Rimti kaltinimai: „Qualcomm“ apkaltino bendrovę „Apple“ konfidencialios informacijos vagyste ir jos perdavimu konkurentams  ()

Amerikiečių mikroschemų gamintojas „Qualcomm“ apkaltino bendrovę „Apple“, kad ši esą vogė slaptą informaciją ir dalinosi ja su kitu mikroschemų gamintoju „Intel“, nurodoma teismo dokumentuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė šiais kaltinimais papildė ieškinį prieš „Apple“, kurį San Diego teisme pateikė pernai.

Pakoreguotame ieškinyje nurodoma, kad „Apple“ esą „ilgus metus teikė melagingus pažadus, vykdė slaptos veiklos ir gudrybių kampaniją, skirtą pavogti „Qualcomm“ konfidencialią informaciją ir prekybos paslaptis“, su tikslu padėti „Intel“ ir kitiems konkurentams išmaniųjų telefonų mikroschemų rinkoje.

„Apple“ tikslas buvo pirkti mikroschemas iš „Intel“, užuot pasikliovus „Qualcomm“, kuri yra dominuojantis žaidėjas išmaniųjų telefonų procesorių rinkoje, teigiama teismo dokumentuose.

Naujienų agentūrai AFP „Apple“ paprašius reaguoti į šiuos kaltinimus, įmonės atstovai agentūrą nukreipė į birželį išsakytus komentarus dėl jos nesutarimų su „Qualcomm“.

„Neteisėta „Qualcomm“ verslo praktika kenkia „Apple“ ir visam sektoriui. Jie teikia mums vienintelį komponentą, bet ilgus metus reikalavo gauti dalį visų išlaidų mūsų produktams – iš esmės apmokestinant „Apple“ produkciją“, – tuomet teigė didžiausia pasaulio įmonė pagal rinkos kapitalizaciją.

„Apple“ ilgą laiką pirko mikroschemas iš „Qualcomm“, bet kilus ginčams su minėtąja įmone, pradėjo ieškoti alternatyvų ir atsisuko į „Intel“.

Pernai „Apple“ pateikė ieškinį, kuriame teigiama, kad plačiai naudojamiems išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams mikroschemas gaminanti „Qualcomm“ išnaudoja dominuojančią rinkos poziciją bei nesąžiningai reikalauja honorarų. Ieškinyje „Apple“ reikalavo milijardinių kompensacijų.

Panašius skundus prieš „Qualcomm“ „iPhone“ telefonų gamintojas pateikė ir Kinijoje.

Savo ruožtu mikroschemų gamintojas tuomet reagavo pateikdamas atsakomąjį ieškinį, kuriame teigiama, kad „Apple“ pažeidinėja sutarimus bei įvairių valstybių reguliuotojus esą skatina imtis veiksmų prieš „Qualcomm“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()