Perskaitę šią istorija, norėsite atsiriboti nuo telefono

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2018-07-28 21:24
Oho, 17 su puse metų jau jam, tikrai labai vertinga patirtis... Nors gal ir gerai, pamatys daugiau pasaulio ir įgaus proto. Apskritai niekaip nesuprantu kas per knygų fetišo mada dabar apniko Lietuvą, turbūt tie knygų skaitymo propaguotojai patys neskaito knygų, kad užsiima tokiom nesąmonėm. Juk nuo to, kad bullshit'ą išleisi knygos formatu jis nebus nei kiek vertingesnis, nei pateiktas facebooke. Vargu ar Coelho ir "10 žingsnių kaip tapti milijonierium" knygų skaitytojus galima vadinti intelektualais (jei čia tokių yra sorry, žinote kokiais jus laikau ir galite neatrašinėti man...) O ir facebooke yra skirtumas ar tu seki Moniką Šalčiūtę ar kokį mokslo puslapį. Informacijos gerumas priklauso nuo informacijos, o ne nuo formato, kokiu ta informacija pateikta. Be abejo, yra grožinių knygų, kur "formato" nelabai ir pakeisi, bet jei kalba eina apie knygų gerumą, tai geros knygos yra dėl to, kas jose parašyta, o ne dėl to, kad jos yra knygos. Perskaitęs šią istoriją norėjau išsivemti nuo šitokios banalybės, o ne atsisakyti mobilaus telefono.
SpAcE7 2018-07-29 20:24
Palietei tik vieną straipsnio dalį, tačiau autorius didžiausią dėmesį skyrė tam, jog socialiniai tinklai labai skatina, tiksliau vos neįpareigoja rodyti savo gyvenimą, tai ką tu veiki, kur keliauji, ką šiandien valgai ir t.t. Šiais laikais niekas net bomžui pinigų neduotų, jei neišeitų pasigirti facebooke, kokią pilietišką pareigą atliko, nes juk kam man daryti kažką kitam gero, jei nepasirodysiu kitiems, kad aš toks ir toks nors realybėje viskas atvirkščiai. Ir dėl tų netikrų draugų tiesą pasakė, jei nebūtų instagramo, tai žmonės negalėtų pasirodyti kitiems kokį "krūtą" gyvenimą gyvena, o jei negali prieš kitus pasirodyti, tai niekas į tave "rimtai" nebežiūrės ir, kaip autorius teigia būsi kažkoks atsiskyrėlis. Yra tokių žmonių kur važiuoja atsotogauti vien dėl to, kad galėtų foto pasidaryti ir įsikelti į socialinį tinklą, o ne tam, kad iš tiesų pailsėti. Giliau pamąsčius, socialiniai tinklai tai vartotojų visuomenės tobulas sukurtas įrankis skatinti vartojiškumą. Skatina dirbti dirbti ir dirbti, kad paskui galėtum nusipirkti tai ko nori ir kas populiaru ir "cool" šiuolaikiniais vartotojų standartais na ir žinoma, kai tu atitinki šiuolaikinius standartus tai ir kiti tokie patys "cool" žmonės nori draugauti, kad pasirodyti, kad draugauja su dar labiau kietesniu ir populiaresniu asmeniu. Kodėl aukštinami visi "celebrity", nes jie yra šiuolaikinio gyvenimo iconos, į kurias verčiama lygiuotis, kad tai pati viršūnė, ką tu gali pasiekti jei sunkiai dirbsi ir kalsi šaibas, nors pasiekęs, ta viršūnę supranti, kad čia ne gyvenimo prasmė ir džiaugsmu nekvepia. Šiek tiek išsiplėčiau, bet tikriausiai būčiau daug laimingesnis gyvendamas kur nors gentyje kur pagrindinis tikslas ir yra gyventi ir išgyventi ir žmonės dirba vienas kitam siekdami bendro tikslo be jokių primestų standartų, o šiuolaikiniame gyvenime žmogus senai jau kitam žmogui nebe partneris, o konkurentas šiame greitame gyvenime, "jei ne tu, tai tave". Tik tai tiems keliems procentams, kurie valdo visą turtą, mes ir esame jų įrankis ir dirbame jų tikslams, todėl ir paprasti žmonės priversti konkuruoti vienas su kitu, kad gautų geresnę padėtį šiame gyvenime.
Monochamus 2018-07-30 20:51
Na taip, yra tos visos mados ir pan. Bet vėl gi, čia pradėti reikia nuo savęs. Juk ne socialiniai tinklai kalti, kad žmogus vaikosi kažkokių neaiškių madų. Man asmeniškai facebook buvo labai didelis atradimas, Jame sėdi vos ne pusė pasaulio žmonių, facebooke yra galimybė kurti grupes, tame tarpe ir visokias specifinių pomėgių ir siauresnių mokslo sričių grupes. Tokių grupių pagalba galiu gyvai diskutuoti, dalintis informacija, mokytis. Pavyzdžiui kalbant apie siauresnes mokslo sritis, tai lietuviškas knygas (jei jų apskritai yra) dažniausiai gali suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų( ir jos bus pasenusios), o specialistų irgi dažnai vos keli. O faceboukas atveria galimybes bendrauti su visu pasauliu! Taip pat ir informacijos sklaida, kai gali "followinti" įdomius puslapius. Bet kažkodėl visi žmonės facebooką įsivaizduoja lyg kokių paauglių tuštybės puslapį ir net agituoja atsisakyti facebooko visai. Žmonės buki, bet ne facebukas! Facebookas yra tiesiog kaip įrankis, kurį galima panaudoti labai įvairiai. O gyvenimo rodymas ką žinau... niekas juk neverčia rodyti gyvenimą. Žmonės savo valia deda asmenines nuotraukas.