Skelbiamos nuolaidos „A5X MAX“ - išmanusis TV priedėlis su 4GB RAM, atminties kortelių skaitytuvu, „Android 8.1“ operacine sistema, DLNA bei „Airplay“, net 4 USB jungtimis, 4K raiška ir tokia pat vaizdo kokybe kaip „Xiaomi Mi Box“ (Video)  ()

Šiais laikais viskas yra išmanu. Tačiau nemažai namų vis dar turi senesnius, neišmanius televizorius, kurie negali prisijungti prie interneto ir transliuoti „Youtube“ ar „Netflix“. Tai galima išspręsti įsigijus nebrangų, bet funckionalų TV priedėlį, koks ir yra „A5X MAX“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „A5X MAX“ TV priedėlis - tai kompaktiškas įrenginys su „Wi-Fi“ moduliu, „Android 8.1“ operacine sistema, 4GB RAM, SD atminties kortelės lizdu, 4-iomis USB ir 1 Ethernet jungtimi bei minimalistiniu pulteliu.
  • Procesorius - 4 branduolių RK3328 1,5 GHz;
  • Vaizdo plokštė - „Mali 450“ 750 MHz;
  • Atmintis – 4 GB RAM ir 32 GB ROM (+ iki 32 GB atminties kortelė);
  • 4 USB jungtys: 1 x USB 3.0;  3 x USB 2.0.
  • Ethernet jungtis: 10/100 standard RJ-45.
  • Operacinė sistema - „Android 8.1“.
  • Palaiko „Miracast“, DLNA ir „Airplay“.
  • Galima naudoti „Youtube“, „Netflix“ ir daugybę kitų platformų
  • Raiška - 4K ULTRAHD (4096x2160 px), H.265, H.264.
  • WiFi 2.4G, 802.11 b/g/n, Bluetooth: 4.0.
  • HDR skaitmeninis garsas ir vaizdas, bet nepalaiko 5.1 erdvinio garso.
  • Jungiamas prie bet kokio TV su HDMI jungtimi.
  • Palaiko subtitrus: SRT/SMI/SUB/SSA/IDX+USB.
  • Pakuotėje : TV priedėlis, maitinimo laidas, pultelis.

Kaina

  • Šiuo metu Gearbest.com šiam įrenginiui taikoma 29 % nuolaida ir jis kainuoja €39,55. Nemokamas siuntimas iš Kinijos registruotu paštu.
  • Geekbuying siūlo iš Lenkijos sandėlio už 57€.
  • TomTop siūlo už €55.56, tačiau senesnę versiją su Android 7.1 - nusipirkus dar reikėtų atnaujinti programinę įrangą į Android 8.1 (atnaujinimą galima persisiųsti iš čia)
  • Lietuvoje neparduodamas

„A5X MAX“ – tai TV priedėlis bet kokį televizorių su HDMI lizdu galintis paversti išmaniu. Šis prietaisas „Wi-Fi“ ryšiu prisijungia prie interneto ir leidžia televizoriaus ekrane naršyti internete, naudotis „Youtube“, „Netflix“ ir kitomis vaizdo įrašų transliavimo platformomis. Kadangi „A5X MAX“ naudoja „Android 8.1“ operacinę sistemą, šis įrenginys gali naudotis ir įprastomis „Android “ programėlėmis. Išskirtiniai jo bruožai - itin daug jungčių, labai daug operatyviosios atminties, puiki vaizdo kokybė ir visa tai už labai gerą kainą. 

Aišku, „A5X MAX“ nėra nei vienintelis, nei pirmasis toks išmanusis priedėlis.

Štai „Xiaomi Mi Box“ yra pakankamai panašus įrenginys ir daugeliu atveju laikomas etaloniniu vidutinės klasės TV priedėliu. Nėra jis idealus, tačiau išsiskiria aukšta pagaminimo kokybe ir geru veikimu. Tačiau jis turi jau senstelėjusią „Android TV 6.0“ operacinę sistemą, tik 2 GB RAM ir 8 GB ROM, o štai atminties kortelės lizdo galite ir neieškoti – šis įrenginys jo neturi. Turi tik 1 USB jungtį, neturi Ethernet jungties ir kainuoja brangiau nei „A5X MAX“.

