Po tokių Rusijos veiksmų karininkas neabejoja: „Ar Rusija ruošiasi karui? Ne, ji jau yra pasiruošusi“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2018-11-03 13:11
Taigi rusai atsilike nesugeba nieko gero pagamint kaip čia taip
Kyborg 2018-11-03 14:19
Žmonės kažkada ir su kuokom kariavo. Tad technologijų lygis visiškai nesusijęs su noru kariaut.
vanduo4 2018-11-03 19:07
- Nustebčiau jeigu Rusija nebūtų pasiruošusi, juk mokymai kas keli mėnesiai vyksta dalyvaujant nuo 150 000 karių iki milijono pernai, kai buvo imituojamas branduolinis konfliktas ir .: II pas. karo metu Rusija frontą "užkišo kareivių mėsa" su didžiule Vakarų technine pagalba, tad mėsos perteklius dar nėra privalumas. - Netgi ir blogiausiu atveju, mėsos vakaruose yra daugiau. ------------ - O pradžiai reiktų paimti tik Ukrainą ir ten pamatysime jog Rusija nesugebėjo paimti tiek kiek norėjo. Juos atmušė nustekenta ir išdarkyta Ukrainos armija. Tai, kad Rusija nesiryžo panaudoti aviacijos rodo, jog yra ko bijoti. Be aviacijos - Rusija puikiausia stabdoma artilerijos pagalba.
manciukaz 2018-11-03 21:22
Ko gero neteko nieko skaityti apie rusu artilerija ? O ko rusai galėjo išsigasti ukrainoje jei nenaudojo oro pajegu nebent savo pačiu sukurtos priešlėktuvinės sistemos, beje izraelis irgi išsigando ir nutraukė atakas Sirijoje..
kiesza 2018-11-03 23:20
Kokia nauda rusams iš ginklavimosi ?
vanduo4 2018-11-03 23:33
- Apie kokį nutraukimą kalbi? Izraelis niekada tiesiogiai neatakavo Sirijos, jie tik pasirinktinai naikino objektus, kelis jų lėktuvus rusai pamušė, bet tik tiek; - Beje, netgi atvežus naujas Rusijos oro gynybos sistemas, Izraelis sugebėjo įvykdyti ataką prisidengdami rusų lėktuvu, kurį numušė tos pačios rusų gynybos sistemos? Rusai net nežino į ką jie šaudo, gal todėl ir nesiryžo aviacijos naudoti Ukrainoje?
Evil Goku 2018-11-03 23:33
Galima testi ekspancinę politiką (Krymas, šiaurės Gruzija). Galima bauginant ir grasinant daryti įtaką aplinkinėms valstybėms. Didesnė įtaka tarptautiniuose santykiuose. Reikalui esant galima panaudoti vidiniuose konfliktuose. Piliečių moralės kėlimas. Mažesnė tikimybė patirti agresija iš išorės.
immortallt 2018-11-04 01:35
Aha, įvykdė ekspansiją, patyrė milijardinius nuostolius pasaulinėje rinkoje. Pravertė.
Hm 2018-11-04 08:17
Rusijos pasiruošimas labai primena girtuoklio rėkavimą kieme - "aš jums visiems snukius išmalsiu"... Aišku, jog trukdo, bet galimybės to girtuoklio kokios??? Tankai seni, "Armada" tik minty, lėktuvai pasenę, malūnsparniai ant popieriaus, karinė elektronika rėmėsi vakarietiškomis technologijomis, kurių jau nebeįsigyją, vienintelį savo "lėktuvnešį" anglim kūrenama perdarinėja į "povandeninį" laivą su povandeniniais lėktuvais... kol kas tik daug triukšmo ir blogas kvapas iš rytų... O patys jie geriau tegu Sibirą saugo, vykstą taiki, tyli okupacija kiniečiais. Jau dabar yra pasienio miestelių iki 100 tūkst. kuriuose rusų ne 1/10 nėra. Vakarai tai tikrai Rusijos nepuls, o jei taip ir toliau Rusija telks pajėgas ir gąsdins vakarus, "nepastebės' kaip Sibiro neteks...
unytas 2018-11-04 13:26
kol putinas bus valdzoi galima tiketis karo nes pensininkas pats nezino ko nori. o paskui kitas senelis uzjims jo vieta.
manciukaz 2018-11-04 13:41
Nu va ir išsidavei, kad nieko nenusimanai apie konflikta Sirijoje. Rusai todėl ir atvežė naujesnes S-300 sistemas i Sirija, nes izraelis prisidengė Rusu lėktuvu.. senosios sistemos neturėjo friend or foe funkcijos. Leisk tave apšviesti s-300 turėjo buti pristatyta Sirijai 2013, bet izraelio prašymu pristatymas buvo sustabdytas. https://www.youtube.com/watch?v=OMb9iMqbk-o
mindaugas.vaitiekūnas 2018-11-04 15:09
O grįžtant prie temos, tiksliau prie straipsnio, tai: Nu visiški vėjai Iš pradžių sako "paprastai", o paskui iš to paprastai padaro "visada" (kaip ir dar vienas įrodymas). Koks čia tau įrodymas, karininke? Dėl branduolinių raketų gamybos - ar ji tikrai pažeidė tuos susitarimus (t.y. ar yra neginčijamų įrodymų), ar tik daromos tokios prielaidos? Toliau... Prie ko čia gamyba ir dislokavimas mūsų pašonėje? T.y. jei jau rusas gamina branduolinius ginklus, tai būtinai numes ant Lietuvos vieną, ane? Tad visas straipsnis tiesiog pritempinėjimai, o ne faktai. D.Antanaitis kalba apie branduolinius ginklus mūsų pašonėje, tuoj išlįs koks psichiatras iš urvo ir pareikš, kad Rusija tiesiog blefuoja: kam investuoti į branduolinius ginklus, jeigu galima investuoti į šimtus kartų pigesnę "anteną", o rezultatas bus toks pat - visi prišiks į kelnes Tad be faktų čia tik eilinės neeilinio sapalionės!
