„Microsoft“ ruošia revoliuciją - daugiau jokių slaptažodžių, viskas pereina į naują saugumo lygį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2018-09-29 15:39
Tegul eina jie su savo saugumu... Įmonėje reikėjo atsinaujinti M$ Office. Nupirkom 10 licenzijų. Turim darbinius el-paštus, su jais pradėjom registruoti vartotojus. Nes dabar su Office raktu negali aktyvuoti office programos, o reikia M$ vartotojo. Bet po 3 naujų acc nebeleido kurti nauju, pareikalavo telefono numerio. Ant darbinio telefono užregistravome 3 naujus acc, po to nebeleido ant to telefono registruoti naujų. Teko kita pasiimti. Užregistravus ir aktyvavus visus 10 Office paketus. Sėkmingai dirbom, bet prie acc vardo programoje atsirado šauktukas. Tik po kurio laiko supratom, kad visi acc užblokuoti. Norint parašyti į M$ reikia turėti jų acc, bet visi acc užblokuoti. Bandžiau kurti nauja acc, bet pareikalavo telefono numerio, bet visi telefono numeriai naudoti ofisu aktyvacijai užblokuoti. Neturi jų acc negali gauti jokios pagalbos. Šiaip ne taip sukūriau nauja acc su darbuotojo asmeninių telefonu. Susisiekiau su pagalba. Pasakė, kad acc reaktyvacijai reikia naujų telefono numerių. Pasakiau, kad įmonėje nėra reikiamo skaičiaus telefono numerių (juk dali patys užblokavo). Tai atsakė, kad iš ko nors pasiskolinčiau reikiama skaičių telefonų. Ir čia jų saugumas? Skolintis telefonus iš kažko kad aktyvuoti savo acc?
Gedis 2018-09-30 07:20
spjauk i juos ir eik i linux.Kad ir kiek ms fanai berektu,ten yra visos alternatyvos ir bene visos nemokamai.Senai dejau skersa ant ju,ten nebent vaikams del zaidimu
- 2018-09-30 08:16
Ten pas juos įmonė. Jei įmonės galėtų lengvai spjaut į MS Office - jau būtų padariusios. Dažniausiai dabar norint pereiti - kainuotų ir tektų keisti darbo įpročius ir darbo eigą.
Shinigami 2018-09-30 19:05
Namie seniai naudoju linux ir LibreOffice, bet čia kalbėjau apie įmonę. Įmonei yra labai sunku pakeisti programinę įrangą, nesvarbu kokia. Problema nėra vien tik M$ Office ir LibreOffice. Ne pereinant nuo senesnės M$ Office prie naujesnės yra problemų. Nes sukurti failai su viena versija atidarius su nauja dažnai išsidarko. Taip pat problemos yra kai reikia keistis failais su kitomis įmonėmis, kurios naudoja kitas Office versijas. Gal ilgai teko wordinius dokumentus saugoti .doc formatu, o ne nauju .docx, nes kitos įmonės turėjo senus ofisus ir negali atidaryti .docx O kita problema skirtingas GUI. Mažiausiai 50% įmonės darbuotojų (tikriausiai ne tik mūsų įmonėje) turi prasta kompiuterini raštingumą, dėl ko jiems labai sunku pereiti prie naujos programinės įrangos. Man labiausiai LibreOffice trūksta M$ Office turinio kairėje pusėje. LibreOffice kažką panašaus turi, bet jis nėra toks patogus. Bet namie man pakanka LibreOffice. Todėl įmonei pereiti prie pigesnės programinės įrangos gali kainuoti brangiau, nei nusipirkti brangesnę. P.S. mano brolis lanko mokyklą. Spėkit, per informatikos pamokas, kokių ofisu juos moko naudotis?
lizunas 2018-10-01 14:09
Moko MS'o gal dar vis, retos mokyklos Linux ima... Net kolegijose/universitetuose stumdo MS'ą, matai jiems sunku įsidiegti LibreOffice ir tikrinti darbus...
daynewss 2018-10-01 14:46
Libre Office nėra tai gerai išdirbtas, nekalbu apie licenzijavimą, kaip MS Office. Galima rašyti kiek tik nori, bet nemokami produktai, bent jau ant MS 99% yra blogesnės kokybės, nei mokami.
Finalfour 2018-10-01 15:10
Jus supraskit, imone tikrai nekeis softo vien del to, kad tos imones IT'snikui matai daug reikia krustis su visokiom aktyvacijom ir t.t. Uz tai pinigus jam ir moka, kad jis p..stusi. Ta ziurkike ofiso tarnautoja yra svarbesnis asmuo nei IT'snikas. Ir kai tokiu yra dauguma - niekas neis prie linux vien del to, kad maziau bedu su to softo prieziura. MS produktus naudoja visos pilkos mases. O pasaulis taikosi prie pilku masiu, o ne prie advanced useriu. Ypac, kai toms pilkoms masesm knistis nereikia prie MS produktu - namuose visi juos naudoja, nes KMS activator turi tik viena mygtuka - activate, ir visos bedos baigtos. Kai softa nupiratatuti yra 10x paprasciau nei ji nusipirkti ir aktyvuoti legealiai - tai nafik uz ji moket pinigus? Gaila, kad imonems toks variantas netinka. Uz tai labai tinka paciam MS - zmones namuose nemokamai naudoja ju produktus, ismoksta naudotis tik jais, todel imone yra priversta brangiai pirkti tik MS softa. Nes apmokyti darbuotojus naudotis linux yra brangiau, plius pas tuos darbuotojus mokytis dirbti kitokiu softu nei namuose motyvacijos 0.
Shinigami 2018-10-01 20:05
Mokykloje moko dirbti M$ office programa, nes mokykloms M$ jas duoda praktiškai nemokamai. Todėl ir namie dauguma naudoja M$ Office. Kadangi dauguma moka (parašyti kelis žodžius wordu, bet realiai nemoka žmonės dirbti wordu) įmonėms pigiau nusipirkti M$ Office nei mokyti darbuotojus dirbti LibreOffice. Ir tada gaunasi užburtas ratas. Mokykloje moko M$ nes jį populiariausia, o kadangi mokykloje moko M$ ji yra populiariausia. Kadangi viena įmonė naudoja M$ kita negali naudoti LibreOffice, bet kadangi kita naudoja M$ tai ir pirmoji negali naudoti LibreOffice. Net jei ir norėtu. O visoms įmonėms susitarti ir pereiti ant LibreOffice taip pat nėra įmanoma. Su Linux įmonėse dar sudėtingiau. Mūsų įmonėje svarbiausiais darbo įrankis yra AutoCAD Civil 3D. O jis ant Linux negaminamas. Alternatyvų galima rasti paprastam AutoCAD (pav.: BricsCAD), bet AutoCAD Civil 3D alternatyvos neradau. Mums labai svarbus funkcionalumas yra TIN surface. Yra prigaminta priedu BricsCAD su TIN paviršiais, bet jie ten labai limituoti, nes priedai orientuoti į kelius, o ne TIN surface. Dėl to dėl darbinės programinės įrangos trukumo skirto verslui, verslui ir sunku pereiti ant Linux. Žinoma, vienoms verslo sritims yra lengviau pereiti ant Linux nei kitoms, nes jų naudojama programinė įranga veikia ant Linux arba yra geru alternatyvu ant Linux, bet tokių įmonių mažuma. Dažniausiai komercinė programinė įranga palaiko tik windows, kartais obuolį, bet labai retai kada palaiko Linux.