„Apple“ ir „Samsung“ gavo milijonines baudas už telefonų lėtinimą, bet tai - tik pati pradžia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2018-10-27 10:55
kiek tel turejas budavo updeitai bet ne per prievarta ikisdavo jei pats nori ir atnaujini. taipat gali isjungti ta funkcia. ir taip aisku jei updeitinsi leciau veiks WTF is oro bauduoja
Finalfour 2018-10-27 16:13
Kas cia per kliedesys "ir taip aisku jei updeitinsi leciau veiks". Cia tipo normalu? Tipo updeto paskirtis BLOGINTI? Siaip updeito paskirtis - GERINTI. Kazka - sauguma, sparta, funkcijas. Bet ne LETINTI. Jei gamintojams atrodo kad updeitas turi letinti - toki gamintoja pist reikia taip, kad ruktu ir menulyje matytusi. O jei kazkuriam vartotojuj atrodo, kad updeitas yra blogis ir jo reikia vengti - tai apie toki vartotoja labai daug ka tai pasako.
Plastique 2018-10-27 16:36
Aha, turėjau pamenu s3 pasiėmęs kai tik išėjo beveik. Veikė visiškai ledovai, jokio lago ir pan. Naudojau gal kokius 3-4 metus, sukosi gan normaliai, keist jokių planų nebuvo (nebent dėl kameros). Išėjus s6, gal po pusmečio išėjo kažkoks random update (žinojau, kad ne androido, nes jau gal 2 metus nieko neupdeitino ant s3 senuko) tai numetinėdavau aš jį vis ir nenaujinau. Tada gal po savaites jis tiesiog įsirašė automatiškai, paėmiau į rankas tel. ir žiūrių jau baigė diegt "naujinimą" beveik. Pats tel., jokių sutikimų ar aceptinimų nespaudžiau. Persirašiau softą į naują, galvojau bus ok. Vėl sukosi gan gerai lyginant kaip tokio senumo rageliui, ir vėl ta pati istorija, pats atsinaujino po kelių dienų be jokių sutikimų, ko pasekoje liko tas pats super lagas atsiradęs tiesiog iš nieko. Ir kas iš to išėjo? Tel keitimas po mėnesio kokio, nes buvo nebeįmanoma naudotis dėl lago, po "priverstinio" atnaujinimo. Pasiėmiau s7, ir tas pats reikalas jau jaučiu kaip vyksta. Iki s9 išėjimo sukosi super gerai, kamera buvo bomba. Kol keliavau kalnuose (šios vasaros vidurį) išėjo androido update iš 6.0 (Marshmallow) į Android 8.0 (Oreo) ir keli mini update, pasiskaičiau review vieną vakarą ir galvojau ok (baterijos veikimas buvo padidintas, šeip naujų funkcijų atsirado, gal pagerino dar kažką). Bet ne viskas taip gerai kaip pasirodė. Grįžęs po kelionės susidėjau foto iš ragelio, ir skirtumas akivaizdus, kamera žiauriai suprastėjo, nuėmė daug patogių dalykų (bet tebūnie čia įpratimo reikalas). Tai realiai foto žiūrint buvo viskas ok iki update, po jo, dingo normalus kontrastas, spalvos, detalumas suprastėjo. Hdr veikimas irgi suprastėjo gal dvigubai. Tai manau laiko radęs, pasidarysiu downgrade arba koki custom softą įsimesiu. Nes lagas mini irgi jau atsiradęs, ko nebuvo iki atnaujinimo. Bet didžiausias gruzas, dėl gerokai suprastėjusios kameros.