vanduo4 2018-11-04 16:23
- Oho kos žinovas. Tai gal tada papasakosi kodėl Rusija tų sistemų nepanaudojo Ukrainos užpuolime pridengiant savo aviaciją? Ką jie sugebėjo, tai numušti Nyderlandų keleivinį lėktuvą. - O kur įrodymai, kad Izraelis nutraukė Sirijos puolimą, jeigu jis Sirijos niekada taip ir nepuolė? Sunaikino kelis objektus ir atsitraukė. Beje jau ne pirmas kartas kai Izraelis nebaudžiamai naikino objektus Sirijoje, turiu omenyje nepatirdamas beveik jokių nuostolių. - O ką papasakosi apie NATO ataką Sirijoje kai buvo naikinami cheminio ginklo objektai su "tomahawk" raketomis, iš kurių, Rusijos teigimu, bent vienos kontrolę sugebėjo perimti bei saugiai nutupdyti, taip turėdami pavyzdį tyrimams? Netgi buvo tokių nuomonių, jog Rusijos hakeriai sugebėjo kontroliuoti tų raketų skridimo trajektorijas.
manciukaz 2018-11-04 19:32
Rusai nenaudojo Ukrainoj savo aviacijos, nes pabijojo ukrainiečiu turimos s-300 mano tokia nuomone. Izraelis reguliariai atakuodavo taikinius Sirijoje iki kol rusai jiems dovanojo S-300. Kalbant apie "tomahawk" raketas buvo kalbu, kad taikini pasieke vos 25 iš 105 raketu, kaip buvo iš tiesu ne mums žinot
kiesza 2018-11-04 20:18
O kas būtų jai nuo rytoj uždraustume visus šaunamus ginklus, kurių paskirits žmonių žalojimas ir apskritai panaikinti viską, kas telpa po terminu "ginklų pramonė"..
SaMaras 2018-11-04 20:37
Teoriškai būtų taika ir ramybė.. praktiškai, bijau, chaosas ir betvarkė.. Nesubrendę dar mes kaip visuomenė tokiems dalykams.. jei nebūtų ginkluotos nei kariuomenės nei policijos nei sienos apsaugos.. kaip manai kas nutiktų? Neseni įvykiai Europoje parodė, ką gali mačete ar panašiais buitiniais įrankias ginkluoti fanatikai.. Sprogmenis, paprastus šaunamuosius ginklus ir pan nesunku pasidaryti namų sąlygomis, bent įsivaizduoji, kuo gali viskas pasibaigt kol tokį sulaikytum..
manciukaz 2018-11-04 20:40
Manau kažkada taip ir ivyks, pasaulis taptu saugesne vieta
Shinigami 2018-11-04 21:29
Pasaulyje vyrautu taika. Žinoma po pasaulinio lygio skerdiniu, kai šalis kuri išties nesunaikino ginklų perims viso pasaulio valdymą ir sąvoka šalis išnyks. Nori taikos? Ruoškis karui. Labiausiai ginkluotos šalys pasaulyje: JAV, Rusija, Kinija. Kada ten paskutini karta vyko karas? Turiu mintyje jų valstybių teritorijose. JAV ir Rusijos kariai dalyvauja (vykdo karą) kariniuose veiksmuose visame pasaulyje, bet seniai nebuvo karo jų pačių teritorijose. Ir visa tai tik todėl jog yra ginkluotos lig dantų. Šiais laikais kariniu puolimu puoli tik šalį kai žinai kad ji daug silpnesnė už tave ir pas tave neateis. Kitais atvejais vedi "politinius" debatus. Ir pilstais purvais.
vanduo4 2018-11-04 23:48
- Logikos yra, bet kaip paaiškinsi tai jog senosios sistemos sugebėjo numušti savą lėktuvą, bet nenumušė priešininko? - O S-300 tarkim atpažins savus, bet ar sugebės numušti priešininkus? Juk abejais atvejais turi numušti ar ne? O gal S-300 turi dar ir kitokių savybių, ne vien tik atpažinimo funkciją?
manciukaz 2018-11-05 08:41
Tai , kad rusu lėktuvas buvo transportinis daug didesnis ir lėtesnis taikiniys už izraelio naikintuvus, kurie sugebėdavo pabėgt nuo nedidelio nuotolio ir gan lėtų raketu, kitaip tariant izraelis naudodavo "hit and run" taktika, S300 yra kurkas didesnio nuotolio ir greitesnės už senasias Sirijos naudotas raketas, nors ir nėra pačios moderniausios, abejoju ar S300 sugebėtu numušt f35, laikas parodys