Bitkoinas: kaip nepertraukiama grandinė saugo virtualią valiutą ir kodėl jos neįmanoma nulaužti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hencia 2018-10-03 08:48
Daug netikslumų straipsnyje. Vien tai, kad "Pervedimai bitkoinais yra nemokami". Pervedimą turi patvirtinti daug kompiuterių, todėl jiems padalinama tam tikra dalis bitkoino (satošiai). Kai bitkoinas kainavo kelis dolerius - tinklo mokestis buvo cento dalys, tačiau bitkoino kainai pasiekus 20000 dol. - tinklo mokestis siekė 40$ ir daugiau, o tai - jau tikrai ne nemokama...
vanduo4 2018-10-03 13:17
- Straipsnyje įvelta loginė klaida: bitcoin grandinės niekas nelaužia, juos tiesiog pavagia iš tų pačių, saugiomis laikytų piniginių. - Yra ne vienas atvejis, kai įtariama jog patys piniginių administratoriai viešai praneša apie hakerių ataką, o paskui dingsta su visais bitcoin'ais. - Taip kad, Bitcoin saugumas nesietinas su opercijų saugumu, o su pačiu bitcoin laikymu elektroninėje formoje. P.s. Bitcoin piniginių trūkumas: tu negali operacijų atlikti kitose sistemose, kaip tik toje kurioje nusipirkai bitcoin. Taip tu esi pririštas prie konkrečios bitcoin pirkimo/pardavimo sistemos. Panašiai kaip prekybos tinklas tau duoda voučerius, kuriuos tu gali išleisti tik tame prekybos centre ir niekur daugiau - taip tu esi visiškai priklausomas nuo kažkieno gerovės ir visiškai nesvarbu kiek saugus tas bitcoin kodas.
CackisS 2018-10-04 13:45
Kažką suvėliai. Aš su savo bitcoin pinigine galiu pirkti iš bet kur kur galima atsiskaityti bitcoin, o jei tu perki bitcoin akcijų biržuose, tai tau niekas ir neduos to bitcoin pas save naudoti.