Shinigami 2018-10-27 22:41
Dabar nusipirkau Nokia su Android One. Kadangi OS neturi nieko bendro su telefono gamintojų, o yra grynai google OS, tai gal lėtinančių atnaujinimu nesius. Šiaip galima ir ant samsung rasti custom rom, be samsung brudo. Tai turėtu nebūti lėtinimo.
zaliaakis 2018-10-27 22:45
Turiu s7 su paskutiniais atnaujinimai. Jokio lago. Kamera puiki. Viskas ok. Net viskas greičiau veikia, nei anksčiau... Įtariu kad pas kai kuriuos šlamšto prirašyta ir jis visą reikalą gadina... O telefono nei taupus, kraunu kada galiu . Naudoju taip kaip noriu. Ir net nėra noro keisti i ką kitą.
Fikcija 2018-10-28 08:52
Va kur veikia konkurencijos tarnyba ,ne tai ka pas mus tik kysius renka ir imituoja darba...
Elvis 2018-10-28 12:47
Ar galima kaip nors pataisyti situaciją jei atnaujinimai jau įdiegti? Ar įmanoma kažkur kažkaip rast senesnes operacinės sistemos versijas ir jas įsidiegt? Ar gal factory default settings kažką pakeistų? (Jei kažką nusišnekėjau, tai tik todėl, kad esu absoliučiai žalias šiuose reikaluose. Kiek žalias? Maždaug tiek, kiek daugumos jūsų močiutės.)
immortallt 2018-10-28 13:17
Nu ir kur tau konkurencijos tarnybos reikia? Kuro kainos per didelės, bet pigiausios regione?
lizunas 2018-10-28 15:40
Galima senesnę įsirašyti, ieškok čia https://forum.xda-developers.com
Denis_LT 2018-10-28 17:25
Nesenai skaiciau kad Nvidia GPU pradejo letint o dabar sitie brudai nusprende ir telefonus letint
Jomajo 2018-10-28 19:23
turiu S7 apie 3 metus, po paskutiniu updatu pastebejau stiprei suprastejusia kamera, kazkoks baltas rukas aplinkoj atsirado ir siaip kokybes nepalyginsi kokia buvo, beje palyginus su nuotraukas su S8 tai s7 atrodo apgailetinai, nors kameros identiskos. siaip visa kita veikia neblogai, jokiu siuksliu neturiu. pakentesiu dar kol 10 iseis ir ten updatai bus isjungti forever. beja nesenei nusprendziau atnaujinti savo apple mac, nes neveike viena programa kurios reikejo, tai po updato net screensaverio nepaveza, pastovei lagina, pasvordu nepriima, siaip viskas suletejo, nors viskas sukasi ant SSD, zodziu tragedija. Taip darantiems brandams reiketu saut tokias baudas, kad susimatytu apie bankrota.
fiso 2018-10-28 22:44
Visa laika nuo pradziu pradzios naudojau android os telefonuose ir karta t.y. pries ~3 metus isdrysau nusipirkti tada uz kosTminius pinigus iphone 6s 64gb. Naudoju iki siol as ji ir ka galiu pasakyti tai kad 2 nesulyginami dalykai... apple ir kiti telefonu gamintojai.. apple supportas geriausias, os atnaujinimai ilgiausi (~5m). As kiek pamenu mano visi androidiniai flagmanai po 2 metu naudojimo atsidurdavo stalciuje, reikedavo nauja pirkti. Siai dienai kai pagalvoji tas kosTmosas ne tiek ir daug kainuoja kai pasiziuri kad rageli naudoji ilgiau... Kas liecia os greiti ir letuma tai man ios praktiskai niekada nera pakibes, ir labai suletejes. Taip gal ios 11 buvo vos vos letesne, bet dabartine ios12 skraido kaip naujam telefone.
Wolfy 2018-10-28 22:55
Naudoju jau apie keturis metus LG L70 ir veikia jis taip pat puikiai, kaip, ir buvo naujas, gal tik akumas silpniau laiko, bet viskas kitką super. Nei buginasi nei ką. O turėjau samsung telefoną, tai pirmus metus veikė gerai, gal tik truputį bugindavosi. Antrais metais samsung sulėtėjo, o trečiais metai pasidarė labai lėtas ir bugilendas. Po garantinio iškart nusmigo. Daugiau į samsung telefonus net nežiūriu.