Tačiau kai kuriose srityse „Xiaomi Mi Box“ pralenkia „A5X MAX“. „Xiaomi Mi Box“ pultelyje yra mikrofonas balso komandoms, o programinėje įrangoje yra ir lietuvių kalba. Ar lietuvių kalba palikta „A5X MAX“, aprašymuose nerašoma, bet anglų kalba yra garantuotai. 

„Xiaomi Mi Box“ taip pat turi šiek tiek galingesnį procesorių (2,0 prieš 1,5 GHz), bet dėl mažesnio RAM kiekio tai gali ir nesijausti. 

Tačiau šiek tiek pigesnis „A5X MAX“ vis tiek yra labai geras priedėlis, turintis labai daug privalumų. Jis taip turi „Bluetooth“, tad galima prijungti tiek belaidę klaviatūrą ar pelę, tiek laidinę per per USB. Priedėlį lengva valdyti ir pridedamu pulteliu, kuris yra labai paprastas ir naudoja dvi AAA standarto baterijas. Pats priedėlis yra labai mažas ir ant televizoriaus stalelio bus sunkiai pastebimas – akies šis prietaisas tikrai nerėš, nes jo išmatavimai siekia tik 11,20 x 11,20 x 2,20 cm.

Kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, apie „A5X MAX“ užtikrinamą vaizdo kokybę net nėra labai daug ką pasakoti - ji turėtų būti tikrai kokybiška. Mat „A5X MAX“ turi tą pačią vaizdo plokštę kaip ir „Xiaomi Mi Box“ - „Mali 450“, 750 MHz, o dėl „Xiaomi Mi Box“ vaizdo kokybės dar niekas nesiskundė. Tai reiškia, kad „A5X MAX“ gali groti ir 4K raiškos failus.

Prie vaizdo kokybės prisideda ir HDR skaitmeninis vaizdas ir garsas. Viskas turėtų būti ryšku ir gražu. Tiesa, priešingai nei „Xiaomi Mi Box“ TV priedėlis, „A5X MAX“ neturi pažangios erdvinio garso sistemos.

„A5X MAX“ yra lankstus, universalus ir funkcionalus TV priedėlis. Nors jis Gearbest.com parduotuvėje pasirodė pakankamai neseniai, pirkėjai jam jau rodo prielankumą.

Vertinimai

Gearbest.com portale vidutinis „A5X MAX“ įvertinimas siekia 4,83 žvaigždutės iš 5, o visi pal;ikti atsiliepimai iš esmės yra labai teigiami. Aišku, iš to sunku susidaryti įspūdį, nes vertinimus kol kas pateikė tik 6 pirkėjai. Štai ką keletas iš jų norėjo pasakyti apie „A5X MAX“:

Kishore – „Nusprendėme įsigyti šį prietaisą perskaitę apžvalgas. Kaip ir jose buvo rašoma, „A5X MAX“ veikia labai gerai, jis pasikrauna greičiau nei panašūs priedėliai. Jis atkeliauja su naujausia „Android 8.1“ versija ir turi pakankamai daug atminties įvairioms programėlėms. Apskritai, tai yra daiktas vertas pinigų“.

Quick and easy Android Box – „Tai yra labai greitas priedėlis – dėl 4 GB RAM atminties šis įrenginys įsijungia per kelias sekundes. Niekas nestriginėja, kaip naudojant 1 ar 2 GB priedėlius. Labai lengva įrašyti programėles, tam yra daug vietos. Graži ir aiški naudotojo sąsaja, turi naujausią operacinės sistemos versiją, todėl labai greitai šis įrenginys nepasens“.

Salman – „Labai geras priedėlis, 100 % atitinka aprašymą. Labai paprastas naudoti, gera kokybė, didelis greitis dėl 4 GB RAM – tai leidžia įrenginiui įsijungti per kelias sekundes. Apskritai, geras kainos ir kokybės santykis. Sakyčiau, tai geriausias „Android“ priedėlis, kokį tik esu turėjęs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai ()