3 galvosūkiai, kuriuos „Microsoft“ anksčiau naudodavo pokalbiuose dėl darbo - į kelis iš jų atsakysite?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ramūnas.atkočius 2018-10-26 19:57
Kad taškas yra Šiaurės ašigalis, tai čia iš karto supratau, bet niekaip neįtikina tas kažkoks apskritimas. Kiti du geri, labai geri. Abejoju,kad kažkas greitai visus tris atsakytų..
ramūnas.atkočius 2018-10-26 20:03
Kvailai išversta, viskas aišku. The trivial answer to this question is one point, namely, the North Pole. But if you think that answer should suffice, you might want to think again! Let’s think this through methodically. If we consider the southern hemisphere, there is a ring near the South Pole that has a circumference of one mile. So what if we were standing at any point one mile north of this ring? If we walked one mile south, we would be on the ring. Then one mile east would bring us back to same point on the ring (since it’s circumference is one mile). One mile north from that point would bring us back to the point were we started from. If we count, there would be an infinite number of points north of this one mile ring. So what’s our running total of possible points? We have 1 + infinite points. But we’re not done yet! Consider a ring that is half a mile in circumference near the South Pole. Walking a mile along this ring would cause us to circle twice, but still bring us to back to the point we started from. As a result, starting from a point that is one mile north of a half mile ring would also be valid. Similarly, for any positive integer n, there is a circle with radius r = 1 / (2 * pi * n) centered at the South Pole. Walking one mile along these rings would cause us to circle n times and return to the same point as we started. There are infinite possible values for n. Furthermore, there are infinite ways of determining a starting point that is one mile north of these n rings, thus giving us (infinity * infinity) possible points that satisfy the required condition. So the real answer to this question is 1 + infinity * infinity = infinite possible points!
GNU 2018-10-27 21:02
Visi geri ir aiškūs, nepalieka vietos interpretacijoms kaip kažkada anksčiau publikuoti uždaviniai.
Montis 2018-10-28 19:10
2 dar manau galima išsiaiškint padėjus visas dėžes ant svarstyklių vienu metu ir tada po vieną traukiant
iPienius 2018-10-28 22:01
cia jau butu naudojimasis svarstyklemis kelis kartus, o ne viena
AAA000 2018-10-28 22:25
prie ko cia kazkokios teorines zemes 1 mylios ar puses mylios skersmens? yra tik viena reali Zeme su fiksuotu konkreciu diametru. ir siaures asigalis joje tera tik vienam taske. "+begalybe" tasku - aiskiai neteisingas.
audrius.kazlauskasro 2018-10-29 08:47
2 - tai katastrofa, nes paimkim pavizdi kad visgi deze nr 4 yra brokuota... o sverimas tik vienas ir tik vienu metu... aisq nebent ant svarstykliu galima deti viska ne vienu metu, tada paprasciau (galima deti kaip sakoma ((1,2,3,4 ir t.t. kamuoliukus ir ziureti kurioj vietoj jau bus neatitikimas bet jei viska vienu metu uzdesi tai ka tu suprasi P.S dabar supratau bet tiesiog prastai paaiskinta zodziu tiek kek gramu truksta iki 550gr toks dezes nr tarkim svers 551(-4gr) vadinasi 4 kamuoliukai po 9 gr ir yra is 4os dezes
vardasas 2018-10-29 21:25
SaMaras 2018-10-29 21:52
Truputį netaip pakeverzojai. Jei kalbant apie šiaurės ašigalį, tai ne trikampis turi gautis, o skritulio išpjova, nes 1mylią į pietus eini tiese, tada į rytus eini lanku (šiaurės ašigalis visada statmenai į kairę) ir tada tiese paeini į šiaurę. su 1 mylios atstumu nuo pietų ašigalio viskas ok (tiesa pasakius tik šitą skrendinį ir tesugalvojau, bet atsakymas vistiek gaunasi teisingas), o su pusės mylios nuo petų ašigalio apskritimu tai sakyčiau jau neteisingai, nes nepavyktų paeiti 1 mylios į pietus, einant tiese gausis 0,5mylios į pietus o tada 0,5mylios jau eisi į šiaurę..
AAA000 2018-10-29 22:05
zemeje visada eini visada ispjovos lanku. nesvarbu kuria kryptim. nes ji apvali. is pietu asigalio neimanom eit dar labiau i pietus. nes tektu jau skrist oru o atsiplesus nuo zemes pavirsiaus asigalyje - rytai ar vakarai nebetenka net prasmes... ten tureta minty, kad "jei Zeme sumazinta" - isgalvotas rutulys, kurio apejimas - 1 mylia. arba puses mylios. cia jau prigalvojo kazkokiu nesamoniu is lempos, kur nebuvo uzdaviny. tai kodel nesugalvojus trikampes zemes tik su trimis kryptimis - ar dar kokios nesamones? tada dar daugiau +begalybiu bus...
SaMaras 2018-10-29 22:31
Ok. Aš neteisingai išsprendžiau ir iki galo neįsiskaičiau į sprendinį. Nėra jokios kalbos apie jokią hipotetinę žemę. Tarkime imame didelį skriestuvą ir jo adatėlę dedame ant pietų ašigalio ir brėžiame tokį apskritimą kurio spindulys ~,159 mylios (pagal formulę L=2pi*R apskritimo ilgį gausime 1 mylią) tada brėžiame antrą apskritimą kurio centras vis dar pietų ašigalis, bet spindulys jau 1,159. Taigi atsistoję bet kur ant didžiojo apskritimo paėję 1 mylią į pietus mes atsidursime ant mažojo apskritimo tada eidami į rytus apeisime visą mažąjį apskritimą ir atsidursime toje pačioje mažojo apskritimo vietoje, o tada eidami į šiaurę 1 mylią grįšime ant didžiojo apskritimo į savo išeities tašką. 1 mylios atstume nuo ašigalio į žemės kreivumą galime neatsižvelgti... didesne paklaida apvalinant rezultatus padaryta ir taip.
vardasas 2018-10-30 07:21
Zinoma neteisingai pakeverzojau, dariau greitai kad bent truputi eitu isivaizduoti kame reikalas, o sumazinta zeme irgi ne seipsau o kad butu lengviau issivaizduoti.
zet 2019-04-30 14:53
Technologijos.lt autoriai toliau kabutese "stebina". Nusisneka del to, kad begalybes neina suskaiciuoti. Primenu, kad begalibe gali buti suskaiciuojama tiek nesuskaiciuojama. Suskaiciuojamos, kai galima suteikti numerius. Suskaiciuojamas begalybes galima lyginti. Pvz Plotas. Jei paimti realiu skaiciu asis, tai vienas kvadratinis plotas turi begalybe tasku, bet taip pat rezultatas gali buti puse to ploto, kur vel tasku skaicius jame begalybe.
zet 2019-04-30 15:03
Mano atsakymas del zemes: tai siaures asigalis ir viena linija salia Pietu asigalio, kur mylia einant i rytus atsidurtum toje pacioje veitoje. Ta vieta yra labai salia Pietu asigalio. Ir viskas.
alanrodriguez 2023-03-21 15:04
Best Corporate & Tax Law Firm in Karachi - MSS & Associates We are a full-service corporate and tax law firm that has the best tax consultant in Karachi to provide you with top legal services.
Mkrutko 2024-02-07 18:37
Hot tours, tours to Egypt, tours to Turkey