Aukščiausio lygio flagmanas, kuris gali viską, o Kinijoje kainuoja kaip vidutinės klasės telefonas: išsami „Xiaomi Mi 8“ apžvalgų suvestinė (Video, Speciali akcija ir pati žemiausia kaina)  (3)

Geriausias ekranas kokį tik kada nors turėjo „Xiaomi“ kompanijos telefonai, nuostabus veikimas ir labai kokybiškos kameros. Apžvalgininkai negaili gerų žodžių „Xiaomi Mi 8“ flagmanui, tačiau nejau jis yra be trūkumų? Tuojau tai ir išsiaiškinsime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje „Xiaomi Mi 8“ apžvalgų suvestinėje surasite koncentruotą informaciją, ką apie šį išmanųjį telefoną kalba apžvalgininkai, kokius svarbiausius dalykus pastebi, kokie yra minusai ir pliusai.  

Pateikiame svarbiausių dalykų apie „Xiaomi Mi 8“ išmanųjį telefoną sąrašą, testų rezultatus ir apžvalgininkų nuomones.

Telefono pakuotė, pagaminimo kokybė

  • Šiose apžvalgose matyti, kad telefonas atkeliauja tvarkingoje pakuotėje, kurioje yra visos reikalingos dalys: pats telefonas, dėkliukas, įkroviklis ir 3.5 mm adapteris (1:17; 0:25).
  • Pats telefonas sveria 175 gramus, o storis yra 7,7 milimetrai – ties galinių kamerų moduliu storis siekia 8,6 mm (5:00). „Mi 8“ pagamintas kokybiškai, su metaliniu korpusu ir stikline nugarėle (2:05). Bendrai telefonas atrodo gražiai, o ir laikyti jį rankoje yra patogu (4:44).

Ekranas, veido atpažinimo ir pirštų atspaudų veikimo kokybė

  • Labai puikus „AMOLED“ ekranas, geras matymo kampas ir itin ryškios detalės – tai vienas iš geriausių „Xiaomi“ telefonų pagal šį parametrą  (1:25, 8:42, 0:42, 5:34).
  • Veido identifikavimas ir telefono atrakinimas naudojant infraraudonųjų spindulių seksorių veikia labai greitai ir be jokių problemų. Tiek dienos metu, tiek ir visiškoje tamsoje telefonui nekyla problemų, norint pasinaudoti „Face ID“ technologija (0:50, 1:45, 3:16, 9:30). Taip pat ir pirštų atspaudų skaitytuvas dirba puikiai (4:45, 2:30).
  • Beje, nors telefonas turi ekrano išpjovą, tačiau ją galima paslėpti. Ši detalė itin patiks tiems, kurie nėra dideli ekranų išpjovų mėgėjai (1:02, 4:38).

Programinė įranga, telefono veikimas, baterija ir testų rezultatai

  • Štai kaip atrodo tik iš pakuotės išimtas ir pirmą kartą įjungtas telefonas (5:23). Akivaizdu, kad telefonas darbuojasi su „MIUI 9.5“ operacine sistema, kurios pagrindas yra „Android 8.1“ (5:47). Jis dirba labai greitai ir stabiliai, be jokių trikdžių (4:18, 6:30, 9:20, 12:00).
  • Na ir žinoma Antutu rezultatai yra įspūdingi – daugiau kaip 270 000 rezultatas, o tai yra daugiau nei surenka „Black Shark“ ar „Mi Mix 2S“ telefonai (9:20), taip pat ir „WiFi“ bei 4G testų rezultatai rodo, kad telefonas yra „super greitas“ (3:39, 7:21, 9:08).
  • Dėl žaidimų nekyla jokių bėdų, tai yra „vienas naujausių Android telefonų su puikiomis techninėmis charakteristikomis ir jis su žaidimais susidoroja kuo lengviausiai“. Galima drąsiai žaisti naujausius žaidimus ir nustačius aukščiausius parametrus (2:24, 5:11, 7:53).
  • Baterija tikrai labai gera, jos užtenka iki 2 dienų, o naudojant intensyviai – 8 valandoms. Dėka „QC 3“ technologijos, bateriją įkrauname per 1 valandą ir 37 minutes, o tai yra labai greitai (3:15, 3:57, 10:20).

