Nuotraukų kokybė už tokią kainą yra puiki. Vienintelis minusas yra „Portrait“ režimas, tenka palaukti keletą sekundžių kol padaroma nuotrauka. Tad tai ne visai „OnePlus 6“, bet šis „Lenovo“ telefonas yra nepaprastai geras kainos ir kokybės santykio atstovas.“

  • TechLineHD – „Tai geras biudžetinis telefonas, kurį yra malonu laikyti rankoje. Procesorius ir vaizdo plokštė gerai susidoroja su naujausiais žaidimais, nors kai kuriuos teks žaisti sumažinus grafikos nustatymus. Tačiau nereikia pamiršti, kad tai biudžetinis telefonas. Bendrai jis veikia gerai, GPS yra tikslus, WiFi veikia kokybiškai, tačiau nėra NFC. Nuotraukos dienos metu ir 4K vaizdo įrašai yra detalūs ir kokybė yra puiki. Deja, bet nakties metu nuotraukos praranda kokybę. Baterijos užtenka priklausomai nuo to, kiek laiko ir kokiems darbams naudosite telefoną: žaisti žaidimams užteks 6 valandoms, o žiūrėti vaizdo medžiagą – 11 valandų. Bendrai, „Lenovo“ yra geras biudžetinis telefonas tik su keletų trūkumų, tačiau vargiai būtų galima rasti tobulą biudžetinį telefoną, kuris neturėtų tam tikrų silpnybių.

  • iTushar – šiame vaizdo įraše apžvalgos autorius išbando „Lenovo S5“ telefoną žaidžiant žaidimus. Jis išbando vienus populiariausių žaidimų ir teigia, kad „aš esu pilnai patenkintas žaidimų kokybe. Nors žaisti PUBG nepavyks su aukščiausiais grafikos nustatymais, bet bendrai žaidimo kokybė yra gera. Vienas iš trūkumų yra tai, kad šiame telefone nėra giroskopo bei, asmeniškai manau, kad garsiakalbiai galėtų būti kiek geresni, bet visa kita yra puiku.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: