„Touch ID“ priėjo liepto galą? „iPhone“ pradėjo naują madą ir neketina sustoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jilted 2018-09-14 11:20
Kiek teko keliaut aplink pasaulį, tai nebuvo svarbu ar Rusija, Albanija ar kažkur toli po Aziją, niekada nebuvo užblokuota nei viena viena prieiga. Net pakeitus SIM jokio skirtumo, gali naudotis telefonu ir soc. tinklais kaip visada. Bet jei tik bandai jungtis iš naujo telefono ar laptopo, tai visada atsiunčia perspėjimą ar reikia atlikti papildomus žingsnius identifikavimui. Dar nebent kartais jei jungiesi iš kokio neaiškaus Wi-Fi, bet šiaip aš visada stengiuosi naudoti mobile data, o ne jungtis prie random WiFi. Kalbant apie telefono vagystes, tai aišku, jei pavogs kažkoks šiaip kišenvagis, tai gal jam ir neįdomu ką jus ten turit tame telefone. Jam labiau rūpi uždarbis iš telefono kaip daikto, nei iš duomenų jame. Aš labiau rūpinčiausi apsauga, kai kas nors tikslingai gali bandyti pavogti duomenis arba pakenkti. Gerai jum, jei dirbat kokius paprastus darbus ir esat niekam neįdomūs, bet tarkim jei dirbat su kažkokiais konfidencialiais įmonės duomenimis ir jiems nutekėjus gali būti padaryta daug žalos, tada būtų mažų mažiausiai kvaila nesirūpinti telefono apsauga. Įsivaizduok paprasta situacija, kad esi kažkokiam verslo susitikime, su daug žmonių, viskas tęsiasi jau porą valandu kambaryje karšta, telefonas ant stalo. Ateina laikas padaryt pertrauką ir tu dėl dviejų savaičių nereguliaraus miego ir nuolatinio darbo palieki tą telefoną ant stalo ir nueini atsigerti vandens. Per tą laiką kas nors nutaikęs gerą progą gali paimt telefoną, jį atrakint, iš tavo paties emailo persisiųst sau reikalingus duomenis ir ištrint išsiųstą emaila, padėt telefoną atgal į vietą, niekas nieko nepastebės, o tu nieko net nesužinosi. Tik kitą savaitę pamatysi, kad tavo konkurentai jau siųlo kone identišką produktą. Arba tarkim tu laikai nemažai bitkoinų savo piniginėje ir kažkas iš tavo 'draugų' rato žino apie tai. Būsi kažkur svečiuose ar pas tave lankysis svečių, eisi į tualetą ir paliksi telefoną kambaryje - vėlgi kažkas gali pasinaudot proga ir papildyt savo piniginę savo bitkoinais. Keistas man jūsų požiūris, kad laikau telefoną kišenėje ir man p****i visokios apsaugos. Jeigu jūs neturite ko saugoti, tai nebūtinai reiškia, kad tos apsaugos visiškai be reikalo sugalvotos. Ir jei jūs užtikrinat saugumą laikydami telefoną 24/7 kišenėje, miegodami su telefonu, tai nereiškia, kad kiti elgiasi taip pat. Kai kurie žmonės vardan komforto ir savo ateities vaikų sveikatos yra linkę išsimti telefoną iš kišenės.
bahuriux 2018-09-14 15:15
Aš jau parašiau apie duomenų apsaugą vs big-data rinkimo tai nesikartosiu, kurkas saugiau yra nesinudoti jokiom įtartinom apasaugom ir laikyti telefoną prie savęs, nesinaudoti niekuo jokiais internetiniais bankais iš telefono, jokiais kripto reikalais iš telefono ir servisais, apsais kurie kelia įtarimą. Aš būčiau firmos savininkas tarkim ir turėčiau, ką slėpti nuo konkurentų, tai įeinant ir išeinant iš darbovietės visi būtu tikrinami ir nei vienas nei atsinėštu, nei išsineštų jokių elektroninių prietaisų, net blueprintų ir eskizų, ne tik telefonų, būtu blokuojami visi web adresai kurie nereikalingi darbui ir filtruojami visi emailai kurie įeina ir išeina, idealiu atveju prieiga prie interneto tik su leidimu ir apsaugos priežiūra. Ir ne dėl darbo efektyvumo, o dėl saugumo, čia žinoma tik tokiu atveju jei firma užsiima tokia veikla kurią reikia slėpti nuo konkurentų.
jilted 2018-09-14 17:31
Atsiprašau, bet labai keistas man toks provincinis mąstymas. Atrodo tamsta sėdite per dienas vienoje šiltoje vietelėje ir nelabai tenka išeit į lauką, bendraut su nepažįstamais žmonėmis ar šiaip kažką matyt daugiau, nei kompiuterio ekraną. 1. Gyvenant Lietuvoje gal ir nėra problemų, bet kai kuriose vakarų/šiaurės Europos šalyse yra labai paplitę apps'ai elektroniniam atsiskaitymui. Pvz. MobilePay - Danija. Labai nedaug kas su savimi nešiojasi grynuosius, o per tą appsą gali atsiskaityt praktiškai visur - kirpykla, telefonų taisykla, prekybos centras, privatūs asmenys ir t.t. Nieko nekainuoja, pinigai nuekliauja gavėjui iš karto, labai patogu. Šito kaip ir galima išvengti, bet žinant kaip tai yra patogu, tai yra labai paplitę ir retai sutiksi kažką, kad tuo nesinaudoja. 2. Ar tikrai manai, kad įmanoma padaryti tokią apsaugą, kad niekas nieko negalėtų įsinešt, išsinešt, tuo labiau, kad toks dalykas kaip telefonas galų gale reikalingas tam pačiam darbui. O kam reikės prasineš telefoną triusikuose ar dar kur. Kaip žinia net ir kaliniam nesudaro didelių problemų įsigyti telefonus. 3. Jei ir pavyktų sukurti tokią apsaugą, kiek visa tai kainuotų? Kiek darbuotojų laiko atimtų tokie nuolatiniai patikrinimai. Įsivaizduok, jei ofise dirba 100 žmonių, arba 1000. Ir dar bent terčdaliui iš jų darbo metu reikia kažkur išeit iš ofiso, nuvažiuot susitikt su klientais, tiekėjais. Galų gale konkurentam net nereikėtų stengtis, nes dėl tokių apsaugos priemonių jie laisvai galėtų savo produktą parduot dvigubai pigiau. 4. Kas išvis norės pas tave dirbt su tokia 'apsaugos' sistema. Nebent tu gamini kažkokias itin slaptas karines technologijas, bet kitu atveju darbuotojai mieliau eis dirbt, kur nesijaus, kaip uždaryti į kažkokį kalėjmą. 5. Ne visi susitikimai vyksta būtent pas tave firmoje. Kartais tenka iškišt nosį ir į lauką. 6. Tokie žmonės kaip tu todėl ir nėra firmos savininkai, nes gyvena burbule ir nelabai supranta kaip veikia realus pasaulis. 7. Jei jau turi bent minimaliai dėl kažko pasisaugot, tai vis dėlto paprasčiau užsidėt bent kažkokią apsaugą telefone, nei imtis neadekvačiai sudėtingų, neefektyvių ir nepatogių priemonių saugumui užtikrinkti.