Kamerų ir garsiakalbių kokybė, nuotraukų ir vaizdo įrašų pavyzdžiai bei dar keletas pastebėjimų

Tiek priekinės, tiek galinės kameros pasižymi įspūdingais parametrais, o nuotraukas apdoroja dirbtinis intelektas (6:14, 6:06). Priekinė kamera fiksuoja kokybišką vaizdą, iki 1080P raiškos, tačiau nepalaiko elektroninio vaizdo stabilizavimo, o tai yra šioks toks minusas (8:38, 13:46).

Galinė kamera darbuojasi puikiai ir palaiko optinį vaizdo stabilizavimą, fokusavimas vyksta labai greitai, tad vaizdo įrašų kokybė išties labai gera (5:24, 14:20). Čia tik įrašomo garso kokybė galėtų būti dar aukštesnės kokybės (7:45).

Na, o nuotraukų kokybe galima įsitikinti patiems – jos tikrai labai geros kokybės, ryškios ir detalios (9:50, 7:00, 15:25, 2:54). Čia palyginamos „OnePlus 6“, „iPhone X“ ir „Xiaomi Mi 8“ telefonais darytos nuotraukos bei vaizdo įrašai (6:36).

 

Vienas iš minusiukų, kad telefonas turi vieną garsiakalbį, nors ir garso kokybė yra gana gera (3:34, 10:20). Visgi, apžvalgininkai pripažįsta, kad „Mi Mix 2S“ telefono garsiakalbiai yra geresni (8:05, 7:45).

Taip pat telefonas neturi apsaugos nuo vandens (6:44) ir nėra 3.5 mm audio jungties, tačiau pakuotėje yra specialus adapteris, tad nereikės jo ieškoti atskirai. Garsas klausantis muzikos per ausines yra kokybiškas, jokių didesnių priekaištų (5:48).

Didelis pliusas, kad telefonas turi dvigubą GPS modulį, kuris veikia kokybiškai, nors ir norėtųsi didesnio tikslumo. Apžvalgininkas pastebi, kad GPS rodomo tikslumo paklaida siekia iki 16 metrų (4:44, 11:02), nors šis apžvalgininkas teigia, kad „Mi 8“ GPS yra toks pats tikslus, kaip ir „Samsung S9“ telefono (6:46).

Išvados

  • „Už 400 eurų jūs nerasite nieko geriau. Tai fantastiškas telefonas, kuris yra toks pats geras kaip iPhone X, OnePlus 6 ar kiti flagmanai, tik kainuoja nepalyginamai mažiau (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). Mi 8 veikia fantastiškai, jokių trikdžių, baterija nekaista, kameros fotografuoja puikiai, vaizdo įrašai aukščiausios kokybės. O ekranas ir veido atpažinimo technologija tiesiog nuostabūs. Visgi, nors telefonas puikus ir nesinori prie jo kibti, bet yra tam tikrų menkų trukūmų. Pirmiausiai, jis galėtų palaikyti belaidį įkrovimą. Juk Mi 8 korpusas yra stiklinis. Taip pat klausimas kodėl nėra antro garsiakalbio, kuris palaikytų stereo garsą. Dar trūksta ir 3.5 mm audio jungties, nors ir pakuotėje yra microUSB laidas šiam trūkumui išspręsti. Ir tai viskas, tai visi trūkumai, kuriuos aš aptikau šiame telefone. O svarbiausia, kad tai tvirtai pagamintas, kokybiškas, greitas ir galingas išmanusis telefonas už fantastiška kainą – kažko geresnio už 400 eurų nei Mi 8 jūs tikrai nerasite.“
  • „Turint galvoje kiek kainuoja Xiaomi Mi 8 telefonas ir tai ką jis gali pasiūlyti, tai yra puikus pasirinkimas (9:20). Imant kitus telefonus, kurie turėtų tokias pačias specifikacijas, kaip pavyzdžiui Samsung kompanijos telefonus, pastarieji kainuos bent 300 dolerių daugiau. Bendrai, Xiaomi Mi 8 yra labai panašus į OnePlus 6 ir tai yra gerai, nes atsirado rimtas konkurentas šiam flagmanui. Aš kažkokių nusiskundimų Mi 8 telefonu neturiu – viskas veikia greitai bei gerai. Tai aukščiausios kokybės išmanusis telefonas, tik prieš jį pirkdami, gerai pasižiūrėkite ar jūsų šalyje jis palaikys visus mobiliojo ryšio dažnius.“
  • „Net nepaisant ekrano išpjovos, kas man ne itin patinka, Mi 8 ekranas yra nuostabus – aukščiausia kokybė (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). Taip pat puikios kameros, veido atpažinimo technologija. Kol kas Xiaomi šioje kategorijoje yra geriausia – tokio plataus telefono užrakinimo ir atrakinimo pasirinkimo niekas daugiau negali pasiūlyti. Ir paskutinis itin didelis pliusas, tai daugybė mobiliojo ryšio dažnių, kuriuos rasite net ir kiniškoje Mi 8 versijoje. Visgi, telefonas nėra tobulas ir man keletas dalykų nepatiko. Pirmiausiai, nėra 3.5 mm audio jungties, telefonas nėra atsparus vandeniui, kaip tokio lygio telefonui garsiakalbis yra gana silpnas, na ir ganėtinai didelė ekrano išpjovą. Tačiau kaip sakoma, už kai kuriuos privalumus tenka susimokėti. Tad net nepaisant tam tikrų trūkumų, kurie galbūt kitiems pasirodys visiškai nereikšmingi, Xiaomi sugebėjo išspręsti dvi savo esmines telefonų problemas. Tai yra, Mi 8 aprūpino puikiu ekranu ir įrengė kokybiškas kameras. Tad tai puikus telefonas.“
  • „Aš Mi 8 telefonu naudojuosi jau visą mėnesį ir esu juo pilnai patenkintas (esminiai momentai pateikiami visoje apžvalgoje). Jis veikia puikiai ir tai ką per šio telefono pristatymą žadėjo Xiaomi kompanija, aš tikrai gavau įsigijęs šį telefoną. Veido apžinimo technologija, tiek dienos, tiek nakties metu, yra fantastiška. Šioje kategorijoje Xiaomi kompanija stipriai lenkia savo konkurentus. Deja, bet garsiakalbiai ir mikrofonas galėtų būti geresni. Ekranas, mano nuomone, yra puikus – jis puikiai sukalibruotas. Apie patį telefono veikimą galiu pasakyti tik tiek – jis nestringa, telefonas nekaista, viskas veikia greitai, tai tiesiog tobula. Ir turėkite galvoje, kad šiuo metu telefonas veikia su MIUI 9, o greitai jis turės MIUI 10 