Amerikiečiai sukūrė atominiam karui parengtą sunkvežimį (Video)  (12)

Amerikiečių įmonė „Inkas Armored Vehicle Manufacturing“ sukūrė šarvuotą visureigį sunkvežimį „Superior“. Teigiama, kad jo keleiviai ir vairuotojas gali pergyventi net atominį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Superior“ išsiskiria aukštos klasės šarvais. Sustiprintas dugnas gali atlaikyti nedidelį sprogimą. Esant reikalui, ant automobilio galima sumontuoti kulkosvaidį ar kitą panašią ginkluotę.

Varo visureigį dyzelinis 330 AG 1 288 Nm sukimo momentą turintis variklis. Maksimalus automobilio greitis – 130 km/val. Aišku, rodikliai ne patys įspūdingiausi, tačiau reikia nepamiršti, kad tai – ne šiaip transportas, o šarvuotas karinis automobilis, kurio paskirtis yra ne mušti greičio rekordus, o apsaugoti ekipažą.

Papildomai tam automobilyje sumontuotos ir vėdinimo sistemos, užtikrinančios kvėpavimui tinkamo oro padavimą ne tik bakteriologinės ar cheminės atakos atveju, bet ir per atominį karą.

Nuvilti teks tuos, kurie tokiu automobiliu nusprendė papildyti asmeninį autoparką. „Superior“ skirtas kariškiams ir teisėsaugos pareigūnams. Bent jau šiuo metu. Vėliau galbūt pasikartos „Hummer“ istorija ir pasirodys civiliams skirtas modelis.

Trucker.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(5)
(16)

Komentarai (12)