Tragikomiškas klausimas su sudėtingesniu atsakymu nei manėte - ar sudužusio lėktuvo keleiviams reikia susimokėti už bilietus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-02 20:30
Jei kompanijai rūpėtų klientai, tai kompensacijos būtų išmokamos visiems keleiviams be jokių kreipimųsi į tą kompensaciją, t.y. pati kompanija turėtų kreiptis į keleivius dėl žalos atlyginimo! Čia buvo tokia situacija, berods Panevėžyje. Sankryžoje buvo pastatytas "radaras", kuris nebuvo pažymėtas KET ženklu, tačiau policija prasižengusiems siuntė baudas. Teisininkas komentavo, kad "radaras" veikė neteisėtai, todėl žmonės, gavę baudą (ar jau ją sumokėję), turi kreiptis į tam tikras institucijas, kad bauda būtų panaikinta (grąžinti pinigai). Tik va man kyla toks klausimas: jeigu teismas jau kartą išsiaiškina, kad "radaras" veikė neteisėtai, tai kodėl automatiškai pinigai nėra grąžinami visiems, nepriklausomai nuo to, kreipėsi prasižengėlis ar ne? Kitaip tariant, kodėl valstybė turi teisę deklaruoti neteisėtai įgytas pajamas?
dzo 2018-08-03 10:31
Visiems uz viska reikia moketi, ir nesvarbu ar tu neskrendi, ar atsisako tave skraidint, ar nesugeba taves nuskraidont, ar lektuvas sugedo, ar pilotas neatejo. Tas pats su draudimais: apsidraudi, patenki I ivyki, paprasai kompensacijos, kitamet tau tau pakelia draudimo kaina taip kad mazai nepasirodo
vanduo4 2018-08-04 02:20
Todlė negražinami pinigai visiems, kadangi radaras apskritai neturėtų būti žymimas kur stovi. Jo paskirti sudrausminti pažeidėjus, o ne jiems sudaryti sąlygas išvengti radaro, o paskui vėl lėkti akis išdegus. - Apie radarų buvimą apskritai neturėtų būti informuojami potencialūs pažeidėjai, Gal dar ir nusikaltėlius reikia informuoti jog juos seka policija, kad šie nedarytų nusikaltimo?
mindaugas.vaitiekūnas 2018-08-04 08:32
Kaip tai neturėtų būti žymimas? Teisės aktai sako, kad turėtų! O kas liečia pačius pažeidimus, kaip manai, kiek pažeidimų baigiasi eismo įvykiais? 0.001%?
bat0nas 2018-08-05 20:55
Du scenarijai: 1. Nepažymėtas radaras, žmogus viršija greitį, užmuša pėsčiąjį. 2. Pažymėtas radaras, žmogus sulėtina greitį, pėsčiasis grįžta namo. Tai va ir išsirink, kuris tau scenarijus atrodo patrauklesnis. Su nusikaltėliais tas pats. Prevencija ir informuotumas veikia geriau. Baudimo strategija paprastai baigiasi sudaužytais gyvenimais (abejose pusėse).