operacinęs sistemą, tad telefono veikimo kokybė iškart pagerės dvigubai. Kameros dirba puikiai, jokių nusiskundimų. Baterijos užtenka visai dienai ir palaiko QC 4 technologiją. Tik šiuo atveju teks įsigyti atskirą QC 4 technologiją palaikantį įkroviklį, nes pakuotėje yra QC 3 įkroviklis. Manau, kad Mi 8 šiuo metu turi tik du konkurentus, tai – Mi Mix 2S ir OnePlus 6, tačiau Mi 8 turi geresnes kameras ir patrauklesnę kainą. Pabaigai rekomenduoju nepirkti Mi 8 kiniškos versijos, nes susidursite su tam tikromis problemomis – teks rankiniu būdu susitvarkyti kai kuriuos programinius trūkumus. Geriau iškart įsigykite tarptautinę versiją ir išvengsite šių nepatogumų.“
  • „Xiaomi Mi 8 yra tikrai geras telefonas, tačiau, mano galva, jis turi keletą trūkumų (17:00). Deja, bet yra tik vienas garsiakalbis, nėra MicroSD lizdo, tad reikia prieš perkant telefoną gerai išsirinkti modelį, kuris turės pakankamai vidinės atminties. Taip pat nėra 3.5 audio jungties, neturi IP reitingo, tad nėra atsparus vandeniui. Nepalaiko LTE 20 dažnio (iš tikrųjų palaiko, tik reikia pasirinkti tarptautinę telefono versiją aut. past.), 4K filmavimo metu nepalaiko 60 kadrų per sekundę, na ir dizainas yra visiškai nukopijuotas nuo iPhone X telefono. Tačiau galbūt tokia mintis Xiaomi ir buvo – sukurti Android telefoną tiems, kurie nori iPhone X, bet nemėgsta iOS. Pliusai Xiaomi Mi 8 yra akivaizdūs – aukščiausia pagaminimo kokybė, puikus ir ryškus AMOLED ekranas, puikios techninės specifikacijos, labai greitai dirba, puikiai dirba veido atrakinimas ir esant prastam apšvietimui, o galinės kameros darbuojasi nuostabiai. “
  • Tai antroji šio apžvalgininko Mi 8 apžvalga, tik šįkart jis pateikia savo nuomonę apie šį telefoną po to, kai mėnesį laiko juo pasinaudojo (9:05). „Po mėnesio laiko manau, kad Mi 8 yra fantastiškas telefonas, ypač tokioje kainų kategorijoje. Super greitas, nuostabus ekranas – tikras flagmanas. Visgi, manau, kad kaip tokio lygio telefonui, jis privalėtų turėti antrą stereo garsiakalbį, belaidį įkrovimą ir būti atsparus vandeniui. Taip pat trūksta elektroninio vaizdo stabilizavimo, GPS galėtų būti truputi tikslesnis. Manau, kad Mi 8 yra labai panašus į Mi Mix 2S, juolab, kad techniniai parametrai šių telefonų yra itin panašūs. Žinoma, Mi 8 yra kitoks telefonas. Jis veikia puikiai, baterija darbuojasi gerai. Pilnai įkrauti bateriją užtrunka 1 valandą ir 37 minutes, tad dėka QC 3 įkrovimo technologijos, tai yra tikrai greita. Baterijos energijos užtenka iki 2 dienų, o naudojant intensyviau – 8 valandoms. Nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė tikrai gera. Puikus AMOLED ekranas, telefono atrakinimas naudojant IR ir veido atpažinimą yra aukščiausio lygio, o garso kokybė klausantis muzikos per ausines yra puiki. Tai puikios pagaminimo kokybės, naujausiomis technologijomis ir geriausiais techniniais parametrais aprūpintas išmanusis telefonas už puikią kainą.“

Speciali kaina ir sąlygos

„Xiaomi Mi 8“ 6/128 GB

  • Lietuvoje - 499.00€
  • Gearbest 358,75€.
  • 26% nuolaida. Ši kaina yra pati žemiausia, kokia tik iki šiol buvo:
  • Siuntimas į Lietuvą per Priority Line kainuos 0,69 eurus. 
  • Sutaupote 140€

„Xiaomi Mi 8“ 6/64 GB

  • Lietuvoje - 445€
  • Gearbest 341€.
  • 26% nuolaida. Ši kaina yra pati žemiausia, kokia tik iki šiol buvo:

  • Siuntimas į Lietuvą per Priority Line kainuos 1,56 eurus. 
  • Sutaupote apie 100€
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: